• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) verraste vorige week tien families met een Makutu Básiko: een mand gevuld met levensmiddelen. Het doel van de Makutu Basiko is deze levensmiddelen betaalbaar te maken voor iedereen. Behalve voedsel, staan ook anticonceptiemiddelen op de lijst.

De Makutu Básiko moet het ook voor mensen met een lager inkomen mogelijk maken om de nodige producten aan te schaffen. De producten op de basislijst variëren van eieren, groenten en fruit tot accu’s voor de auto en anticonceptiemiddelen.

Maximale prijs
Het idee om de Makutu Básiko in te voeren werd in oktober goedgekeurd door de Raad van Ministers. De lijst is vervolgens samengesteld door verschillende diëtisten van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur en wordt om het half jaar geëvalueerd. De maximale prijs van de producten is de basismand wordt bepaald door de regering.

 

[scribd id=79348803 key=key-pqi8v8ghdmnlph2p0c3 mode=slideshow]

8 reacties op “Anticonceptie in basismand”

 1. @Erik, heb je wel ooit in een trein gezeten? Een gesprek valt daar niet aan te knopen, omdat de hele goegemeente achter de blackberry, oftewel alle smartphone merken die je kunt bedenken, zit. Inmiddels begint de Ipad aan terrein te winnen.

 2. Vroeger werden mensen met spiegeltjes en kraaltjes gepaaid.

 3. Vreemd dat de Blackberry niet in deze mand zit, want jong en oud (van choller tot directeur) loopt hier als zombes tekstend op die dingen over straat.

  Zo te zien een primaire levensbehoefte, iedere minuut van de dag.

 4. “Het idee om de Makutu Básiko in te voeren werd in oktober goedgekeurd door de Raad van Ministers..”
  Nieuw naampje, oud idee dat al lang is ingevoerd. de maximum prijzen van noodzakelijke voedingsmiddelen worden al jaren bepaald door de overheid en ook de prijzen van anticonceptie staan in landsverordeningen bepaald. Wat de RvM heeft gedaan is het soort producten veranderen. Aan de ene kant niet onnodig om er eens goed naar te kijken, want waarom was voorheen melk niet en beef wel een noodzakelijk middel? Maar aan de andere kant ben ik ook bang dat ze net als met die belastingsverlangingswet op fruit van vorige maand (Schotte legt handelsverbanden met columbia en toevallig wordt dit fruit goedkomper..), de producten van bedrijven van vrienden en familie niet verlagen.

 5. Behalve voedsel, staan ook anticonceptiemiddelen op de lijst……, als meneer pastoor dat maar goed vindt anders heeft Hakim er nog een probleem bij.

 6. Mensen hoeven deze spullen niet te kopen, Mark, het gaat erom dat er geen hoge prijzen voor gevraagd worden. Zonder auto heb je niets aan een accu dat is waar, maar sommige mensen hebben er toch een en als je een heel laag inkomen hebt, is het toch prettig wanneer je een nieuwe kan aanschaffen.

 7. Wat moet iemand met een lager inkomen heeft met een autoaccu??? Om aan de bus af te geven?

 8. Dat is toch niet een nieuw idee? Zo wordt het wel gepresenteerd. De maximumprijzen van veel basis producten worden al jaren vastgesteld door de overheid en ook de prijs van anticonceptie is alcaak voor de landsverordening besproken.