• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Statenvoorzitter Ivar Asjes heeft de rechtszaak tegen afvalverwerkingsbedrijf Selikor verloren. Asjes moet zijn zes maanden onterecht ontvangen salaris terugbetalen, plus rente. De Statenvoorzitter werd in 2007 benoemd als directeur van het bedrijf.

Medewerkers van Selikor spanden een kort geding aan omdat zij vonden dat de benoeming, uitgevoerd door FOL-lid Anthony Godett, zonder sollicitatie had plaatsgevonden. Uiteindelijk werd de benoeming ongeldig verklaard.

Beslag

Asjes ontving in de zes maanden dat hij de functie bekleedde, 99.000 gulden voor zijn werkzaamheden bij het bedrijf. Selikor wil het bedrag daarom terugvorderen en liet beslag leggen op de woning en bankrekening van de Statenvoorzitter. Asjes spande een rechtszaak aan tegen de beslaglegging, maar heeft deze zaak nu verloren. Volgens de rechter had Asjes in moeten schatten dat zijn benoeming afgekeurd zou worden.

40 reacties op “Asjes verliest zaak tegen Selikor”

 1. Zou Jasjes dan al een aanmaning hebben ontvangen?

 2. renteloos uiteraard!

 3. haha, die krijgt vast zo’n geweldige betalingsregeling als Jamoolodin en Hakim van de belasting hebben gekregen: na 12 jaar nog steeds niets hoeven af te lossen!

 4. Heeft Asjes al alles terugbetaald??

 5. @Chola, denk aan de gemid YDK die 2000 gulden bruto per maand verdiend..

 6. Was het ook niet deze asjes die vond dat alle RVC en directeuren weg moesten want ze waren corrupt of te duur en wat lezen we hier vandaag
  Asjes ontving in de zes maanden dat hij de functie bekleedde, 99.000 gulden voor zijn werkzaamheden bij het bedrijf.
  maar dat was dan terecht? en hoe of gaat er wel terugbetaald worden door hem zelf of word het weer extra declareren tijdens “dienstreizen”

 7. 99.000 euro in zes maanden wat voor opleiding heeft deze man dan is hij een academicus net als zijn vrouw nou dat ben ik ook maar verdiend bij lange na niet eens de de helft in zes maanden

 8. Het vervolg laat zich voorspellen. Directie Selikor moet weg en de nieuwe directie treft een schikking met Asjes. Kwestie van tijd. Zal wel starten met een diepgaand onderzoek vanuit de staten naar de integriteit van de Selikor directie. Dapper van Selikor… we wachten af.

 9. Het grootste drama is niet (j)Asjes maar de Curacaose kiezer die zo ongelooflijk dom is dat hij bij elke verkiezing weer op een Asjes (of Constantia, of Godett of Schotte die geen haar beter zijn) stemt.

  De Curacaose kiezer vraagt er gewoon om om bedrogen te worden, en wat betreft voldoet Asjes volledig aan alle verwachtingen.

 10. @shimuruku, je denkt toch niet dat mr dat zelf gaat betalen? hij vind er wel wat op samen met Wiels.

 11. Oke nu allemaal petitie voor onvermogen van deze clown tekenen.
  ************ ASJES per direct uit rol als Statenvoorzitter !!!!! ***************
  Die man is toch niet serieus met goed fatsoen te handhaven en werpt zich en passsent nog steeds op als “delegatiewegloopleider” van allerlei reisclubjes!
  Gewoon enkeltje Bon Futuro en een levenslange afbetaalregeling nadat al zijn bezittingen zijn verkocht om nog iets voor de inwoners van Korsou terug te krijgen!

 12. Selikor ruimt de boel netjes op !

 13. De rechter geeft in zijn uitspraak duidelijk aan dat (j)Asjes had moeten weten dat zijn directeurschap bij Selikor een politieke benoeming betrof.

  Dan zijn er 2 mogelijkheden: (1) Asjes wist dat het een politieke benoeming betrof maar aanvaardde desondanks zijn pastechi; of; (2) Asjes wist echt niet dat het om een politieke benoeming ging. Dat laatste is eigenlijk onmogelijk omdat de RvC op een zondag (!) en wel de dag voor de rechterlijke uitspraak de arbeidsovereenkomst tekenden.

  In beide gevallen lijkt Asjes mij niet te handhaven in de Staten. In het eerste geval wegens groot bedrog en in het tweede geval wegens grenzeloze kortzichtigheid.

  Maar helaas tolereren we dit weer allemaal, net als de strafbladen van Constantia en Godett. En het was nota bene Godett die, zittend in de RvC van Selikor, bovengenoemde politieke benoeming getekend heeft.

 14. Fantastisch nieuws, heerlijk en fair. Clown, trek je terug in de kunuku! Die man kan toch niet serieus genomen worden als statenvoorzitter.

 15. drechi pastechi! 😛

 16. Pabien Selikor. “The emperor has no clothes on!”

 17. Oh nee, het onterecht toegeëigende geld is kwijt!
  Toch maar Afrika aanklagen vanwege de slavernij of flink bezuinigen op epileer setjes…

 18. Maarre… wie gaat dat betalen?

 19. @ Forza Wiels. Dan hebben we geen gevangenis meer nodig. Whahahahaha.

 20. Duidelijk dat de rechter door Nederland onder druk wordt gezegd om deze hardwerkende man aan te pakken die voor zijn gezin moet zorgen. Daarom moeten de rechters worden teruggestuurd en dienen YDK rechter te zijn!

 21. Jasjes moet ook de kosten van Selikor en de rechtzaak betalen. Bingo.

 22. EINDELIJK EENS EEN GOED BERICHT! IK LAAT HET HIERBIJ.

 23. 6 maanden 93.000 NAFFIES ! voor op je kont zitten ! doe mij ook zo’n baan… hierbij verklaar ik me nu ook directeur van selikor…. even die bende eens goed opruimen !

 24. Ben reuze benieuwd uit welke regeringspot dit bedrag betaald zal worden. (J)Asjes zal wel heel veel buitenlandse reizen moeten maken om met zijn daggeldvergoedingen Selikor te kunnen betalen.
  Overigens kan de directeur van Selikor zijn borst natmaken, hij wordt binnenkort bedankt voor bewezen diensten.

 25. Prima uitspraak. Ik heb tegenwoordig meer vertrouwen in de rechtspraak op Curacao dan in die van Nederland. Dit is een heel duidelijke en keiharde veroordeling van vriendjespolitiek. Hopelijk heeft Jasjes dit nu begrepen, dat de keizer het ook begrepen heeft waag ik te betwijfelen, want die stemt dadelijk denk ik weer gewoon Jasjes of zijn partij.

 26. Nou da’s effe meegenomen, kan Goede van de UNA van betaald worden en als er wat overblijft , er komen nog wel wat van die gevallen aan o.a. de drie directeuren van Aqualectra, Gumbs etc etc etc.

 27. Ben eigenlijk benieuwd of er uberhaupt wel terug betaald gaat worden. Net als de belastingschuld en fraude van Hakim waar ook nog geen reactie op is geweest. Anders zat die man al lang in de Aribische Verenigde Emiraten.
  Nepotisme gaat namelijk verder dan de rechtelijke uitspraak

 28. Elke rechtszaak verliest deze regering.. Het is dus wachten wanneer zij het OM en de rechters buitenspel gaan zetten..

 29. He he, eindelijk goed nieuws.

 30. Goedzo…maar in hoeverre heeft de heer godett hier ook schuld bij ?

 31. gaat de goeie kant op! next!

 32. Ze zullen wel balen dat Curacao nog een rechtstaat is!

 33. Kunnen we op de hoogte gehouden worden omtrent de terugbetaling?

 34. Wiels ??????????????? Houdbaarheidsdatum van deze clown is verstreken !!!!!
  Als je cojones hebt pak je deze zaak ook aan, anders moet je voor altijd zwijgen als een Yucobarde.

 35. ohhh..jammer dat ze vrouw die baan niet heeft gekregen bij CPA, konden ze wel gebruiken dat extra zakcentje.

 36. Het recht heeft wederom gezegevierd. Deze paljassen regering krijgt klap na klap.
  Ben overigens benieuwd hoe deze rat hier onderuit gaat proberen te komen…wordt ongetwijfeld vervolgd

 37. Goed zo.

 38. Heerlijk te zien dat de Trias Politica nog werkt op dit eiland!

  Alweer een nederlaag voor deze regering. Gelukkig levert het in dit geval de staatskas geld op…

 39. Houd de komende dagen even de creditcard van ‘onze’ statenvoorzitter in de gaten.
  Waarschijnlijk een declaratie van NAF 99.000 gulden in aankomst………

 40. Gerechtigheid!! Pabien Selikor.