• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Advocaat Karel Frielink mag niet langer zijn functie als docent ondernemingsrecht bij de UNA uitoefenen. Frielink heeft vandaag bericht gekregen van de waarnemend Rector Magnificus dat hij niet langer werkzaam is bij de universiteit omdat hij voormalig Rector Magnificus Miguel Goede bijstaat.

“Hoewel ik daarmee geen enkele regel heb overtreden en de twee functies niets met elkaar te maken hebben, bestaat kennelijk de behoefte om een politiek spelletje te spelen en dus iets tegen mij te ondernemen”, aldus Frielink. “Het is duidelijk dat de Raad van Toezicht, bestaande uit aanhangers van Pueblo Soberano, dit heeft geïnitieerd.”

Rechtszaak
Goede werd eind augustus vorig jaar ontslagen door de Raad van Toezicht. RvT was tot deze beslissing gekomen door ‘gesignaleerde tekortkomingen in het uitgevoerde beleid van de heer Goede’. De voormalige Rector Magnificus spande een rechtszaak aan tegen de universiteit en nam Frielink als advocaat in de arm. Goede won de zaak en de UNA moet hem als gevolg maandelijks een bedrag van 19.972 gulden betalen. “Mij hebben ze hier niet mee, maar de studenten zijn hiervan de dupe!”, vindt Frielink.

28 reacties op “Advocaat Frielink niet meer welkom bij UNA”

 1. Overal ter wereld zouden studenten de universiteit allang plat hebben gegooid bij teveel politieke inmenging. Uiteraard liggen Curacaose studenten weer te slapen. Jullie liggen aan de basis van de democratie. Als de studenten al op hun gat blijven zitten is onze politieke toekomst gedoemd tot zakkenvullers, graaiers en opruiers. What’s new.

 2. @blacklion, ik snap niet dat jij deze club altijd zat de verdedigen terwijl iedereen al heel lang wist wat voor clubje dat is. De meeste mensne van dit clubje hebben al jaren al een trackrecord opgebouwd van neptonisme, corruptie, racisme, over schulden hebben, vriendjespolitiek en hebben ook nooit wat bewezen wat te kunnen. en of je nu eerst bij de FOL of PLKP zat en nu bij de MFK en PS maakt geen fluit uit hoe de persoon is.

 3. Tja, Black Lion, je zal maar op die club gestemd hebben, of niet?
  Dus dank aan misschien wel jou?

 4. @Black Lion
  Met alle respect voor “jouw” woorden maar je predikt exact datgene wat je zelf meent te moeten veroordelen. Zijn jouw oorfden dan zoveel meer waard????
  Misschien dan maar goed dat jij (ik zal volgen) de barrikades opgaat en neem zoveel mogelijk jeugd mee!!!!

 5. @ Black Lion. What about you? Of het is de angstcultuur voor represailles of voor een mislukking zoals 30 mei 1969. Stanley Brown weet hoe het moet of beter hoe het niet moet. Met zijn laatste kunstje zou hij zijn ernstig bezoedeld blazoen enigszins kunnen oppoetsen. Men zou hem zijn lafheid zelfs kunnen vergeven, als hij deze keer aan het front zijn leven voor land en volk zou geven.Ik zou zo 1 2 3 niemand anders weten, die het initiatief zou kunnen nemen.Je hebt gelijk, dat Wiels c.s. zich van geen enkele kritiek of actiegroep ook maar een sikkepit aantrekken en waarom zouden ze dat wel doen bij een demonstratie van duizenden. Het democratisch recht op papier om de 4 jaar vol te maken, staat aan hun zijde.

 6. Met volle verbazing lees ik alle reacties.
  Wake-up wordt er geroepen, Studenten staking, noem maar op.
  Maar het blijft tot roepen en gillen, verder doen we niets.

  @Zorro; @Toketti;, @Abraham Mossel; Geven jullie in feite de woorden in de mond. Maar het blijft bij woorden. Kijk eens naar Cliff; hij stak zijn nek uit, VOOR CURACAO, niet voor zichzelf, Gruppo 40 is er, de klokkenluiders, de stille vechters, die VECHTEN voor een rustig, corruptvrij CURACAO. Niet alleen de locale bevolking, ja zelfs de door Wiels zo gehate “Nederlanders”(Makamba’s) ook zij staan het volk terzijde. Worden niet gezien maar uit gemaakt door de Kolonisator nieuwe generatie. Neem eens een kijkje achter de schermen van o.a. de PS, MFK, MAN. Zij zijn nu bezig dit eiland te verdelen in HUN gewin.
  Neem eens een kijkje in de wereld geschiedenis; Surinam; Desi elimineerd de groep van goede en ruimt ze op. ( MFK-MAN-PS) nemen dat voorbeeld en saneren gewoon onder de ogen van de slapende bevolking alle bedrijven, de goed managers, directeuren enz. worden eruit gewerkt om plaats te maken voor de eigen mensen.

  De media ligt onder vuur, Radio Direct gaf goed verslag, er wordt een actie opgezet dat alle adverteerders geboycot moeten worden. Straks volgt de rest, een algemene cencuur komt er aan te komen.

  We hebben gekozen, we dachten er goed aan te doen, maar we hebben met ons allen een grote fout gemaakt en de bijna DICTATUUR naar binnen gehaalt. Met z’n allen hebben we NEE gezegd tegen de onafhankelijkheid. Het VOLK had gesproken. Maar deze KLIEK meent dat de stem van het VOLK een percentage heeft va 0%.

  CURACAO WAKE UP het is non niet te laat, 30 mei was de voorbode, REMEMBER THAT DAY.

 7. Na Turkije en Iran is Curacao inmiddels ook lekker bezig haar wetenschappers, docenten, advocaten en opponenten het werk zo goed als onmogelijk te maken.

  De verantwoordelijken: waarnemend RM Francis de Lanoy en de RvT van ‘wijze’ heren: Wilfred Flocker, Ivar Asjes, Juancho. Evertsz en D. Dambruck ….

  Moge alle UNA studenten hun gezamenlijk aftreden eisen!

 8. @Zorro, Ik denk ook dat de rechter moet verbieden dat niemand mag worden ontslagen of met vakantie worden gestuurd.. want deze regering doet er alles om mensen weg te krijgen en de kosten maakt niets uit.. Thierry Henriquez maakt op maat raportjes voor honderd duizenden guldens en daarna komen de kosten nog van de rechtzaken erbij en de afkoopsommen.. en uiteindelijk komt vriendje A of familieled B toch op de positie.. dit is crimineel gedrag!

 9. Waarom nog niet het nieuws over de afgelopen vrijdag verloren processen tegen Daal en de directie van Aqualectra? Het laatste kost ons in ieder geval geld, ook al mogen de directieleden niet terug. Dit jaar nog de uitslag van de bodemprocedure, die volgens de rechter ook verloren zal worden en dan kunnen we de schade precies vaststellen. Met Daal is Monkey (ja, hij weer) onzorgvuldig geweest en die moet terug naar zijn job.

 10. Reactie van rechtesnstudent zegt al genoeg.. UNA is van een soort MBO nivo en led aleen meelopertjes op. Geen mensen met eigen gedachten en mening. en als het aan de regering licht zullen de studenten niet meer in de USA of Nederland studeren maar alleen aan de UNA.

 11. @Student FdR, wat jij studeert zal wel een groot vraagteken blijven, rechten zijn het zeker niet of je begrijpt het woord rechten niet. Zover als ik kan beoordelen heeft Frielink geen positie tegen de UNA ingenomen. Hij staat de heer Goede rechtskundig bij en dat is toch wel heel wat anders dan een positie innemen tegen iemand anders. Maar ja, dit zal jouw verstandelijk vermogen wel te boven gaan. Hoop dat er bij de plantsoendienst uiteindelijk wel een plaatsje voor je vrij komt.

 12. Als het klopt, dan is het wel erg kleinzielig. Een meningsverschil moet zakelijk opgelost kunnen worden, tenzij er natuurlijk geen zakelijke, maar andere…, zaken aan ten grondslag liggen. Een ontslag op deze gronden kan ook weer naar de rechter en zo blijven we bezig. Van een universiteitsbestuur hadden we een meer volwassen opstelling mogen verwachten. Curacao werkt zo weer fijn aan haar imago…

 13. @rechtenstudenten:
  WAAR is jullie gevoel voor recht, waarom zijn jullie uberhaupt aan deze studie begonnen als je dit soort vieze politiek spelletjes on beantwoord aan je voorbij laat gaan ????????
  WAKE UP en toon dat je het waard bent om deze studie te volgen:
  LAAT JE STEM HOREN : PROTESTEER dat is namelijk je GOED(E) RECHT !!!
  WAKE UP

 14. Nu dat de UNA zich zodanig verlaagt met zulke beslissing, zal het me niet verrassen als het niveau ook die kant opgaat. Zal van naam moeten gaan veranderen. BoboUna?

 15. Totale anarchie!
  Je mag niet meer voor je mening uit komen. Je mag geen kleur bekennen anders……………
  Wordt wakker mensen, eer het te laat is.
  Zo is Chavez ook begonnen!

  Voor de UNA/IoC maakt het toch al niet ze veel meer uit want het niveau wordt stelselmatig verlaagd………

  Laag, lager…….laagst?????

  Aan de studenten wordt met deze politieke spelletjes toch niet gedacht!

 16. @ Student FdR. Je slaat de belangrijkste fase over nl. dat ze Goede op minstens dubieuze gronden de deur hebben gewezen, hetgeen ze voorlopig heel veel geld kost, jouw geld, mijn geld en ons geld. Ze zouden alle beurzen van de UNA-studenten moeten intrekken en wat zou je dan piepen. Wie weet wat er nog gaat gebeuren met de UNA, nu de jaarlijkse tekorten enkele miljoenen bedragen en er van aanzuivering nog geen sprake is. Of je deze docent zal missen, zal de toekomst moeten uitwijzen, studentje.

 17. Stelletje achterbakse mensen. Frielink neemt een positie TEGEN een entiteit dat hem betaalt voor zijn diensten, om een ander te verdedigen. Das toch raar?

  Hij geeft maar een vak, alleen omdat hij ook deken van de orde v advocaten is. We zullen hem niet missen.

 18. De UNA (of beter de Raad van Toezicht) is ontzettend dom geweest om Anthony Cijntje in te huren voor een rapport over Goede. Iedereen weet dat Cijntje opschrijft wat hem gevraagd wordt, of beter nog: wat hem betaald wordt. Vandaar zijn bijnaam Anthony Centje.

  Niettemin heb ik begrip voor deze beslissing van de UNA, en dat ondanks het feit dat ik veel respect heb voor Frielink. Maar door Goede te verdedigen neemt hij stelling tegen de UNA (hoe terecht ook) en krijgt hij inzage in allerlei stukken waarvan hij als docent verre moet blijven.

  Maar misschien kan hij Anthony Centje inhuren om het tegendeel te schrijven?

 19. Frielink is dus nummer 41 op die lijst van Monk, ze laten echt geen mogelijkheid onbenut om hun dogma aan de bevolking op te leggen.

 20. Ja vanuit de politiek wordt er nu beslist wat er wel en/of niet onderwezen mag worden. Dit kun je ook de nieuwe censuur noemen. Studenten wijs de UNA op haar democratische verantwoordelijkheden.Vandaag is het Frielink, morgen ben jij het zelf.

 21. Goor zootje en daar is niets teveel van gezegd.

 22. En ze doen maar wat ze willen het zooitje ongeregeld en het volk blijft maar slapen.

 23. Dit zegt een hoop over het niveau van de UNA, lager kan het bijna haast niet meer. En weer zijn de studenten de dupe van deze spelletjes.

 24. Frielink weg? Wie gaat (kan) hem vervangen? Denkt men aan de studenten?
  Waarom?

 25. Kan me voorstellen dat Frielink bij zichzelf denkt van “f.ck you” (hij zal het anders verwoord hebben maar het komt op hetzelfde neer.
  Wat echter veel belangrijker is, is dat de studenten door politiek gerotzooi de dupe zijn/worden en dat de politiek vaststelt wat en hoe er college wordt gegeven.
  De zoveelste facistische inmenging, komt regelrecht uit Mein Kampt. Het zou niet de eerste keer zijn dat een studenten oproer/staking aanleiding is voor een omwenteling van het regime (nadruk op regime, ik spreek niet meer van een regering).

 26. Hij is niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn. Een functie is vrij voor mevr. Tasjes.

 27. En de UNA maar weer handje ophouden bij de overheid omdat het zo slecht gaat, terwijl ze door eigen schuld zelf iedere maand 19,972 moeten betalen aan iemand die niet meer in dienst is.

  Laat de UNA zich nogmaals bedenken als ze weer Anthony Cijntje (van accountantskantoor ‘U vraagt, wij draaien’) inhuren om een rapport te schrijven waavan je vooraf weet dat daar in komt te staan wat de opdrachtgever wil.

 28. ongelooflijk….het is al moeilijk om docenten daar te krijgen

  denk dat de studenten maar moeten gaan staken