• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De weg rondom Isla Post 5 vanaf het politiebureau bij Rio Canario is afgesloten in verband met een staking van werknemers van Raffinaderij Isla. Dat bevestigt woordvoerder Reginald Huggins. De politie is ingeschakeld omdat de demonstranten autobanden in de brand hebben gestoken.

Vorige week donderdag staakten de arbeiders al omdat ze garantie willen op werk. De laatste tijd zijn namelijk een aantal contractanten uit Venezuela aangenomen. De arbeiders boden donderdag hun eisenpakket aan de Staten en de Raad van Ministers. De Staten besloot vervolgens om de raffinaderij te verbieden om contractanten uit het buitenland aan te nemen. Ondanks deze beslissing zijn de werknemers vandaag toch weer in staking gegaan.

12 reacties op “Wederom staking bij Isla”

 1. @terrorfumuraat.. Constancia, Cooper, Asjes, Schotte hebben inderdaad in de afgelopen 16 jaar geregereerd en we zien wat voor een troep ze toen maakte en nu weer. Daarnaast krijgen zij een cadeau van de pdvsa dus hebben zij er belang bij om alles te doen wat PDVSA zegt..

 2. Het is een grote rotzooi op de ISLA, maar ik kan wel begrijpen aan de ene kant dat ze personeel uit het buitenland willen halen. Het personeel op Curacao is slecht geschoold en mist de kwaliteit om de grote rotzooi op de ISLA aan de gang te houden. Dit zou opgelost kunnen worden door betere scholing en door betere aansturing. Maar momenteel is de ISLA een grote bende, denk als iedereen weet wat er hiet allemaal echt gebeurd, mensen geheid heimwee krijgen naar de tijd dat Shell nog aanwezig was op het eiland

  Oplossing is zeer simpel:

  – De PDVSA van het eiland afgooien, als Chavez dreigt hebben we Nederland nog.
  – Op zoek gaan naar een locatie op het eiland voor een nieuw te bouwen terminal, locaties zijn er.
  – Isla terrein compleet platgooien en over gaan tot bodemsanering
  – Op zoek gaan naar een partner die op het eiland zich wil bevestigen, Shell, Nu star, Exxon Mobil zijn allemaal geinteresseerde partijen.
  – Goede organisatie neerzetten waarbij de Curacaose bevolking een grote rol kan spelen
  – Onze opleidingen op technisch gebied verbetering, in samenwerking met Amerikaanse of Nederlandse technische universiteiten

  Zal uiteraard veel geld kosten, maar is de beste oplossing voor Curacao voor dit probleem wat al jaren bezig is.

 3. @ferrofumarraat

  wat bazel je nou, na 10-10-10 is er toch deze regering die het allemaal zelf wil zonder NL en dus ingrijpen van NL is weer een Fabel net als de schuld aan de PAR geven. deze regering heeft steeds weer overleg met PDVSA en geeft deze nog steeds recht op Venezolaanse arbeiders en het recht om de boel te vervuilen als een filter stuk is mag dit twee jaar duren voor onderhoud/reparatie zonder gevolg, en dat heeft niets met SHell te maken ook niet dat er na de rechtspraak niets is gedaan dan nu zgn een rapport in mei.

  waarom hier ook niet de 80/20 toepassen of is dit weer een pastechi

 4. De regering van nu kan geen ijzer met handen breken er is zoveel dat recht getrokken moeten worden Maar hopelijk krijgt dit een prioriteit. Voorheen heeft 16 jaar lang een ander regering het eiland bestuurd en onder toezicht van Nederland. Dus ingrijpen met militaire macht betekend weer macht uitstralen. De werknemers hebben daar een punt maar ja of dit de oplossing is vind ik niet het wordt straks een puinhoop. Er wordt inderdaad misschien geld over de balk gegooid, maar wie hoort hier in te grijpen. De overste van die eilanden en die doet het niet maar hard in de media roepen dat de overheid daar op Curacao corrupt zijn en met grote verbazing kijken dat er zoveel mensen naar nederand immigreren. Het niet ingrijpen en toezien hoe mensen armer worden, vermoord worden en gezinnen uit elkaar vallen, scholen die hun verplichtingen niet na kunnen komen, de gezondheidszorg die naar wensen overlaat waar mensen dood gaan maakt je niet onschuldig.

 5. Jammer dat er steeds over ‘werknemers van Isla’ gepraat wordt. Die staken niet, het zijn de werknemers van de contractors. Pak dan die contractors aan. Die moeten iid beter zorgen voor hun personeel que arbeidsvoorwaarden, pensioenopbouw en vooral opleiding.

 6. Waar zijn de actiegroepen “Korsou 40” en “Dushi Korsou” enz gebleven? Waarom zijn jullie niet opgestaan om de werknemers een steuntje in de rug te geven? Jullie komen toch op voor de bevolking en jullie willen deze regering toch een halt toe roepen? Ik vind het raar dat noch de PAR noch de verschillende actiegroepen niks of nauwelijks iets hebben gezegd. Raar maar waar. Altijd maar rond lopen met stapels papieren zodat mensen handtekeningen kunnen zetten om naar het parlement te brengen. Nu is de kans om de bevolking te laten zien dat jullie echt voor hun opkomt.

 7. @Jan, je lijkt wel op Gerrit, die kraait ook allerlei onzin uit. De Nederlandse regering heeft na twee dagen op verzoek van de toenmalige Antilliaanse regering, mariniers gestuurd om de politietaken mee te helpen uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het handhaven van de “avondklok”. Dus ook jij kletst uit je nek.

 8. Totekki,

  En net als toen op 30 mei 1969, zul jullie onmiddllijk en genadeloos de pan in worden geslagen !!!
  Nederland zal zonder enige twijfel, onverbiddelijk en doelmatig ingrijpen!!!
  Probeer liever je energie aan te wenden, om een goede constructieve oplossing te bewerkstelligen voor de problematiek op Curacao.!!

 9. Het word tijd dat de hele bevolking gaat staken het word de hoogste tijd voor dat dit land hele maal naar de knopen gaat met deze wanbetalers bij belasting ,en vakantiegangers,waar ben je nou Wiels je zou toch opkomen voor het volk! (mooie)praatjes vullen geen gaaitjes.alleen maar jou zakken en die van je mededaders in het duivelse kwaat.

 10. Nou nog een paar labidjan rum en we zijn klaar voor een replay 30 Mei 1969.

 11. Ik denk dat het tijd is dat het hele volk in opstand gaat komen want zo gaat het niet meer

 12. Dit soort acties zijn niet goed te praten, maar ik kan me de frustratries van de arbeiders wel voorstellen. Zeker omdat zij ook zien dat we een rampzalige regering hebben die belastinggeld over de balk gooit met vakantiereisjesnaar het buitenland waarbij de ministerpresident continu een eigen fotgraaf en blonde ja-knikster meeneemt. En zij zien ook dat onze ministers El Hakim en Jamaloodin miljoenen belastingschulden hebben die zij niet hoeven te betalen.
  Ja, deze regering zou mas serka di bo zijn. In Nicaragua en Brussel ja.