CURAÇAO – Aqualectra is naar eigen zeggen tevreden over het vonnis in de rechtszaak van oud-directieleden Anthony Casperson, Billy Pandt en Neeltje van der Veen tegen het nutsbedrijf. Aqualectra is tevreden omdat de drie directieleden niet meer worden toegelaten bij het bedrijf.

“Belangrijk voor Aqualectra is dat de genoemde personen hierdoor niet wederom tot het management van Aqualectra worden toegelaten.” Daarmee kan volgens het bedrijf het sinds 2011 ingezette proces van reorganisatie en besparingen ongestoord worden voortgezet.

Hoogste macht
Belangrijk voor Aqualectra is ook dat de rechter heeft bepaald dat niet de directie maar de AvA (Algemene Vergadering van Aandeelhouders) de hoogste macht is binnen Aqualectra. Daarnaast kan het bedrijf zich goed vinden in het oordeel van de rechter dat het ontslag van Casperson, gelet op de gevoerde procedure, niet onrechtmatig is.

Fraude
De rechter heeft het drietal wel een bedrag van 5.000 gulden elk toegekend. Daaraan ligt ten grondslag dat de indrukken van fraude en seksuele intimidatie door de voormalige directieleden hun goede naam zou hebben aangetast en vooralsnog niet zijn bewezen. Aqualectra verzet zich, onder voorbehoud van rechten, niet tegen de toekenning van deze vergoeding.

Vorderingen

Het nutsbedrijf betreurt dat het gewezen vonnis door betrokkenen via de media ‘bewust’ verkeerd wordt uitgelegd. Het vonnis is namelijk in de vorderingen van de oud-directieleden afgewezen. Alledrie eiste onder andere opschorting van het schorsingsbesluit, plus 50.000 gulden schadevergoeding en 36.927,95 gulden kosten voor rechtsbijstand.

7 reacties op “Aqualectra tevreden over vonnis”

 1. @ Ferd jansen
  weet dat het niet goed was wat er gebeurde veel verspilling maar nu beklaag je je over dat deze heren ergens aders commisariaten hadden
  En in plaats van dat de directieleden daar actie tegen ondernamen vulden Casperson en van der Veen hun riante salarissen nog aan met diverse dik betaalde commisariaten elders
  nou is mijn vraag als deze commisariaten zo goed betaald zijn waarom zijn hiervoor dan geen procedures of zijn het alleen maar fulltime banen en niet er zo maar bij zoals de door u bedankte heer van het rvc
  (bedankt Werner Wiels van de RvC)

  deze heeft dit goed betaalde baantje toch ook via via verkregen. is dat dan niet dezelfde cultuur als voorheen, ik help jou en jij helpt mij

 2. @Zorro.Het is maar goed dat het hier geen Amerika is, daar anders het land curaçao direct zijn eigen faillissement zou kunnen gaan aanvragen in verbandt met al die onrechtmatige directeuren,hoofd van diensten,terug plaatsingen van personeel op belangrijke posten,de schade claims haden in de miljoenen gelopen, nu blijft het bij een paar miljoen die door de Curaçaose bevolking moet worden op gebracht,maar daar heeft deze regering maling aan,we zullen kijken over een half jaar wanneer de crisis bij ons de kop op steek ( deze crisis zal twee keer hoger zijn als had moeten zijn),het zal door deze regering worden gebruikt worden als afleiding van hun eigen wangedrag.

 3. @ Ferd Jansen. Over welke schuldvraag heb je het eigenlijk. De rechter heeft alles in zijn vonnis meegenomen behalve de schadevergoeding voor de valse beschuldigingen (smaad). Je moet de NAF 5000 p.p. zien als een indicatie waarnaartoe het in de bodemprocedure zal gaan. Het is hier geen Amerika.

 4. Aqualectra kan inderdaad tevreden zijn, maar dat waren de directieleden eigenlijk ook. Met een klein rekensommetje dekt de toegewezen NAF 5000 p.p. echter bij lange na de kosten niet en ze krijgen geen salaris meer tot hun pensioen. Misschien zijn zij tevreden met de afwijzing van de valse beschuldigingen. Hiermede komt een einde aan het beleid, dat al vele jaren door Steven Martina werd gevoerd, maar zal het nieuwe beleid beter worden?

 5. nou weet ik waar al die struisvogels vandaan komen. Afrika? welnee… gewoon vanaf Curacao.

 6. Wat een domme reactie van Aqualectra. De rechter zal vanwege een verstoorde relatie altijd de de eis van op non actief gestelde directieleden om weer op het werk te worden toegelaten afwijzen. Dus dit is absoluut geen winst voor Aqualectra. Het gaat erom wat de rechter doet met de schuldvraag, en dat zou wel eens heel nadelig (lees: duur) voor Aqualectra kunnen uitpakken.

  Aqualectra is hierin heel onzorgvuldig geweest, ondanks dat ik het vertrek van de directie toejuich. Die waren verantwoordelijk voor torenhoge nutstarieven door het toelaten van een feestcultuur op kosten van de gebruiker (van vriendjes in dienst nemen tot borstvergrotingen in Colombia). En in plaats van dat de directieleden daar actie tegen ondernamen vulden Casperson en van der Veen hun riante salarissen nog aan met diverse dik betaalde commisariaten elders.

  Dit soort directieleden zou met pek en veren van het eiland verjaagd dienen te worden, zeker omdat de gebruikers (bedankt Werner Wiels van de RvC) de rekening van hun wanbeleid betalen.

 7. Zucht.. en hoeveel heeft dit de gemeenschap niet gekost??