CURAÇAO – De regering van Curaçao heeft besloten dat, voordat een overeenkomst met een directeur verloopt, de Raad van Commissarissen ervoor moet zorgen dat er op tijd een nieuwe directeur wordt gezocht. Reden van dit besluit is de situatie bij Refineria di Kòrsou (RDK).

Bij RDK moest het contract van de plaatsvervangend directeur verlengd worden, omdat er nog geen nieuwe directeur was aangenomen.

Directeuren
De regering heeft ook besloten dat de directie van RDK wordt uitgebreid met twee directeuren, namelijk een General Services directeur en een Industrial Operations directeur. Het is de bedoeling dat het RDK in februari begint met het zoeken naar deze directieleden, en het proces af zal ronden in mei. 

Werven
De regering heeft de Raad van Commissarissen van alle overheidsbedrijven en stichtingen geïnformeerd dat zij tijdig moeten beginnen met het werven van nieuwe directeuren, wanneer deze vervangen moeten worden. Een zoektocht naar een nieuwe directeur neemt meestal minstens zes maanden in beslag.

Gedragscode
Ook heeft de regering de Raad van Commissarissen en directeurs van de organisaties erop geattendeerd dat alle arbeidsovereenkomsten met hun directeuren, in overeenstemming moeten zijn met de gedragscode van Corporate Governance.

8 reacties op “Op tijd op zoek naar nieuwe directeur”

 1. De regering van Curaçao heeft besloten dat, voordat een overeenkomst met een directeur verloopt, de Raad van Commissarissen ervoor moet zorgen dat er op tijd een nieuwe directeur wordt gezocht.
  En beste lezers deze opdracht was nodig, want de door onze regering kwam erachter dat de door hun benoemde RadenvC, vergaten nieuwe directeuren aan te stellen c.q de oude dus onbewust te handhaven en dat was nou net niet de bedoeling. Vraag me af wie de regie in handen heeft bij onze regering en wie bij de diverse RvC’en.

 2. Heeft schotte weer nieuwe maffia vriendjes gemaakt die snel aan een nutteloos maar duurbetaald schijnbaantje moeten worden geholpen ?

 3. Aqualectra had ook zoveel directeuren..

  Bij Curoil was ook een leuke directeur.. Die man verdiende en zijn salaris en kreeg zijn pensioen uitbetaald.. en meneer wilde alleen maar weg voor 5 miljoen gulden.

  Ach ja zo gaan we de ALM achterna.. Allemaal managers en directeuren die veel verdienen en verder geen inkomsten,

 4. De kring van familie en vrienden lijkt zich uit te breiden en moeten er 2 directeuren bij komen voor de RDK.

 5. Vraag Fam. Asjes als consultanten (vrijwilligerswerk) hij/zij regelt kandidaten in een avondje!
  “Niks” gedegen 6 maanden procedure, vriendjes zat die een baantje nodig hebben, tog……!

 6. Trap eens een open deur in..Indien de directeur weggaat dan moet er op tijd naar een vervanger worden gezocht…

  Zelfs met kinderlogica is dit te verklaren, maar niet in het land Curacao want daar moet de regering er zich mee bemoeien om dat duidelijk te maken.

 7. Asjes is wel erg geschikt, kan hij eindelijk eens Selikor terug betalen.

 8. En wie zijn de leden van de RVC?