• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser El Hakim (Economische Ontwikkeling) heeft gisteren samen met Jos van der Leur, een vertegenwoordiger van het Maritieme and Transport Business Solutions (MTBS), een overeenkomst getekend. De minister wil samen met MTBS een beleid voor de maritieme sector formuleren.

“Mijn doelstelling is om een implementatie beleidstuk te creëren, dat kan fungeren als basis voor de ontwikkeling van onze maritieme sector in een regionaal centrum van bedrijven”, geeft El Hakim aan. “Onderdeel van deze doelstelling is om een trainingscentrum te openen om het niveau van onze lokale professional op te frissen en verhogen”.

Hoofdader
“De havens van Curaçao vormen een hoofdader van de economie van ons eiland”, gaat de minister verder. “Ondanks onze ervaring in deze sector heeft onze maritieme sector nooit zijn volle potentie bereikt. Curaçao heeft verschillende terreinen en bezittingen in het gebied van Schottegat, St. Annabaai en de Megapier, die nog niet ontwikkeld zijn.”

Diepgaande analyse
Volgens de minister moet een diepgaande analyse worden gemaakt van vrachtroutes in de regio en ook rekening worden gehouden met het ontwikkelingsplan van de multi-nationale vrachtlijnen, zodat Curaçao kan kapitaliseren op elke mogelijke kans. Daarnaast benadrukte El Hakim het belang om te komen met een concreet businessplan voor beleid, implementatie en ontwikkeling van de maritieme sector van Curaçao.

Doelstelling
“Een intensieve samenwerking tussen het ministerie van Economische Ontwikkeling, alle beleidspartners en het consultantsbedrijf, moet ons tot de volgende doelstelling brengen: formuleren van het hoofd implementatiebeleid voor de havens van Curaçao. Dit zal fungeren als basis voor de ontwikkeling van onze maritieme sector in één die gediversifieerd en voordelig is. Internationale handel in producten, diensten en kennis zullen zorgen voor voldoende duurzame werkgelegenheid voor de lokale bevolking”, aldus El Hakim. Het plan zal eind juli af zijn en worden overhandigd aan Curaçao Ports Authority (CPA).

4 reacties op “‘Havens zijn hoofdader van de economie’”

 1. Lucht haven is ook een ader van de economie. Al het toerisme komt hierdoor binnen of wordt dat niet bedoelt?

 2. Zo is het Erik.

 3. Als die haven inderdaad zo belangrijk is, waarom wordt de echtgenote van Ivar Asjes dan zondere enige solliciitatieprocedure aangesteld als manager bij CPA?

  De echtgenote van Ivar Asjes die als manager van Holiday Beach volledig gefaald heeft?

 4. Prima plan. Leg maar even bij die Sneeuwbal.