CURAÇAO – De Surinaamse president Dési Bouterse heeft in strijd met de grondwet gehandeld door eind 2011 gratie te verlenen zonder daar advies te hebben gevraagd aan de rechter. Dat stellen de Surinaamse oppositiepartijen Nieuw Front en DOE in een vandaag gepubliceerde brief aan Bouterse.

Eind 2011 ontstond in Suriname ophef toen bekend werd dat Bouterse gratie had verleend aan Romano Meriba, vermeend pleegzoon van Bouterse. Meriba zat wegens een roofoverval een straf uit van vijftien jaar en had nog zes jaar te gaan.

Vertrapt
Radjkoemar Randjietsingh, leider van de grootste oppositiefractie Nieuw Front, vindt dat Bouterse met de gratieverlening de grondwet ‘vertrapt’. “Het gaat ons er niet om dat het om een bekende van Bouterse gaat. Het is dat de gratie is verleend zonder advies te vragen aan de rechter”, aldus de Nieuw Front-voorman.

© ANP, alle rechten voorbehouden

1 reactie op “‘Bouterse schendt grondwet’”

  1. Met het afslachten van onze 15 lndgenoten heeft hij ook in strijd met de grondwet gehandeld. Hij loopt echter nog als vrij man rond en hij is zelfs door weer andere landgenoten tot president gekozen. Lang leve ons land !