• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het hoger beroep tegen het vonnis van 28 jaar gevangenisstraf voor Joran van der Sloot is formeel ingediend. Dat heeft de advocaat van de Nederlander, José Luis Jiménez, vandaag laten weten. Van der Sloot werd op 13 januari in Peru veroordeeld tot 28 jaar gevangenisstraf.

De rechtbank in de Peruaanse hoofdstad Lima veroordeelde Van der Sloot op 13 januari voor de roofmoord op de Peruaanse miljonairsdochter Stephany Flores. Joran heeft bekend dat hij zijn    21-jarige slachtoffer op 30 mei 2010 in zijn hotelkamer heeft gewurgd. De Nederlander moet van de rechtbank ook omgerekend 59.000 euro aan smartengeld betalen aan de nabestaanden van Stephany Flores.

Uitspraak
Het Hooggerechtshof buigt zich over het hoger beroep in deze zaak. Jiménez verwacht dat het zeker nog tot maart of april kan duren voordat dit rechtscollege uitspraak doet. Van der Sloot is na zijn veroordeling naar een andere gevangenis overgeplaatst. De vader van Stephany, Ricardo Flores, had eerder zijn ongenoegen geuit over de ‘privileges’ van de Nederlander in de inrichting waar hij aanvankelijk verbleef.

© ANP, alle rechten voorbehouden

1 reactie op “Hoger beroep Joran formeel ingediend”

  1. Uiteraard volgt er een hoog beroep, want daar kan de advocaat van van der Sloot weer dik aan verdienen. Zelfs al van der Sloot een voorwaardelijke taakstraf van 2 uur het park in Lima vegen had gekregen was de advocaat in beroep gegaan.

    Nee, leer mij advocaten kennen.