• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ruim honderd werknemers van Raffinaderij Isla zijn vandaag weer aan het staken. Zij demonstreren tegen de buitenlandse werknemers die het oliebedrijf aanneemt. Volgens de werknemers worden de Curaçaoënaars overgeslagen en wordt ‘hun’ werk weggegeven.

Voor Post 5 van de raffinaderij hebben tussen de honderd en tweehonderd werknemers zich verzameld. De politie heeft de weg  afgesloten, omdat er autobanden in brand worden gestoken. Om het protest te bekrachtigen hebben de demonstranten een galg neergezet.

Beter betaald
“Er schijnen 2500 Venezolanen onderweg te zijn naar de Isla om te komen werken”, vertelt een vrouwelijke werknemer van de raffinaderij. “Wij krijgen het werk niet, maar zij wel. Er is iemand van de Isla naar de SVB gegaan om alles voor hen in orde te maken. Daarbij komt nog dat ze veel beter worden betaald dan de Curaçaose werknemers.”

Orde
De politie heeft aan beide kanten van de demonstranten mensen ingezet om de orde te bewaren. Hoe lang de demonstranten nog doorgaan met de staking is niet duidelijk.

15 reacties op “‘2500 Venezolanen onderweg naar Isla’”

 1. @Para mira, ik denk eerder dat de Wiels, Dos Santos, Asjes, Schotte, van der Dijs clans zullen rennen want het volk is hun beu!

 2. It also started at the Shell gate’s in 1969, remember? What do you think whities will they put you on the run again?

 3. De meer venezolanen er werken, de minder yu’i korsou hun baan verliezen als die moordfabriek weggaat. kunenn we alvast wennen aan een land en werkgelegenheid zonder ISLA. Fijn dat ze het ons zo makkelijk maken

 4. Toen de SHELL het verkocht aan curaçao werkten er 8000 medewerkers(lokale) en nu steeds meer uit venezuela, welke ook nog eens vrij van betalingen zijn en alle extras die ze hebben. maar verplichtingen nakomen? niet gewoon de boel bliojven vervuilen en steeds weer problemen met opstart etc.
  maar wel klagen nu over SHELL door schotte, waarom om zijn vrienden niet te laten betalebn voor de schoonmaak.
  en nu ook nog recht op arbeiders geven. NEE hier moeten weer lokale mensen gaan werken dan ben je pas goed bezig maar nu alleen maar doen wat de PDVSA wil.

  SCHANDE. wel wijzen en zeuren maar zelf niets doen dat is deze regering.

 5. Heel goed, Isla werker. Al die commotie en Isla krijgt de schuld, maar het zijn de contractors die het probleem (mede) veroorzaken. Meneer de Ron, Dick & Doof e.d. zijn de lui die hun zakken vullen over de rug van de Yu di Korsou (geen vaste contracten etc.). En dan ook nog prutswerk afleveren omdat zij hun werknemers niet opleiden. Ik gok dat er binnen de Isla wel lui flink wat geld opstrijken van voornoemde bedrijven om niet teveel over kwaliteit te zeuren.

 6. tsja, de venezolanen hebben in de gaten gekregen dat 80% YDK een fractie productie draaien van wat ISLA kan, dus de 20% gaat wat opgerekt worden….

 7. Isla werknemers hebben niet gestaakt!! Voor alle duidelijkheid, de werknemers van de contractors hebben gestaakt. Die lid zijn van de vakbond SGTK.

 8. Staken? De isla draait gewoon door gezien wat er uit de schoorstenen komt. Dus de isla merkt niet dat deze mensen staken. Wat moet je dan? Dan ga je maar een hoofdweg blokkeren zodat je in ieder geval het verkeer enorm hindert. En de politie? Die staat er bij en kijkt er naar en zet de weg af. Volgens mij is het nog altijd strafbaar om brandende autobanden op de openbare weg te gooien of op andere manieren het verkeer onmogelijk te maken. De isla heeft er geen last van, alleen wij mogen met z’n allen omrijden.

 9. Considering 80/20, there should be at least 12,500 positions at Refineria Isla of which 10,000 are already filled up by our compatriot Yu di Korsous. Not only that, but the remaining 2,500 positions must be of such nature that either no Yus qualify or no Yus are willing to do it, and only after a significant and failed effort on the part of Isla to fill these 2,500 positions with local workers were they left with no option but to go recruit these workers abroad.

  Go figure!

 10. Tja nu zien ook de arbeiders in wat deze regering van plan is.. voor geld verkopen zij de ziel van Curacao.. het is tijd dat het hele eiland gaat staken.

 11. Actiegroepen, ontevreden mensen en oppositie partijen volg het voorbeeld van deze mensen die voor hun rechten opkomen. Steun deze mensen en jullie eigen belangen.

 12. Hahaha, dat zijn geen 2500 Venezulaanse arbeiders maar Venezulaanse commando’s die het eiland gaan overnemen voordat Chavez zijn laatste adem uitblaast. Ik las vanochtend in een krant dat Chavez geen jaar meer te leven heeft. Kan hij toch nog met een heldendaad de geschiedenisboeken in.

 13. Ze ” zeggen” en ze “denken” …. Geruchten zoals altijd op dit eiland. En domme leiders die dit niet ontkrachtten.

 14. 80/20 ??????
  Natuurlijk alleen als het Wiels & Co geld in het laadje brengt en om hun stemvee aan zich te binden!
  Cobardes sin Cojones!
  Korsou WAKE UP ook de Yu’s worden genaaid waar ze bijstaan! Eye-openers !!

 15. Met dank aan WIELS c.s. Hoe zit het met de 80/20 regeling????
  Gebakken lucht. Mensen laat je toch niet voorliegen door deze criminelen.