• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Advocaat Karel Frielink mag niet langer zijn functie als docent ondernemingsrecht bij de UNA uitoefenen. Dit omdat hij voormalig rechtor Magnificus Miguel Goede bijstond. Vergeperst.com sprak een rechtenstudente van de UNA en vroeg hoe zij hier instaat en welke gevolgen dit voor haar kan hebben.

“Ik kan mezelf niet vinden in de beslissing van waarnemend rector Magnificus. Ik vind het erg dat de studenten die het vak ondernemingsrecht vanaf volgende week moeten volgen, geen colleges van Karel kunnen krijgen. Hij is ‘the man’ op het vlak van Antilliaanse Ondernemingsrecht” aldus de 22-jarige rechtenstudente. Zij zit in haar laatste jaar Bachelor-fase, heeft het vak Ondernemingsrecht afgerond en les gehad van Frielink.

Boek
Het boek van Karel Frielink is tevens het literatuurboek op de opleiding. Volgens de studente is zijn boek het enige volledige overzicht omtrent Antilliaanse ondernemingsrecht. “Of het boek nog steeds gebruikt gaat worden, weet ik niet. Volgende week bij aanvang van de colleges zullen we het wel merken. Er is volgens mij geen ander literatuurboek op het gebied van Antilliaanse/Curaçaose ondernemingsrecht dat geschikt is voor het onderwijs. En tevens is het boek objectief, puur voor onderwijs. Het zou belachelijk zijn om het niet als literatuur te gebruiken.”

Combinatie
De studente laat weten dat zij het prettiger zou hebben gevonden als UNA van begin af aan (vanaf het rechtsproces van Goede tegen UNA) Frielink de gelegenheid had gegeven hetzij als gastdocent, hetzij als advocaat van ex rector Magnificus te functioneren. “Maar bij nader inzien kan ik me wel voorstellen dat dat moreel gezien geen mooie combinatie is. Ik begrijp dus wel waarom deze beslissing genomen is.”

Doceren
De studente vertelt dat ze niet weet wie het vak nu gaat doceren. “Een jaar of twee geleden gaf Stuart Limon ook ondernemingsrecht. Er zijn wel meerdere juristen/advocaten/rechters die dit vak kunnen doceren, maar het is lastig. Zeker nu De Griek ook haar ontslag heeft ingediend. Zij was de andere gastdocent. Ik heb geen idee wat er nu gaat gebeuren.”

Botsing
Volgens de studente is er sprake van botsing van twee principes. “Namelijk vrijheid van klantenkeuze als advocaat; en als werknemer/opdrachtnemer om geen zaak tegen die instelling fungerend als werkgever bij te staan. Een hele interessante zaak kan dit worden.”

4 reacties op “‘Frielink is ‘the man””

 1. Tegenspraak word niet getolereerd,punt uit.Een mededeling van de FARC

 2. Er is helemaal geen botsing van twee principes, Delanoy in opdracht van zijn pastechiverleners gebruikt dit gewoon om hun eigen fascistisch denken, ontleent uit Mein Kampf door te voeren. Zijn onze studenten (of is het alleen deze studente) nou echt zo bobo om dat niet in te zien ? Zij bepalen wat goed voor onze studenten is enig eigen initiatief wordt bij voorbaat getorpedeerd.

 3. Leve de criminelen in Forti!!!!
  Het maakt ze geen drol uit of er nu wel of geen goed onderwijs gegeven wordt, als de daggeldvergoeding maar goed is!!!!

 4. Indien de werkgever moreel slecht is en dingen doet doordat zij dit door de politiek ingefluisterd krijgt.. Ik stel voor dat deze rechtenstudente hier tegen gaat protesteren. Een UNA dient geen invloed te hebben van corrupte politici!