• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het eerste (semi) naturistenresort The Natural opent binnenkort haar deuren in Willibrordus. The Natural respecteert de keuze van gasten voor het wel of niet dragen van (zwem)kleding. Versgeperst.com ging de straat op en vroeg aan voorbijgangers: voegt dit resort iets extra’s aan het toerisme op Curaçao?

De 40-jarige Henk vindt het geen enkel probleem. “Het zijn sociaal nette mensen en waarom niet? Zo een resort is wat extra’s voor ons eiland. Je spreekt een aparte doelgroep aan. Karien (30) kan zich hierin ook vinden. “Ieder moet het voor zich weten. Het maakt mij echt niet uit of dat resort en nou wel of niet komt.”

Katholiek eiland
Margo (36) denkt daar anders over. “Ik denk niet dat dit resort een toegevoegde waarde heeft. Ik weet niet of er vanuit Europa of de Verenigde Staten zoveel behoefte is om hier een naturistenresort op te zetten. En of dat meer toeristen zal opleveren. Ik denk niet dat dat heel haalbaar is”, gaat Margo verder. “Dit is een katholiek land en ik denk dat de gehele bevolking hier niet op zit te wachten. Net als topless zonnen. Het zal wel veel opspraak opleveren.”

Wij lopen achter
Toevallig reden we gisteren richting Banda Abou langs het gebied en hadden het erover”, vertelt de 59-jarige Cristalia. “Als wij hier op Curaçao zo ‘tourist oriented’ zijn, moeten we alles wat toeristen verlangen bieden. Restricties zouden het toerisme kunnen schaden. Ik heb het naturistenresort gekend op Sint Maarten toen mijn zoon één jaar was. Dat is zeker dertig jaar geleden, kan je nagaan. Als wij er nu mee aankomen vind ik dat wij aardig achterlopen. Ik zou niet weten hoeveel mensen wereldwijd behoefte hebben om naakt rond te lopen en zich daarbij goed voelen.”

In de tropen
Volgens Marfa (23) moet het gewoon kunnen. “Sommige mensen houden daarvan en het is gescheiden. Je wordt er niet mee geconfronteerd. Het is niet zo dat een gezin met kleine kinderen naar een strand gaat en dan ineens naakte mensen ziet rondlopen. En het is er hier wel het weer voor, we zijn in de tropen!”

Belemmeringen
“Als je naakt wil lopen moet je dat vooral in je eigen tijd en omgeving doen”, is de 34-jarige Quentin van mening. “Ik snap wel dat het meer toeristen naar Curaçao trekt dus dat is wel een voordeel. Maar er zit ook een nadeel aan want er wordt dan weer een stuk van ons eiland geprivatiseerd, nu op ook Banda Abou. Er komen mensen van buiten af hier bouwen en sluiten het af voor de lokalen. Ik vind dat als ze hier iets bouwen je geen belemmeringen voor het lokale volk mag neerzetten. En dat is wel wat er gaat gebeuren.”

20 reacties op “Naakt zonnen op Curaçao?”

 1. Enorm aantal tienermoeders ……………………
  Grote aantal HIV besmette mensen ………………..
  Schrikbarend aantal illegale abortussen……………..
  Acceptatie van houden van meer vrouwen (bysites)…………
  Incest en verkrachtingen aan de lopende band ……………..
  HYPOCRIET in optima forma stelletje LOOSERS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Heb er echt geen problemen mee wat iemand op zijn eigen terrein doet. Op de meeste eilanden in het Car. gebied heb je echte nudistenterreinen. Curacao loopt wat dat betreft behoorlijk achter.
  Kat in het donker knijpen, vandaar het hoge aantal HIV patienten.

 3. @ Henk v W. Haha! En mag schotte er dan 130 in zijn Ferrari Enzo rijden? Jamaloodin vliegtuigjes vouwen van zijn aangifteformulieren en El Hakim torahs verbranden?

 4. Alle gekheid op een stokje, het betreft hier prive terrein en zolang dat beeld- en geluidsdicht is afgesloten van de openbare weg en buren niet hindert mogen ze van mij daar hun gang gaan.

  En dan maakt het mij niet of er naturisten naakt lopen, gays elkaar beklimmen, Helmin Wiels (met 2 studerende kinderen in Amsterdam) Nederland voor kolonisator uitmaakt of Errol Cova (met al zijn kinderen op de international school) het Papiamentstalig onderwijs propageert.

  Van mij mag Constantia er onbeperkt diplomas copieren, Asjes er dagenlang zijn jasjes strijken en wenkbrauwen epileren en Amerigo Thode er iedere avond lange brieven aan zijn zoon in de gevangenis van Amsterdam schrijven.

 5. @ Katholiek eiland: Campo mag dan wel? Daar gaan mannen (met vrouw en kinderen thuis) heen om voor geld seks met een vreemde vrouw te hebben…of heeft Campo een kerkje?

  Zondag ochtend bidden dat je zonden van de week worden vergeven….en dan gewoon opnieuw beginnen…lekker makkelijk!

 6. op lopende band vreemd gaan ‘mag’ op Curacao dus waarom niet achter een muur naakt rondlopen?

  Campo is toch ook geen probleem, achter een muur, daar zijn er volgens mij redelijk wat ‘naturisten’.

 7. dwerg85 kijk en huiver incestplegers
  http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/1717/juliana-bezwangerd-door-haar-vader-hendrik

 8. dwerg85 beter dan aan je eigen kinderen te zitten

 9. @ Katholiek eiland

  nou nou en wat betekend dat dan? het was ook de katholieke kerk die eeen van de oprichters van Campo is. en wat betreft al die schandalen die nu naar boven komen.
  als die mensen daar beschut dat willen doen en niemand lastig vallen wat is dan het probleem?

 10. Volgens mij is dit een reclame campagne voor Air Berlin, Duitsers zijn namelijk fervente naturisten. Scheelt weer in de garantie betalingen van ElHakim.

 11. Erg ongepast van J. Martis om hier te communiceren wie hij in de club tegenkomt. En je was er zelf ook dus ????? So what. Ik ben zelf geen naturist, maar als iemand dit wil en er is behoefte aan. Laat lekker gaan. kom op hé, het is 2012………….
  Lekker belangrijk deze discussie #not

 12. Dat er mensen zijn die er tegen zijn kan ik me voorstellen.
  Het gaat om een eiland van nog geen 100 km waar de meeste stranden al in handen zijn van ‘investeerders’ die de stranden kopen of beter gezegd in handen krijgen en vraag niet hoe. Er worden overal verbod opglegd aan vissers. Nog een. Het vergelijken van dat oude beroep en een het bouwen van een resort is hier niet toepasselijk. Wat opvallend is de mensen die hier een voorstander zijn niet een doorsnee naam hebben van dat eiland. Dus ik kan me voorstellen dat er geen belang is of het wel of niet komt. Er zou zelf verboden moeten zijn op dat eiland om de landhuizen die weer in handen van de voormalige bezetters en slavendrijvers komen die weer hun kapitalisme willen uitstralen. De overheid zou deze in handen moeten nemen en dit als eigendom moeten beschouwen. Het is te gek voor woorden dat een rijke iemand dat zomaar kan kopen waar bloed vergoten is om nu weer hun kapitalisme uit te stralen en daar resort op dat grondgebied te bouwen. kijk bijv op santa cruz

 13. Wat een gezeur weer. Iemand koopt een stuk grond, is en was prive terrein, en bouwt wat huisjes en een zwembad. Bij het zwembad mag een huurder naakt recreeren, niemand kan er last van hebben want niet toegankelijk voor publiek. Leven en laten leven sua.

 14. Mochten de zaken die de kerk verbied op dit eiland niet plaats vinden dan hadden we geen moorden, geen diefstal, geen insest, geen overspel en ga nog even door. Zo katholiek zijn we dus met z’n allen. Of zijn het de “buitlenlanders” die dat allemaal doen.

 15. Nogmaals: het gaat gewoon om een mini resortje met muren eromheen waarbinnen de gast er zelfs nog voor kan kiezen au naturel of aangekleed te gaan (zoals ik uit eerder bericht en ook van de website begrijp). Dus waar maakt men zich nou druk om??? Vind het ook raar dat dit een topic is waarvoor mensen moeten worden ondervraagd op straat – het is er gewoon. Klaar punt uit. En de opmerking van Quentin over privatisering snap ik ook niet: dit terrein was altijd al prive terrein. Of moet ieders huis en tuin openbaar worden voor jan en alleman? Rare en totaal onbelangrijke discussie is dit. Mensen van dat resort: succes en doe lekker je ding!

 16. Ik kwam vorige week een directeur van KPMG nog tegen in een club waar dames het oudste beroep ter wereld uitoefenen, dus praat me niet van normen en waarden op dit eiland.

 17. Laten we de huidige toeristen eerst eens een plezierig verblijf bieden voordat we ons hierom druk gaan maken! Er kan nog zoveel beter!!!

 18. Leven en laten leven. Hier doen ze voorkomen zo preuts als wat te zijn, maar wat zouden ze de kat graag in het donker knijpen en dat wordt dan ook volop gedaan.

 19. Kunnen we geen ballotage commissie bij de ingang van dit resort plaatsen die de aan overgewicht en tatoeageverslaving de toegang tot dit resort verbied?

  Het oog wil tenslotte ook wat en het zou jammer zijn als we toeristen gaan wegjagen.

 20. Wordt dat resort niet open voor lokalen of zo? Of zit meneer Quentin onzin uit te kramen?

  We wonen in een samenleving waar alles wat met de menselijk lichaam te maken heeft taboe is. Niks normen en waarden. Gewoon puur katholieke schaamte. Er zitten dan ook genoeg tussen die van deze faciliteiten gebruiken zouden willen maken. Men wordt alleen zeer snel als viezerik neergezet denk ik. (Meerdere vrouwen aan de kant hebben zonder toestemming van vrouwlief is natuurlijk wel ok)