• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser El Hakim van Economische Ontwikkeling zal vandaag een akkoord ondertekenen met het bedrijf Maritime and Transport Business Solutions (MTBS). Dit akkoord gaat over het maken van een beleids- en implementatieplan voor de havens van Curaçao.

Met dit akkoord geeft El Hakim de kick-off voor het project voor de ontwikkeling van de maritieme sector van Curaçao. Het beleid- en implementatieplan voor de havens moet eind juli 2012 af zijn.

Ontwikkeling
Het plan zal de ontwikkeling van de haven van Schottegat, St. Anna Baai en het gebied van de Megapier omvatten. Deze havens moeten worden ontwikkeld in een regionaal centrum van bedrijven, georiënteerd op export. De focus zal liggen op het creëren van toegevoegde waarden voor de keten van productie en levering.

Beleid
Ook moet er een algemeen beleid worden vastgesteld voor de Fuikbaai, Caracasbaai, Bullenbaai, St. Michielsbaai en Piscaderabaai. Dit om te garanderen dat het functioneren van elk van de havens compleet anders is. De regering zal tevens een trainingscentrum opzetten om werknemers en professionals te trainen, en het niveau in de maritieme sector te moderniseren en verhogen.

7 reacties op “Nieuw beleidsplan voor Curaçaose havens”

 1. hou jullie allemaal uw monden dicht…..cpa is een kut monopolie

 2. Hoe staat het met de slooprestanten van de CDM, brillendokter?

 3. Als je als partij met el Hakim aan tafel zit dan bedenk je je toch steeds weer dat deze man tonnen belastingschuld heeft die hij niet betaalt? Met andere woorden dat je zaken doet met iemand die volslagen onbetrouwbaar is?

  Om dit te voorkomen was er nu juist de screening, waar Schotte en vriendjes op een achterbakse manier (verwijderen van het hoofd van de veiligheidsdienst) aan zijn ontsnapt.

 4. Weer een geval van onnodig geld uitgeven, meneer Hakim, er liggen al gedurende een aantal jaren verschillende rapporten klaar. Kijk uw lade na!!!!!

 5. Deze havens moeten worden ontwikkeld in een regionaal centrum van bedrijven, georiënteerd op export.

  EXPORT van wat????? Flessen Scotte-gat water, gevuld met een laagje ISLA-olie en gelardeerd met Cat-cracker sneeuw. Cheers.

 6. Tot zover ik het weet was CPA en KTK 100% modern en op internationaal niveau bezig tot bepaalde mensen er met hun vingers aan kwamen zitten.

 7. Weer zo`n vijf sterren idee waar geen moer te recht van komt,en waarom, om dat hij zo direct weer brillen mag gaan verkopen.