• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De AOV-leeftijd wordt ook op de BES-eilanden verhoogd, maar het gaat in deze bijzondere gemeenten minder hard dan op Curaçao. De oudedagsvoorziening gaat nu nog in als iemand 60 jaar wordt. In 2015 wordt de AOV-leeftijd met een eerste stap verhoogd naar 62 jaar om in 2021 uit te komen op 65 jaar.

Dat blijkt vandaag uit een brief van minister Henk Kamp (Sociale Zaken) aan de Tweede Kamer. Kamp is in Nederland juist druk met uitwerking van het pensioenakkoord met werkgevers en de vakbeweging, waarin is afgesproken de AOW-leeftijd in 2020 te verhogen van 65 naar 66 jaar.

5 reacties op “AOV BES in 2021 op 65 jaar”

 1. @ pipa. Het werd tijd, dat ook de positieve kant eens belicht werd. Het is onmogelijk om een dergelijk work in proces meteen 100% goed te krijgen. Hopelijk komen beide partijen er uit, maar niet weer zo’n domme keuze als voor de dollar en waty Bonaire betreft vooral reeel blijven.

 2. Juul Vincent,
  Je schrijft wel erg gemakkelijk een oordeel over de Bonairiaan.
  Verdiep je eens wat beter in de situatie hier en je zou een heel andere mening zijn toegedaan.
  De armoede is schrijnend,het verschil tussen arm en rijk beschamend.
  Daarom is het niet verwonderlijk dat er steeds meer criminaliteit is.

 3. @ carlito. Heb je ooit premie betaald?

 4. Carlito, Bonairianen moeten niet zo klagen en iedere dag de Heer danken dat ze nu onderdeel van Nederland uitmaken. Maar nee, de Bonairiaan wil ineens Nederlandse pensioenen, uitkeringen en minimumlonen zonder daarvoor de bijbehorende hoge premies te betalen.
  Weet je dat een Nederlandse bijstandsuitkering hoger is dan het Bonairiaanse minimumloon? Wie gaat er nog werken op Bonaire als de onderstand gelijk getrokken wordt aan de Nederlandse bijstand?
  Laat de Bonairiaan eerst eens het goede voorbeeld geven door hun kinderen een goede opvoeding te geven, want het eiland wordt met de dag crimineler.

 5. werken tot je dood ! pensioen waar je niet eens luiers voor kunt kopen !