• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Raad van ministers heeft deze week de personen benoemd die in de Koninkrijkswerkgroepen Curaçao gaan vertegenwoordigen. Tijdens de Koninkrijksconferentie in december 2011 zijn namelijk afspraken gemaakt voor wat betreft het instellen van vier werkgroepen.

Douwe Boersema, Theo Caris en Stanley Bodok zullen Curaçao gaan vertegenwoordigen in de werkgroep die de mogelijkheden tot samenwerking binnen het Koninkrijk inventariseert en uitwerkt. Chester Peterson, Douwe Boersema en L.Hanst zullen zich voegen bij de werkgroep die de door de eilanden ervaren praktische knelpunten in het functioneren van het koninkrijk en de verschillen in interpretaties van het Statuut onderzoekt.

Interlandelijk verkeer
Bij de werkgroep die het interlandelijk verkeer (inclusief goederenverkeer) tussen de landen in het Koninkrijk gaat onderzoeken om deze te bevorderen en vereenvoudigen, zullen Eldon Sulvaran, Anthony Eustatius en Julian Lopez Ramirez Curaçao vertegenwoordigen. Gilbert de Windt en Chester Peterson zullen zich voegen bij de werkgroep die de totstandkoming van een Rijkswet conform artikel 12a van het Statuut voorbereidt.

6 reacties op “Regering benoemt leden werkgroep Koninkrijk”

 1. Anthony Cijntje is al lid van de commissie die de boedelscheiding van de Nederlandse Antillen doet. Hopelijk levert hij daar beter werk af dan met zijn rapportage over de UNA waar de rechter alleen hard om heeft moeten lachen, anders zijn we straks de helft van ons eiland kwijt aan de andere eilanden.

  Het blijft me verbazen dat lichtgewichten als Cijntje (op de UNA inmiddels Centje genoemd wegens zijn belachelijke facturen voor een nog belachelijker rapport) telkens weer komen bovendrijven. Het gebrek aan inhoud (Cijntje) staat hier zo te zien gelijk aan het hebben van een strafblad (Constantia, Godett) en staat garant voor eeuwig werk.

 2. Dat moet pour le forme zijn, want Curacao heeft toch al laten blijken niets in samenwerken te zien, als ze moeten meewerken. Geld en macht zijn de zaken waaraan ze blindelings zullen meewerken, maar dat is het dan wel zo’n beetje.

 3. @R.Inecia, zijn collegas van het CFT hebben het toch te druk om naar de happy hours te gaan op Mambo Beach. Het zal ze een zorg wezen.. Aantal mensen van het CFT zijn ook niet de slimste..

 4. Asjes is nu boos zeker ? Dit is toch ook samenwerking.

 5. Hoezo werkgroepen benoemen, laat die politici zelf eens doen waarvoor zij zijn aangesteld!!!
  Neen, onze heren politici zijn liever op reis om die dikke daggeldvergoedingen op te strijken.
  Trouwens, zij hebben ook geen verstand van dit soort zaken, maar laat ze dan ook niet in de regering gaan zitten, laat dan de mensen die in die commissies zitten als regeerders optreden!!! Dan verdienen zij ook waarvoor zij werkzaam zijn. Behalve dat, weten zij ook waar zij het over hebben. De criminelen, zonder enige opleiding en met megabelastingschulden, direct de regering uit!!!!

 6. En ons volk slaakt een collectieve zucht van verlichting dat Anthony Cijntje (van accountantskantoor ‘U zegt het, wij schrijven het’) niet weer in een of andere commissie wat open deuren komt intrappen.

  Zijn collegas bij het CFT (College Financiele Toezicht) hebben zijn toegevoegde waarde nog steeds niet ontdekt.