• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De wijk Wishi krijgt meer straatverlichting. Dit is het resultaat van een project van een groep studenten van de faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Curaçao. De studenten zijn met de bewoners in gesprek gegaan om te achterhalen welke problemen zich voordoen in de buurt.

Nadat zij concludeerde dat verlichting een probleem voor de wijk is, besloten ze in te grijpen en te zorgen voor meer straatverlichting in Wishi door het project ‘Ban lusa Wishi’.

Goede gelegenheid
In een etnografisch rapport hebben de onderzoekers de situatie van de wijk hebben beschreven. “Deze opdracht kwam niet vanuit school, maar was juist een goede gelegenheid om iets te doen voor de gemeenschap waar wij ook in leven”, vertellen de studenten. Zij hebben een netwerk van contacten gelegd met Dienst Openbare Werken (DOW), Aqualectra, Plan Nashonal pa Desaroyá Bario (PNB) en de bewoners om hun plan te doen slagen.

Straatverlichting
Gisteren zijn de werkzaamheden voor meer straatverlichting van start gegaaan. Op 31 januari wordt op feestelijke wijze een straatlantaarn aangestoken in de wijk. Vervolgens zullen de studenten het project overdragen aan PNB. PNB is blij met het initiatief. Zij hebben waardering voor de manier waarop de studenten de buurt hebben geholpen, maar ook dat zij iets gedaan hebben waar PNB voor staat: ‘Verhogen van het niveau van een wijk op een  integrale manier’.

1 reactie op “Wishi in het licht”

  1. In deze wijk gebeuren veel zaken die het daglicht niet kunnen verdragen, vandaar dat ze nu nachtlicht gaan aanbrengen?