• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Volgens minister Nasser El Hakim (Econo- mische Ontwikkeling) is Stimul-IT Curaçao het ideale platform om te groeien als gerespecteerd keurmerk dat de IT-sector stimuleert en faciliteert om internationaal te opereren. Dat zei de minister tijdens een bijeenkomst met de directeur en bestuur van Stimul-IT.

De minister lanceerde een online versie van de ‘Business Toolkit’ van Stimul-IT. De toolkit bevat een collectie van software, templates en gratis hulpmiddelen voor kleine- en middelgrote ondernemingen.

Virtuele rondleiding
Stimul-IT gaf de minister als eerste een virtuele rondleiding langs de producten en diensten die worden aangeboden om lokale ondernemers te faciliteren met hulpmiddelen in ondere andere de categoriën boekhouding en financiën, technologie en innovatie, marketing en applicaties voor mobiels.

Noodzaak
Volgens El Hakim is er noodzaak om de kwaliteit van producten van de IT-sector te verbeteren, wat hand in hand gaat met de doelstelling om meer studenten en professionals aan te trekken voor de sector. Analyses geven aan dat slecht 40 procent van de winkels en bedrijven in Curaçao een website heeft. El Hakim geeft aan dat dit te maken heeft met het wantrouwen van de winkeliers. “Een keurmerk voor professionals of bedrijven die IT diensten leveren, is wat de IT sector nodig heeft. Je geeft zekerheid op het gebied van kwaliteit en efficiëntie en tegelijk bescherm je de consument”, suggereerd El Hakim.

www.versgeperst.com