• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het vliegverkeer in het zuidwesten van Colombia is ontregeld door de vernietiging van een radarsysteem door de guerrillabeweging FARC. Een aantal strijders heeft de radar in het zuidelijke departement Cauca aangevallen, aldus de Colombiaanse radiozender Caracol vandaag.

De rebellen doodden een politieagent en vernietigden de radarinstallatie. De politie liet versterkingen aanrukken, waarna de FARC-strijders konden worden verdreven.

Vertraging
De radarinstallatie werd gebruikt voor het controleren van het vliegverkeer in een groot deel van het zuiden en het westen van Colombia, maar ook voor het traceren van drugssmokkel. Volgens de luchtvaartautoriteiten zijn er geen vluchten uitgevallen, maar moeten reizigers wel rekening houden met forse vertragingen. Een woordvoerder van de luchtvaartautoriteit zei dat het nog maanden duurt voordat de radar is hersteld.

Crimineel
De FARC ontstond in de jaren ’60 als een ultralinkse guerrillabeweging. Later ontwikkelde de organisatie zich tot een criminele en terroristische bende die zich bezighoudt met onder meer afpersingen, ontvoeringen en drugshandel.

© ANP, alle rechten voorbehouden

5 reacties op “Luchtvaart Colombia ontregeld door aanslag”

  1. balen voor die bonairianen die naar het ziekenhuis moeten

  2. Dus wat houdt dit in voor de vluchten van Curacao naar Colombia?

  3. Waar was Monkey op het moment van de aanslag?

  4. “MONK”ey business

  5. Hebben wij niet een minister die beweerde FARC aanhanger te zijn?