• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Statenvoorzitter Ivar Asjes is niet te spreken over de rechter die hem in het ongelijk stelde in de zaak tussen Asjes en Selikor.  “De uitspraak is subjectief en beïnvloed door politiek Den Haag”, schrijft Asjes in een brief aan de pers.

Volgens Asjes is het duidelijk dat er met twee maten wordt gemeten. “Ik word politiek gekruisigd vanwege een aanstelling terwijl er niets wordt gedaan aan de aanstelling van Glen Carty als directeur bij UTS.” Ook de aanstelling van de Nederlandse ex-minister Gerrit Zalm bij ABN Amro Bank zit hem dwars. Zalm zou door de toenmalige minister Wouter Bos zonder procedure zijn benoemd.

Den Haag
“Als het uitkomt, handelt de rechter op juridische basis, maar als het niet uitkomt , presenteert hij een politiek verhaal om zo zijn subjectiviteit te rechtvaardigen”, gaat Asjes verder.Volgens de Statenvoorzitter heeft Nederland invloed gehad op het vonnis. “De uitspraak is gestuurd door Den Haag.”

Vonnis respecteren
Ook vindt Asjes dat de rechter een eerdere uitspraak uit 2007 links laat liggen. “De rechtbank heeft toen duidelijk naar voren gebracht dat er een open vacature was voor een tweede directeur bij Selikor en dat ik wél capabel was voor de functie. Dat mijn salaris niet afweek van wat normaal is voor de functie.” Ondanks zijn protest tegen de rechter, is de Statenvoorzitter wel van plan het vonnis te respecteren en het bedrag te betalen. Hij wil de bevolking het geld teruggeven dat Selikor gebruikte om hem voor de rechter te dagen.

Ongelijk
Asjes werd in 2007 benoemd tot directeur van afvalverwerkingsbedrijf Selikor. Het bedrijf spande echter een kort geding aan, omdat de benoeming zonder sollicitatie had plaatsgevonden. Ze wonnen het geding en wilden zijn ontvangen salaris van 99.000 gulden terugvorderen waarop Asjes een rechtszaak begon. Gisteren verloor hij de rechtszaak. De rechter oordeelde dat Asjes zijn salaris plus rente moet terugbetalen.

31 reacties op “Asjes: ‘Rechter aangestuurd door Den Haag’”

 1. Teveel pasteitjes gegeten

 2. OK, het is nu duidelijk. Laat het een les zijn voor de volgende persoon uit de politiek: Banen kunnen niet zomaar aan politici en hun familie worden gegeven. Zo simpel is dat, dit snappen mijn kleine kinderen zelfs.

 3. Beste annet,
  al zouden ze geen salaris krijgen deze politici, de macht willen ze toch hebben.
  Want met deze macht valt heel wat bij te verdienen.
  zakkenvullen en wegwezen en vooral het volk dom houden.
  stempubliek hebben ze tenslotte toch nodig.

 4. Politiek den Haag. Tsjonge jonge, hoe kinderachtig kan iemand van zo’n omvang zijn? Geef de diva een balletrokje, dan pas wordt ie misschien nog serieus genomen. De wenkbrauwen zitten d’r toch allang op te wachten!

 5. PUT THE POLITITIANS ON MINIMUM WAGE AND WATCH HOW FAST THINGS CHANGE

 6. hhahahahaha!…en weer val ik niet om vam verbazing!

 7. Selikor ruimt wel goed vuil op!

 8. En welke doofpot moet nog open om ook “mevrouw” Asjes met de billen “bloot” te zetten voor haar onterechte baantje EN degenen die haar hieraan geholpen hebben !!!!!
  Lekker stel die 2 – p(y)assen wel goed bij elkaar trouwens

 9. @ Cur Eye. Heb je ooit iets van seniel Boberano gelezen, waarvan je kan zeggen “daar neem ik wat van mee”? Nee, ik ben totaal niet benieuwd naar zijn mening, want hij kan niets beters verzinnen dan Jasjes te herhalen.

 10. Asjes heeft gelijk. Hij is een scherpzinnig man. De wetten komen uit Den Haag en rechters hier houden zich daaraan. Dat is geen verwijtbaar gedrag, maar de normale gang van zaken . Het is tevens een compliment van Asjes voor de vorige PAR regering, die de voorschriften omtrent Corporate Gouvernance voor 10-10-10 helemaal op orde had. De rechter heeft hier met zijn vonnis rekening mee gehouden. Jammer voor Asjes en soms zijn de druiven wel erg zuur. Nu nog iemand die hem zijn nieuwe (onverdiende) baan bij Kranshi afhandig gaat maken.

 11. Ik ben benieuwd wat “sentinel Soberano” hiervan vindt… niet lang geleden schreeuwde hij nog “Biba Ivar Asjes”. Kunt u ons uitleggen hoe dit vanuit een soberanistisch oogpunt kan worden goedgekeurd? (Any other Soberanistas, your comments are welcome too)

 12. Positie van deze CLOWN ASJES als Statenvoorziteer is ONHOUDBAAR: AFTREDEN dus !!
  (zou haast om zijn grollen lachen als het niet zo’n dieptrieste zaak was)
  Terug in je Calimero-eierschil en snavel houden !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 13. Hadden we wat anders verwacht van deze man? Nee toch zeker, deze man toont continu disrepect voor afspraken en verhoudingen en nu dus ook voor de rechterlijke macht. En met dit soort clowneske figuren moet Curacao dus groeien.

 14. Dit is wel weer het zoveelste bewijs dat Nederland invloed dient te houden op Curacao.. anders zouden we met honderden Asjes hier zitten die 7 baantjes tegelijk zouden hebben tegen een salaris van 100.00 per 6 maanden.. maarja Asjes komt uit een PLKP nest en zo heeft de PLKP ook de ALM het ravijn ingeduwd.

 15. Vraatzuchtige LOSER……….

 16. echt swa, altijd is het ” maar hunnes doen het ook”. Lijken wel kinderen! Ze wijzen met hun vingertje en gaan voorbij aan het feit dat het merendeel van hun voorgangers en nederlandse politici NIET corrupt waren. Als ze daar nu eens voorbeeld aan zouden nemen.

 17. @Ferd… de bevolking had voor de PAR gekozen… alleen hadden zij helaas geen meerderheid en geen van de andere partijen wilden met de PAR regeren.. dus is er een apencoalitie gevormd

 18. Ik ben het eens met alle reacties hier (wie niet?) maar wat in alle reacties geheel ontbreekt is de erkenning dat deze uitspraak ook een veroordeling is van de Curacaose kiezer die massaal voor corruptie gekozen heeft.

  Asjes, Schotte, Constantia en Godett zitten niet in de regering omdat ze langs het regeringsgebouw liepen en dachten ‘kom, laten we hier eens naar binnen gaan’, nee de Curacaose kiezer heeft ze gekozen.

  Dus schande Asjes is schande kiezer.

 19. Beste jAsjes, ze (the local forces that be) moeten je inderdaad hebben, makker. Hoe durven ze de (corrupte flaters) van jou en eega na te gaan, Zij hadden zich niet met je buitensporige inkopen met overheids-creditcards te bemoeien. Als Statenvoorzitter lopen jou wispelturige fails natuurlijk al in de kijker bij de Vertegenwoordiging NL. Dat geeft die oud-NOS-man netjes door aan Den Haag. Maar dat het Catshuis rechters hier SMSjes stuurt, don’t think so. Unless, of course, you happen to live in LaLa-land and enjoy a paranoid disposition. Nu willen ze ook al je corrupt verdiende centen hebben, met rente, no less. Hadden ze niet kunnen wachten tot je de voor jou gereserveerde nieuwe luilekkerjob betrekt (met dienstauto natuurlijk, alles corrupt)
  Dadelijk gaan ze ook nog kijken of doctoraal werkstuk door de plagiaatchecker halen, ben je die titel ook al kwijt. jAsjes, probeer nou eens eerlijk je pastechi’s te verdienen. Doen… ze letten op je.

 20. Hij wil de bevolking het geld teruggeven dat Selikor gebruikte om hem voor de rechter te “dagen.”

  En het dan toch in zijn voordeel proberen te draaien. Ik ben de goede man en geef jullie het geld (dat ik eigenlijk niet had moeten krijgen en zeker niet vrijwillig afstand van doe) terug……

  Ging die laatst nog trots zeggen dat de kosten van zijn “staats-credit card” veel lager liggen dan zijn voorgangers…. eens kijken of daar nu opeens verandering in komt?

 21. Ja nu is de rechter ook weer de schuldige. allemaal zijnze tegen het genie asjes.

  grow up werknemers van selikor moeten je niet en nu moet je gewoon dokken en niet zeuren en weer gaan wijzen. want daar ben je zo goed in. weet je wat je moet doen Asjes een brief schrijven naar Parletino dat de rechter door NL. beïnvloed jou veroordeeld tot terugbetalen.

  maar dat is de politiek van jezelf en jouw partij altijd met moddergooien om je schoon te praten

 22. Trias politica meneer Asjes! En dat noemt zich statenvoorzitter… un berguensa!

 23. Natuurlijk epilady Asjes…. dat zou ik ook roepen! Get a life zeg… profiterende kip

 24. ASJES JIJ BENT AANGESTUURD DOOR DE DUIVEL.

 25. Hmmmm iemand die schijnbaar zo gemakkelijk praat over het terug betalen van een ton moet er dus makkelijk aan kunnen komen. Het zet je te denken.

 26. Dus eigenlijk zegt hij dat dit criminele gedrag moet worden goedgekeurd want anderen doen het ook.. dat zegt dus voldoende over het persoon Jasjes.

  En met de aanstelling van Carty bij UTS zat Jasjes er gewoon bij in de regering en hebben we GEEN ENKEL WOORD hierover gehoord.. waarom heeft hij toen zijn grote kwek niet geopend.. Deze man is niet integer om statenvoorzitter te zijn!

 27. Mooie theorie van Asjes over Carthy en Zalm.

  Zo van: Schotte, van Rijn en en Soemantie graaien, dus ik mag het ook.

  Constantia en Godett zijn statenleden met strafblad, dus ik mag het ook.

  Moet ik nog verder doorgaan?

 28. LET op….kijk in woordenboek.. politiek den haag synoniem van PAR ?

 29. Zo’n man op mijn schip van de admiraliteit, zou ik onmiddelijk overboord gooien.
  Hij is door en door corrupt en kenmerkt zich als een politieke psychopaat: volstrekt geen empathisch vermogen, geen gevoel voor proporties van het publiek domein versus de rechtsstaat, leugenachtig, cleptomanisch en manipulatief.
  Deze prototype mensen heeft Pedro Luis Brion moeten bevechten gedurende zijn carriere. Hij kan niet in de schaduw staan van Don Martina of doktor Da Costa Gomez.

  El NO es un verdadero Curacaleno!

  PLB

 30. doodziek van deze idioot

 31. Wat een slecht verliezer.