• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft tijdens zijn werkbezoek aan Nederland het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam bezocht. KIT werkt samen met overheden, industrie, commercie en organisaties zoals de Verenigde Naties, Europese Unie en de Wereldbank.

KIT heeft al geruime tijd een samenwerkingsverband met Curaçao op het gebied van historische kunst en culturele erfenis. Tijdens de vergadering die de premier had met directeur Jan Donner, is gesproken over mogelijkheden om de samenwerking op het gebied van historiografie uit te breiden in het kader van nation building.

Landbouw
Een andere onderwerp waar KIT kennis en ervaring in heeft, is duurzame ontwikkeling in de landbouw. Schotte gaf aan dat landbouw een belangrijk onderwerp is in het regeerprogramma en dat elke waardevolle informatie die wij kunnen krijgen op dit gebied, belangrijk is voor de toekomst van de landbouw.

Kaart
Vertegenwoordigers van KIT zullen in de maand april een bezoek brengen aan Curaçao. Na de vergadering, kreeg de premier een rondleiding in het Tropen Museum. Ook kreeg Schotte historische kaarten van Curaçao te zien, die worden bewaard in speciale kamers met gecontroleerde temperatuur. Schotte wist dat de Curaçaose overheid een kaart heeft van 400 jaar oud die het KIT nog niet heeft. Hij beloofde de directeur van het KIT, een exacte kopie te zullen opsturen zo gauw hij terug is op Curaçao.

1 reactie op “Schotte op bezoek bij KIT”

  1. Go wat belangrijk zeg,hij vliegt maar rond met zijn deligatie (kost duizenden per keer)en het land laat hij verrotten.