• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Elmer Wilsoe van Justitie attendeert iedereen met een vergunning voor een vuurwapen, wa- penstok of traangasbuis die op 31 december 2011 verlope is, erop deze uiterlijk voor 15 februari te verlengen. De vergunningsaanvraag kan uitsluitend worden aan- gevraagd bij het Bureau Bijzondere Wetten.

Middels een formulier kan de vergunning worden verlengd. Het formulier kan van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 12.00 uur en 13.30 en 16.00 uur worden ingeleverd bij het politiebureau Rio Canario aan de Winston Churchillweg s/n.

Postzegel
Daarnaast moet er ook een postzegel van vijf gulden op het formulier zitten. Bij het ophalen van de vergunning ‘Bij zich hebben’, dient een postzegel van vijftien gulden te worden ingeleverd. Voor de vergunning ‘Voorhanden hebben’ wordt een postzegel van tien gulden gevraagd.

Controle
Visering van de vergunningen en controle van de wapens kan uitsluitend bij het Bureau Bijzondere Wetten aan de Winston Churchillweg. Dit kan tussen 6 en 10 februari worden gedaan tussen 09.00 en 12.00 uur en 13.30 en 16.00 uur. Dit geldt voor alle vergunnighouders.

Politiebureau Barber
Voor de vergunninghouders die ten zuiden van Grote Berg wonen, is er de mogelijkheid om op zaterdag 11 februari tussen 09.00 en 15.00 uur hun wapen te laten controleren bij het politiebureau van Barber.

4 reacties op “Wilsoe attendeert op wapenvergunningen”

  1. dat hele ‘bij zich hebben’ moet afgeschaft worden. wat een onzin. als je een wapen wil hebben voor de sport hoef je het niet mee naar de snek te kunnen nemen…

  2. @simon: Ik ben bang dat je percentage hoogstwaarschijnlijk niet klopt. De schietsport is best populair hier.

  3. wat Wilsoe moet doen is opstappen. Zijn falende beleid is mi dushi Korsow onveliger dan ooit geworden.

  4. 98 procent van de mensen die een pistool hebben hebben deze illegaal