• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – PAR-lid Omayra Leeflang heeft Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels en de hoofdredacteur van Ultimo Notisia, Humphrey Zimmerman, aangeklaagd wegens smaad. Volgens Leeflang heeft het tweetal onnodig haar falende project van het opleidingsschip Karla-Omayra opnieuw aangehaald.

“De ochtendkrant Ultimo Notisia en dhr. Helmin Wiels hebben zich verschillende malen schuldig gemaakt aan het opzettelijk aantasten van mijn goede naam en eer door beschuldigingen en verdachtmakingen te publiceren over mijn persoon in verband met het opleidingsschip Karla-Omayra”, zo begint Leeflang haar aangifte.

Geld verkwist
Het vrachtschip Karla-Omayra werd destijds gekocht door de Antillen om met het zeevaartproject ‘Ku kara pa laman’ kansarme jongeren op te leiden. Maar het project mislukte. Volgens Wiels had Leeflang geen machtiging van de Staten om hypotheken af te sluiten voor de aankoop van het schip en heeft ze geld verkwist met het project.

Vervolging
Volgens Wiels heeft Leeflang samen met de dertien miljoen uit de ontwikkelingshulp via Usona, een bedrag van ruim 32 miljoen gulden op een onzorgvuldige en onrechtmatige manier over de balk gegooid. Het schip werd voor miljoenen verkocht in Maleisië. Wiels wilde dat Leeflang vervolgd zou worden voor haar ‘misstappen’ met de Karla-Omayra, maar procureur-generaal Dick Piar berichtte Wiels geen reden te zien voor vervolging van Leeflang. Daarop deed Wiels zijn beklag bij het hof, dat in april 2010 zijn klachten ongegrond verklaarde.

Ongegrond
“De klachten van Helmin Wiels zijn uitputtend uitgezocht en ongegrond verklaard”, benadrukt Leeflang in haar aangifte. “De uitspraken van zowel het Openbaar Ministerie als van het Hof zijn openbaar gemaakt en bekendgemaakt aan Helmin Wiels.” De PS-voorman zegt onder andere in de krant dat de minister van Onderwijs, Lionel Jansen (PS) aan SOAB opnieuw heeft gevraagd om ‘nogmaals te duiken in het schandaal van het schip’.

Poging
Aangezien het Hof de klachten van Wiels destijds ongegrond heeft verklaard, beschouwt Leeflang ‘elke insinuatie van onregelmatigheden met betrekking tot het project van het schip de Karla-Omayra een opzettelijk poging haar goede naam en eer aan te tasten’.

27 reacties op “Leeflang klaagt Wiels aan wegens smaad”

 1. Wie als janchi durft te beweren, dat er 32 miljoen weg is (ca. 2 1/2 keer de prijs van het schip) en dat als feit presenteert, moet daarvan bewijzen hebben. Als hij dat niet aan het OM doorgeeft, moet hij aangegeven worden en een fikse gevangenisstraf worden opgelegd. Misschien zal blijken, dat hij nog meer weet dan wel zelf het nodige op zijn kerfstok heeft. Helaas moet ik concluderen, dat ook janchi een hele dikke duim heeft of met molentjes loopt met slechts de bedoeling om Leeflang te demoniseren.

 2. @janchi, tel eens op wat al die tripjes van onze regering met aanhang allemaal kost.. en neem daarbij de kosten van raportjes schrijven door TH en alle verloren rechtzaken door de regering enkel alleen om vriendjes te plaatsen. Dat geld kan toch ook veel beter naar onderwijs?

 3. @ William goedee. zorro,je lijkt je bijna persoonlijk aangesproken te voelen? Ben je de persoonlijk verdediger van holy Omayra?Krijg je betaald per positief kladje over haar kladje over haar? Omayra Leeflang kan bijna niets fout doen,al blijkt uit genoeg documenten en geschriften dat ze zeker geen heilig boontje is.

  Nee, nee, nee. Dat ze haar fouten heeft accoord, maar laat iemand ze dan noemen, als die er tenminste toe doen en erg zijn. Wat ik tot nu toe van die en gene heb gelezen was zo goedkoop nonsens en leugens, wat gemakkelijk te weerleggen viel als het al waard was om op te reageren. Regelmatig is the sky the limit om haar vals te beschuldigen ook bij Wiels, maar wie heeft hij niet vals beschuldigd. Zonder geweten en normen en waarden mag hij om alles lachen ook over ontslagen PS-ministers en dat hij het meest geld verkwistende Statenlid is en te laf is om een referendum te houden etcetera, maar onthou altijd, dat wie het laatst lacht lacht het beste en zo is dat al regelmatig gebeurd. Het lachen zal hem ooit helemaal vergaan, als er een referendum komt of nieuwe verkiezingen. Wat dat betreft heeft zijn PS de langste tijd gehad met de coalitiegenoten als collatoral damage en daar hoeft de PAR niets voor te doen, want dat doen ze helemaal zelf zoals jij jezelf belachelijk hebt gemaakt. Wanneer beginnen ze in die kleuterklas met damage control. Investeerders weggejaagd, toerisme vermindert, stakingen aan de orde van de dag, onderwijs rampzalig, armoedebestrijding waardeloos, zakkenvullen heel goed, snoepreisjes maken zonder enig rendement etcetera en Wiels maar lachen.

 4. Ha @ zorro,je lijkt je bijna persoonlijk aangesproken te voelen? Ben je de persoonlijk verdediger van holy Omayra?Krijg je betaald per positief kladje over haar kladje over haar?
  Omayra Leeflang kan bijna niets fout doen,al blijkt uit genoeg documenten en geschriften dat ze zeker geen heilig boontje is.

  Het wordt nu wel een beetje genant zeg,dus mensen reageer niet meer op deze onzin.Het heeft geen zin om met kortzichtige mensen te communiceren.

  Ik ben niet ,geel ,blauw groen of wat voor kleur dan ook dan ook.Maar ik denk dat de PAR zijn langste tijd heeft gehad en dat het geneuzel van mw Leeflang over deze coalitie en wiels op een gegeven moment gaat tegenstaan.Het komt over als een klein kind die niet haar zin heeft gekregen.Er zal altijd een groep mensen zijn die achter mw Leeflang en de partij Par zullen staan en dat mag natuurlijk ook,maardit is echt kleuterklasgeleuter.

  En meneer Wiels ,volgens mij ligt hij hier geen nacht wakker van en maakt hij zich echt geen zorgen.Wat er ook gebeurt hij blijft wel lachen,dat doe ik ook

 5. @ peterstuyvesant. Ik weet 100% zeker wie er veel dommer is Omayra of jij of Wiels. Jerommeke heeft ook van zich laten horen nl. dat Omayra een civiele zaak had moeten beginnen en geen strafzaak, omdat het OM zich niet met politieke zaken bemoeit, terwijl hij zelf hiervoor eerst naar het OM is gelopen. Hij zou wel willen, dat ze dat deed, maar zo dom is ze niet. Na 12 door de regering verloren rechtzaken kan het geen kwaad de titel van losers nogmaals te bevestigen.

 6. @ I. Willems. Mijn zoon heeft 1 week lang geankerd gelegen zonder dat er voldonde voedsel, medicijnen aan boord waren. Reden geld was op!! Ik heb mijn zoon zelf laten overkomen. De rest van de studenten moesten nog weken onder deze barre omstandigheden overleven. Pure mishandeling!! Mevrouw Omayra heeft ons nooit excuses gevraagd laat staan overtochtkosten vergoeden.

  Ik kan slechts gissen naar de reden van je reactie. Is het puur om met modder te gooien of moet het er na jaren uit wat je op je lever hebt. Ik kan me nauwelijks voorstellen, dat je de afgelopen jaren niets hebt gedaan en je ervan op de hoogte moet zijn, dat je je pijlen op de verkeerde persoon richt. Leeflang was slechts de initiator van het project en de kapitein was tevens directeur. Op een schip is de kapitein verantwoordelijk en de baas en niet de minister die het project heeft geinitieerd. Wie werden er opgepakt/gearresteerd van de Exxon Valdes en van het cruiseschip Costa Concordia en van het containerschip dat vastliep op het Astrolabe-rif voor de kust van Nieuw-Zeeland? Ik neem aan, dat je het antwoord weet en zelfs al jaren weet dus weet je ook bij wie je moet aankloppen voor een schadevergoeding en van wie je excuses moet vragen.Succes.

 7. @ zorro,ja ik denk wel dat omayra leeflang zo dom is,komt door het kolonisatorsyndroom,Tijdens het sraighten van haar haar heeft ze alle hersencellen weggebrand 😀

  @ferd jansen.Je weet echt niet waar je het over hebt,Het gaat niet om Nederland of de Nederlanders,maar om de Nederlandse politiek.Als we als land binnen het koninkrijk volgens dezelde standaar konden leven als in Nederland dan zouden onze kinderen niet naar Nederland hoeven om te studeren.

 8. Lees een oude publicatie van de minister:
  De feiten over de Karla-Omayra

  In 2006 werd het schip gekocht met een donatie van 9 miljoen Antilliaanse guldens en een lening door de stichting bij een commerciële bank van 4 miljoen Antilliaanse guldens.
  Het schip koste dus 13 miljoen Antilliaanse guldens.
  De 9 miljoen werd ter beschikking gesteld bovenop de gelden voor ontwikkelingssamenwerking speciaal voor het project.
  De toenmalige directeur van USONA, dhr Frans Versteeg, van het orgaan waar het geld werd gestort geloofde niet in het project.
  Echter een lokale commerciële bank geloofde wel in het project. Dat blijkt uit de lening die werd gegeven voor de aankoop van het schip.
  Het project had dus wel degelijk reële commerciële succeskansen.
  De commerciële haalbaarheid was immers een van de eisen voor de Nederlandse financiering van het project. Het schip moest immers voorzien in haar eigen onderhoud.
  Het doel van het schip was stageplekken voorzien voor kansarme jongeren.
  Uiteindelijk hebben 20 jongeren een stageplaats gekregen op het schip.
  In 2008 moest het schip haar vijfjaarlijks onderhoud hebben.
  Het project had op dat moment een reserve opgebouwd van $ 400.000.
  Ook hieruit bleek de financiële haalbaarheid van het schip.
  Het vijfjaarlijks onderhoud zou $1.5 ml kosten dus er was een tekort van $1.1 milj.
  De kapitein/ tevens directeur van het project onderhandelde een zeer aantrekkelijke deal met de Deense rederij Scan Trans, die een zeer goede naam op dit gebied heeft. Die zou het onderhoud betalen en daarvoor in de plaats de aandelen van het bedrijf krijgen onder voorwaarde dat de stageplaats voor de jongens zou worden voortgezet en uitgebreid. Tevens werd bedongen dat er ook stageplaatsen op de andere schepen van de rederij zouden worden gereserveerd tot 60 jongeren per jaar. Om het aantal jongeren te kunnen garanderen zou een zeevaartschool worden opgezet. De Antilliaanse regering zou slechts zorg dragen voor de rekrutering van voldoende jongeren. Deze afspraken zijn schriftelijk bevestigd!
  De Deense reder geloofde zozeer in het project dat hij stelde dat ondanks de financiële crisis het project nog steeds haalbaar was.
  Echter zelfs de grootste deskundigen hebben de impact van de crisis niet kunnen schatten.
  Zo gebeurde het dat begin 2009 de Deense reders terugkwamen op hun afspraken.
  Ze wilden van de deal af; de crisis had hun zo zwaar getroffen dat ze nauwelijks werk hadden voor hun eigen schepen laat staan voor de Karla-Omayra en de ambitieuze plannen daaromheen. Het schip was intussen in het dok in Bangkok en de kosten voor het onderhoud waren al gemaakt. Er zaten 5 jongens van de Feffik op het schip.
  De jongens werden terug gehaald.
  De crediteuren en ook de bemanning legden beslag op het schip.
  De Denen opperden nog een voorstel om de kosten van $1 milj. door de Antilliaanse overheid te laten betalen.
  Echter gezien de constante kritiek zowel van USONA-directeur Frans Versteeg alsmede twee lokale kranten en de oppositie, vond ik het niet haalbaar noch raadzaam om een dergelijk riskant verzoek te honoreren. Politiek is de kunst van het haalbare.
  Het schip werd uiteindelijk verkocht voor voldoende geld om de lokale bank te betalen plus rente alsmede de crediteuren en de bemanning.
  Dat dergelijke projecten risicovol en onvoorspelbaar zijn blijkt uit het verhaal van de aardbeienteelt dat ook moest stoppen, omdat er geen fondsen waren om het te redden.

  Aardbeien project Westpunt Mislukt
  WILLEMSTAD — Desert Green House op Westpunt produceert geen aardbeien en tomaten meer, terwijl met de sla nog nauwelijks een start was gemaakt. Het ambitieuze project om op het tropische Curaçao in luchtgekoelde kassen aardbeien te kweken, bleek in de praktijk te duur en is al een halfjaar na de eerste oogst stilgelegd. Er wordt nu gezocht naar herfinanciering van het voor de helft met subsidiegeld van het Nederlandse ministerie van Economische Zaken opgezette bedrijf. Jacob Gelt Dekker kwam een aantal jaren geleden met het kasproject op de proppen. Lang overheerste twijfel, door vertraging vorig jaar bij de bouw naast Kurá Hulanda Lodge op Westpunt. Toen in december toch kon worden begonnen, ging alles in een stroomversnelling. En in januari bleken de vruchten sneller te groeien dan verwacht. Er heerste een euforische stemming, toen de eerste aardbeien met champagne werden aangeboden. Het Nederlandse Desert Green House investeerde samen met Altena (koeltechniek), Van der Hoeven (kassenbouwer), Cat Finance (Caterpillar) en de Curaçaose Bellevue Investment Group (BIG) in deze groente- en fruitkweek. Vanwege het innovatieve karakter was subsidie ontvangen van de EVD, een speciale afdeling van Economische Zaken in Nederland.De koeling door dieselgeneratoren bleek erg duur, terwijl de isolatie tekortschoot. Begin deze maand werd er voorlopig een punt achter gezet en werden de zes personeelsleden naar huis gestuurd. Directeur Jeroen Kibbelaar hoopt op ‘een doorstart’ van het project van tot nu toe 1,8 miljoen euro. Daarvoor is voor de extra isolatie nog eens 250.000 euro nodig. Uit Amigoe.

  Was de Karla-Omayra een onrealistisch project? Nee banken geloofden erin en ook de Deense rederij geloofde erin. Is er gesjoemeld met geld zoals de tegenstanders willen doen geloven? Nee, want als de financiële crisis er niet tussen was gekomen dan was de deal doorgegaan en hadden we een zeevaartschool erbij gehad.
  Was het een ambitieus project? Ja, maar niet onverantwoord en niet geschoten is altijd mis.
  Ik vind nog steeds, dat onze jongeren recht hadden op deze ambitie.

 9. @ linda wagemaker. Je mag dan zoals meerdere boberano’s hier denken de wijsheid in pacht te hebben, maar dit is geen civiele zaak maar een STRAFZAAK. Op welke basis en vanuit welke studie (eigenlijk onmogelijk als je achter onafjankelijkheid staat) weet je, dat ze geen schijn van kans heeft? Denk je serieus, dat Leeflang zo onnozel is om geen juridisch advies in te winnen? Alleen van Jerommeke is het bewijs geleverd, dat hij geen schijn van kans had zoals Leeflang had voorspeld. Het zou wat anders zijn, als boef Jasjes op de stoel van de rechter zou zitten, maar danki dios is dat nog niet zo.

 10. Antilliaans opleidingsschip gedoopt Karla Omayra

  Den Haag – Minister Peijs en haar Antilliaanse collega Leeflang (Onderwijs) hebben, zaterdag 19 augustus 2006, in Turkije het opleidingsschip van de scheepvaartopleiding “Ku kara pa laman” gedoopt. Het schip gaat de naam “Karla Omayra” dragen, genoemd naar minister Omayra Leeflang en minister Karla Peijs.

  Het opleidingsschip kostte ruim 13 miljoen Antilliaanse guldens en er gaan als eerste vijf stagiairs aan de slag op het schip. Later worden minstens 15 leerlingen. Het gaat om jongeren die zijn opgeleid en die al een stage hebben gelopen of al werken. Ze worden op het schip verder opgeleid. De stagiairs gaan naar Turkije waarbij ze ook zullen helpen bij de voorbereidingen op de grote vaart.

  Tijdens haar bezoek aan de Nederlandse Antillen in april jl. bezocht Peijs de nieuwe scheepvaartopleiding ‘Ku kara pa laman’. De opleiding is bestemd voor laag- of niet opgeleide jongeren op Curaçao. Ook maakte ze toen bekend 10 opleidingsplaatsen te adopteren om daarmee te onderstrepen dat ze het uitermate belangrijk vindt dat de jongeren in de leeftijd van 17-21 jaar, die vaak in een uitzichtloze situatie zitten een kans moeten krijgen om te studeren zodat ze aanzienlijk meer kans hebben op de arbeidsmarkt of desgewenst verder kunnen studeren. Met de adoptie van de tien plaatsen stelt de ministerie nog een bijdrage van 150.000 Antilliaanse guldens beschikbaar voor de opleiding.

  Het ministerie van Verkeer en Waterstaat en dat van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hebben samen circa € 4,5 miljoen beschikbaar gesteld.

  Minister Leeflang van Onderwijs heeft tijdens de vorige kabinetsperiode het initiatief genomen om de opleiding te starten. Minister Peijs vond destijds al dat het project een oplossing kan bieden aan jeugdwerkloosheid onder Antilliaanse jongeren en een bijdrage kan leveren aan het oplossen van het tekort op de arbeidsmarkt in de koopvaardij en heeft besloten haar medewerking te verlenen.

  Kijk voor meer informatie over de opleiding op: http://www.kukarapalaman.com/

 11. Dit is de aandacht van zichzelf aflleiden.Iedereen weet het zo goed,maar iemand met een beetje verstand van zaken,weet dat Omayra Leeflang hierom juist naar de civiele rechter moet stappen en niet naar het openbaar ministerie.

  Als ze echt denkt dat ze gelijk heeft dan moet ze naar de rechter,maar ja dat kost geld en ze maakt geen schijn van kans.

 12. @ Sarah,

  Ik ben het volkomen met je eens. De meeste die op deze site reageren komen allemaal uit een en dezelfde hoek. Ongenuanceerd en uit balans. Uit onwetendheid of gewoonweg dom. Mischien politieke gewin. Mijn zoon heeft 1 week lang geankerd gelegen zonder dat er voldonde voedsel, medicijnen aan boord waren. Reden geld was op!! Ik heb mijn zoon zelf laten overkomen. De rest van de studenten moesten nog weken onder deze barre omstandigheden overleven. Pure mishandeling!! Mevrouw Omayra heeft ons nooit excuses gevraagd laat staan overtochtkosten vergoeden. Mag ik anders uit jullie woorden konkluderen dat als het geld niet uit deze gemeenschap komt, het verkwist mag worden?? Aardige maloten zijn jullie!

 13. p.s. Par lijkt in uw ogen een stuk integerder,omdat er weinig mensen waren die misstanden van die partij (of coalitie )aan het licht brachten,maar toen kwam wiels….en ik ben een voorstander van wiels,maar feitelijk discussieren kan hij zeker.Hij hoeft geen berichten van versgeperst of de amigoe uit te printen.

 14. woorden zijn winden ,het zijn de geschriften die verbinden……..zwart op wit,stuur maar
  !

 15. feit blijft, 32 miljoen gulden weg. Mag ik vragen aan wat?
  geld dat het onderwijs kon gebruiken.

 16. @ sara. Hoeveel bewijzen wil je hebben, dat het nu slechter gaat en wil je dan ook nog weten of het dankzij of ondanks de schuldsanering is????

 17. Sarah van Wallenburg, door mensen als u die integer en niet integer gedrag niet kunnen onderscheiden zitten we nu met een regering die door en door corrupt is.

  En ik ben geen aanhanger van de PAR, maar vergeleken met MFK, SB en FOL is de PAR een stuk integerder.

  Dat u niet verder gaat dan ‘deze coalitie is niet heilig’ onderstreept uw verkeerde kijk op zaken nogmaals. Niet heilig? Nee: corrupt en crimineel! Constantia en Godett hebben al strafbladen, Constantia gooit daar nog eens diplomavervalsing overheen en Godett de ondertekening van het Seilkorcontract van Asjes. MFK wordt gefinancierd door crimineel geld van Dos Santos, Schotte is al betrapt op examenfraude en creditcardfraude en verzekeringsfraude alsmede op leugens over de belastingschulden van zijn ministers, reist de wereld over met een heel duur betaalde fotograaf voor zijn Facebook pagina en ga zo maar door. En dan komt mevrouw van Wallenberg ons vertellen dat deze coalitie niet heilig is. Laat me niet lachen!

 18. Jeetje ,ik hoor deze mensen praten alsof het pas nu een rommeltje op het eiland is.Tja ten tijde van par leefden we in het paradijs.Toen had er niemand honger ,toen ging het met iedereen goed.Toen was Omayra Leeflang zo integer om niet met veroordeelden of criminelen te werken…………Behalve Anthony godett,want ja die had ze nodig om de coalitie te vormen,Toen zat de oppositie uit hun neus te vreten,wantalles ging zo perfect.
  Toen hadden de mensen met een voorbeeldfunctie geen gebrek aan integriteit , toch mevrouw Leeflang?Maar gelukkig vind ook Mevr.Leeflang dat de toekomst fundamenteel anders en beter zal zijn dan het heden ,maar laten we vooral het VERLEDEN niet vergeten.Dat de politiek op Curacao een rotsooi is weten we allemaal wel.Maar laat de PAR en o.a. Mw leeflang ,nou geen heilig boontje uithangen ,want dat zijn ze namelijk niet.Mw leeflang maakt er een dagtaak van om de bestuurders van nu te betrappen op van alles en nog wat en maakt er vervolgens een psychologisch babbeltje van .Nu zijn er mensen die zo simpel zijn om daar in mee te gaan om wat voor reden dan ook en zullen in ook hun reacties geven .Goed voor haar ego .Nu kan iedereen hier op reageren en zeggen dat ik er niets van begrijp,nou jullie vast wel en blijf jezelf lekker voorzien van eenzijdige informatie,want zo gaan die dingen vaak.

  Ik zeg hier niet mee dat de huidige coalietie heilig is.Politiek moet je kunnen bedrijven.De mens is een gewoontedier en om ineens na al die jaren hetzelfde bestuur te hebben gehad,te moeten omswitchen.Tja dat zal niet voor iedereen makkelijk zijn en dat merk je ook aan de reacties te lezen,maar men moet niet denken dat hoe het nu gaat veel slechter is dan de afgelopen 16 a 17 jaar.

 19. Ik denk dat we Helmin Wiels beter aan kunnen klagen voor kindermishandeling. Hij heeft de mond vol over Nederland als afschuwelijke kolonisator, maar laat wel zijn 2 kinderen in dat koloniserend land studeren. Hoe kan een ouder zijn kinderen in een land laten studeren dat (volgens hem) alle mensenrechten overtreedt?

 20. @ Sander. Van welke gemeenschap bedoel je? Van onze gemeenschap in ieder geval geen cent. Verder ga ik niet herhalen wat ik al eerder heb gezegd aangaande onzorgvuldigheid.

 21. @Sander, Geld van welke gemeenschap? Volgens mij is het project door Nederland gefinancieerd.. dus Geld van de Nederlandse gemeenschap!

 22. op zich vind ik dat mevrouw leeflang toen een zeer onzorgvuldig project is gestart.
  met geld van de gemeenschap.
  dit project is toen helemaal mislukt en daar had zij toen haar conclusies uit moeten trekken.: Namelijk opstappen uit de regering en zich koest houden.
  want het was toen al een zeer omstreden project waarvan iedereeen meteen kon verwachten dat dit zou mislukken.
  maar mevrouw leeflang is hooghartig en heeft dit doorgezet.
  dus wat mij betreft is ze wel schuldig.
  Wlels is ook een huichelaar met zijn Asjes en Monk op een ministerpost.
  De familie van Asjes heeft toen zijn partij gespekt en nou zit hij vast aan die Asjes.
  Die durft hij niet te ontslaan, puur maffiapraktijken….

 23. helminntje toch, bespaar ons deze ellende en ga eens fatsoenlijk aan de armoede beginnen op dit eiland, opleindingen verstrekken zodat deze gemeenschap kan gaan werken en zelf geld verdienen en nuttige dingen gaat doen anders dan de boel beroven, dat zal je wel niet willen want dan worden ze te slim en ben je je keizers database kwijt en heb je geen bestaansrecht meer met de PS, tenslotte moet jij het hebben van deze kiezersgroep, je hebt er alle belang bij daar niets aan te doen, wat je al 1.5 jaar niet doet, vwb de heer Amparo dos Santos kan ik zeggen dat hij nog geen koelkast van een strijkbout kan onderscheiden laat staan deze Commissaris functie vervullen

 24. @ Pssst. Je kan pas aansprakelijk stellen, als ze aansprakelijk gesteld kunnen/mogen worden. Het zal weinig zin hebben ook nog, want RvC’s zijn wel aansprakelijk maar het zou een doorbraak betekenen als die aansprakelijk gesteld worden zoals Amparo dos Santos wiens beslissingen ons heel veel geld kosten.

 25. Het moest er een keer van komen wel of niet aangestuurd vanuit Den Haag. Het is Jerommeke gelukt het bloed onder haar nagels vandaan te halen. Hopelijk mag hij nu bloeden met een fikse straf, die hem een keer zal genezen van zijn valse beschuldigingen. Iemand moet het een keer doen en van zijn laffe coalitiegenoten heeft hij niets te duchten.

 26. Het kinderachtige gedoe moet eens stoppen op dit eiland, het wordt tijd om eens grof de bezem door dit gedrag te halen en ook om bestuurders persoonlijk aansprakelijk te stellen voor hetgeen ze doen of aanrichten, dan zouden er heel wat minder beschuldigingen over en weer gaan. Gelukkig heeft “de kolonisator” hier een jurisch systeem achtergelaten die de onbenullen er wel uitfiltert, echter sommige zijn zo dom dat ze het blijven proberen.

 27. like!!!! en voor wiels; een kat in het nauw maakt rare sprongen!