• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Gerd Leers van Immigratie, Integratie en Asiel heeft vandaag het onderzoek Uit ‘De Nederlandse Migratiekaart’ aangeboden aan de Tweede Kamer. Uit het onderzoek blijkt dat er een scherpe daling is te zien van immigranten van de BES-eilanden, Curaçao en Aruba.

In het onderzoek dat is uitgevoerd door het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatie Centrum (WODC) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) worden trends en achtergronden van migratie naar Nederland in kaart gebracht.

Toename
De immigratie aantallen uit de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba zijn in de eerste jaren van dit millennium sinds 2005 licht toegenomen. Tegelijkertijd nam de emigratie af zodat sinds enige jaren weer sprake is van een immigratie-overschot uit de Antillen en Aruba. Het migratieverkeer tussen Nederland en de voormalige koloniën Indonesië en Suriname ligt al jaren op een laag niveau. Voor beide landen houden immigratie en emigratie elkaar vrijwel in evenwicht.

Selectiever
Leers spreekt op basis van het rapport de verwachting uit dat door selectiever op te treden bij de toelating van migranten de nadelige gevolgen van migratie voor de samenleving zullen verminderen. Daarnaast kaart hij de conclusie van het onderzoek aan, dat de strengere eisen aan gezinsmigranten effect hebben op de instroom van kansarme migranten, en wijst op een aantal voorgenomen maatregelen van het kabinet die deze doelstelling wil realiseren.

6 reacties op “Immigratie overschot in Nederland”

 1. Het wordt tijd voor een toegangsregeling in Nederland, net als voor de Nederlander op Curacao. Kunnen de uitkeringen en toeslagen met miljoenen naar beneden. Net als op Curacao geen recht op uitkering etc.

  U kent het wel, die lange rijen bij de Mineursweg, Kranshi enz. en dan te woord gestaan worden door uitermate vriendelijke ambtenaren.

 2. Ik ben gelukkig een Europees Nederlander en mijn vrouw Curaçao Nederlander,wij kunnen alle wereld delen bezoeken vul de rest maar zelf in Schotte en ???????Wiels komt eerdaags Nederland niet meer in en als hij erin komt dan gaat hij in een ????zo als hij zelf zegt eruit

 3. henkie je zeurt, puur voor het zeuren. Zonder registratie van wat dan maar ook, is er geen vergelijk/planning/ of wat dan maar ook, dacht je dat er andersom niets werd bijgehouden soms??

 4. Ik weet niet of Schotte, van Rijn en Soemantie hun immigratieformilieren die tientallen keren dat ze op kosten van de belastingbetaler naar Nederland gingen goed hebben ingevuld, anders verklaart dat wellicht de toegenomen stroom van de Antillen naar Nederland.

  Gezien de politieke wantoestanden verwacht ik overigens een flinke toename van het aantal vertrekkers naar Nederland, een aantal dat nu al torenhoog zou zijn geweest als Nederland niet de schulden van de Antillen had gesaneerd.

  Bij de vertrekkers verwacht ik veel Pueblo Solberano stemmers, want naar voorbeeld van Helmin Wiels die fel anti Nederland is maar wel zijn 2 kinderen in Amsterdam laat studeren, kiezen zij straks toch ook gewoon voor kwaliteit en hun portemonnee.

 5. Anders is er geen rapport en zijn er geen conclusies.

 6. eng dat ik als Nederlander en inwoner van het Koninkrijk der Nederlanden apart word geregistreerd . Schande is het,