CURAÇAO – De medewerkers van KTK (Kompania di Tou Kòrsou) hebben sinds vrijdag een nieuw CAO. In aan- wezigheid van minister Nasser El Hakim (Economische Ontwikkeling) en Wendel Meulens , voorzitter van vak- bond UGTK, ondertekende directeur van CPA Humberto de Castro de nieuwe voorwaarden.

Hiermee is een grote stap gezet om het doel te realiseren en concretiseren in het human resource plan van KTK. Het onderhandelingsteam, bestaande uit bestaande uit Ronald Tyrol (CPA), Eduardo Vlieg (CPA), Rinairla Langguth (CPA), Wendel Meulens, Raytley Meulens(KTK), Rolly Petronella (KTK) en Elton Cannister (KTK), is sinds september bezig geweest met het voeren van gesprekken om tot een nieuw CAO te komen.

Basis
El Hakim benadrukte in een speech het feit dat de basis van een succesvol bedrijf niet zit het geavanceerde materieel dat wordt gebruikt maar in de werknemers die zowel inzet als toewijding tonen om een goed resultaat te realiseren. Volgens Hakim moeten alle functies worden gewaardeerd en aandacht worden geschonken aan de arbeidsomstandigheden.

Dankbaar
De Castro en Meulens richtten ook enkele woorden tot de aanwezige werknemers. De Castro merkte op dankbaar te zijn aan het professioneel team dat heeft samengewerkt om deze collectieve overeenkomst te sluiten die gunstig is zowel voor alle werknemers als voor het bedrijf KTK. Meulens op zijn beurt gaf aan dat met het nieuwe CAO, een nieuw tijdperk aanbreekt voor KTK.

Waardering
Het onderhandelingsteam zal de komende vijf maanden samen met het advieskantoor Deloitte, doorgaan met het concretiseren en waardering van de functies van alle medewerkers. De resultaten daarvan zullen met terugwerkende kracht worden ingevoerd.

www.versgeperst.com