• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Dankzij het project ‘Wijkaanpak’ van de Stuurgroep worden de buurten flink onder handen genomen. In samenwerking met ‘Desaroyo Integral di Siu’, ‘Unidat di Bario’ en buurtbewoners, is er de afgelopen vijf weken heel wat schoongemaakt.

Maandelijks komt de Stuurgroep onder leiding van Emily de Jongh-Elhage bijeen om te vergaderen over de uitvoering van verbeterplannen op het gebied van wonen, werken, leren opvoeden en veiligheid. De Stuurgroep bestaat uit enkele gedeputeerden, gezaghebber Lizanne Dindial en minister van Justitie, Magali Jacoba.

Richtlijnen
Tijdens deze schoonmaakactiviteiten worden de buurten ook vernieuwd waar nodig is. Er zijn bepaalde richtlijnen aangegeven door de Stuurgroep, zodat er gericht gewerkt  kan worden. Er komt nieuw asfalt op straat, buurthuizen en naschoolse opvang worden opgeknapt en bushaltes en straatverlichting worden vernieuwd. Ook komen er nieuwe sportvelden. In de toekomst worden de buurten nog uitgebreider vernieuwd.

Uitvoering Wijkaanpak
Sinds de ondertekening van het ‘Kompromiso di Bario’ op 15 oktober 2009 is er al een begin gemaakt met de uitvoering van de wijkaanpak. Afgelopen vijf weken zijn er zes wijken aangepakt. De wijken Gibraltar, Sapate, Rooi Santu, Montana, Fleur de Marie en Scharloo Abou zijn al onder handen genomen. Afgelopen zaterdag 20 februari zijn de wijken Scharloo Abou en Fleur de Marie aan de beurt geweest.

Financiering
Het project wordt gefinancierd door de Nederlandse overheid, de Curaçaose overheid en de privésector. De maandelijkse vergaderingen van de Stuurgroep worden ook bijgewoond door de vertegenwoordigers van Vertegenwoordigers van Nederland in Willemstad (VNW) en van het Nederlandse ministerie van Wonen, Wijken en Integratie.

www.versgeperst.com