CURAÇAO – Vestjes en sjaals werden de laatste dagen weer uit de kast getrokken: het was fris op Curaçao. Toch zijn de temperaturen van de laatste dagen niet abnormaal en ook de regenval is niet extreem voor deze tijd van het jaar.

“Er is gisteravond heel veel regen gevallen”, vertelt Fred Capello van de Meteorologische Dienst. “Het waren de zwaarste buien van dit jaar, maar niet extreem voor de maand januari.” Door de vele regenval koelde het buiten behoorlijk af. “De nachten zijn in januari langer en de zon staat lager. Als er dan buien komen, koelt het snel af.”

21 graden
Temperaturen rond de 21 en 22 graden zijn in deze maand niet extreem. Vorige week zakte het kwik al naar 22 graden en gisteravond was het rond de 23 graden. “Op Sint Maarten was het zelfs 21 graden, omdat Sint Maarten iets noordelijker ligt”, licht Capello toe.

Minima
De maximale temperatuur op Curaçao is in januari 30 graden, mits de zon schijnt. De minimale temperatuur is 21 graden terwijl in de hete zomermaanden de temperatuur niet onder de 25 graden komt.

Opklaren
Terwijl het blauw aan de hemel weer langzaam zichtbaar wordt, stijgt de temperatuur vandaag ook snel. “Vanmiddag kunnen er nog wat buien vallen, maar na vandaag klaart het op. Morgen is het een stuk beter”, aldus de meteoroloog.

www.versgeperst.com