• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft vrijdag de vergadering van het SEI project (Sociaal-Economisch Initiatief) bijgewoond in het Curaçaohuis te Den Haag. Tijdens de vergadering stond de samenwerking tussen consultancybureau Thierry Apoteker Consultant en de regering centraal.

Schotte benadrukte de urgentie van een duurzame ontwikkelingsstrategie voor de lange termijn voor Curaçao. Op 12 januari is het contract getekent met bureau TAC waarmee de startfase van het project een feit werd.

Beleidsrapport
TAC gaat via een interactief proces te werk en zal in het laatste kwartaal van 2012 een beleidsrapport opleveren en twee actieplannen, één voor de korte termijn en één ander voor de lange termijn. Het bureau zal projecten als ‘Snowball’, Plan Nashonal pa Desaroyá en de nieuwe belastingwet onder de loep nemen tijdens de verkenning. Vervolgens zal het politiek besluitvormingsproces beginnen. In februari komt TAC richting Curaçao komen voor een zogenaamde ‘Fact Finding Mission’.

Strategisch ontwikkelen
Het SEI project heeft als doel om uitgebreid te verkennen hoe Curaçao zich strategisch kan ontwikkelen en ook te achterhalen welke sectoren prioriteit hebben als het gaan om duurzame ontwikkeling. Deze verkenning zal op interactieve wijze verlopen via consultants met verschillende stakeholders, bronnen en data. Het is de bedoeling om een integrale aanpak te gebruiken waardoor het mogelijk is om een win-winsituatie te bereiken waarbij individuele sectoren elkaar kunnen versterken. Daarbij moet rekening worden gehouden met het sociaal, ecologische en economische aspect.

Foto’s: Ramsay Soemanta

6 reacties op “Schotte: ‘urgentie duurzame ontwikkeling’”

 1. Dag geld vergoeding 350,00 Euro per dag is plusminus Naf 800,00 en waar voor? om het hotel tebetalen?vreten doen ze op kosten van anderen ze worden uitgenodigt?.en als ze weer op het eiland zijn dienen zij hun bonntjes weer in en krijgen van ons “de belastingbetaler”hun uitgegeven geld terug,of denken zij dat we helemaal achterlijk zijn! Opstand opstand dat is het, wat er hier op eiland moet gebeuren en niets anders.

 2. Het enige wat zich urgent duurzaam ontwikkeld zijn de bankrekeningen van Schotte, van Rijn en Soemantie met hun belachelijk hoge daggeldvergoedingen.

 3. Edward, klaarblijkelijk woon jij al zo lang op het eiland dat je het normaal vind dat op iedere trip van Schotte een blonde dame (en een prive fotograaf!) meevliegt waar nog nooit een kritisch woord uit is gekomen over de duistere praktijken van de ministerpresident.

  En ja, als iemand met het niveau van Schotte (geen enkel diploma behaald en betrokken bij een reeks van fraude- en corruptiegevallen) op reis gaat is dat een vakantiereis, want voor het eiland heeft hij nog nooit iets goeds gedaan.,

 4. Henk, wat is er precies vakantie aan deze trip ? Of bedoel je dat ze in het buitenland zijn, maar dat is toch niet gelijk vakantie?

 5. Een en al jargon en gebakken lucht. Duurzame ontwikkeling?

 6. Het cocktail trio (Gerrit/Stella/Ramsay) beleeft er een pervers genoegen aan ons belastinggeld te verkwisten aan dit soort geldverslindende nutteloze vakantietripjes.

  Ik begin daarom zowaar begrip te krijgen voor Jamaloodin en El Hakim dat ze weigeren hun belasting te betelen.