CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) heeft vrijdag tijdens een ‘white coat ceremony’ van de St. Martinus University of Medicine vijftien studenten in hun witte doktersjas geholpen. De nieuwe eerstejaars studenten zullen de doktersjas tijdens hun studie gebruiken.

Tijdens de traditionele ceremonie richtte El Hakim woorden van waardering naar de studenten die Curaçao als studiebestemming hebben gekozen. Daarnaast drong hij er bij de medische professionals op aan om gebruik te maken van de mogelijkheden die ontwikkeling van ondere het medische toerisme en het nieuwe ziekenhuis zullen bieden.

Ontwikkelingen
“De studenten moeten zich bewust zijn van het aantal kansen die de huidige ontwikkeling in de gezondheidsector biedt”, gaat El Hakim verder. De minister refereert naar de liberalisering van de tarieven op de gezondheidszorg markt van Curaçao. “Voor jullie, bieden deze ontwikkelingen de kans om creatief te zijn en te kiezen op welk niveau je jouw carrière wil laten groeien. Wie weet zit de volgende beroemde chirurg die opereert hier op ons eiland, wel hier in ons midden”, aldus El Hakim.

Medische universiteit
St. Martinus University Faculty of Medicine is één van de drie medische universiteiten op Curaçao. De meerderheid van de studenten die deelnamen aan de ‘white coat ceremony’ zijn buitenlandse studenten, uit onder andere de Verenigde Staten, Canada, Ruwanda, Sierra Leone, Sri Lanka, Nederland en Denemarken.

Geld
Volgens de minister levert elke student, en hun families die hen komen bezoeken, geld op in de winkels en in de schatkist via belastingen. “Zij betalen voor hun school, kopen producten en diensten, betalen voor hun eten en transport. Dit draagt niet alleen bij aan ons imago in de wereld wat betreft educatie maar ook aan onze economie en is dus ook belangrijk om onze kenniseconomie te ontwikkelen.”

1 reactie op “El Hakim helpt studenten in doktersjas”

  1. Als El Hakim nu eens zijn achterstallige belasting betaalt kan hij de studenten niet alleen een doktersjas maar ook een dokterstas geven.

    Mooi voorbeeld, deze minister, die de studenten gepresenteerd krijgen.