• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting Pelikino heeft de QwikZite Award gewonnen voor de beste website van 2011. QwikZite ontwerper en adviseur Rianne Hellings van Kuki & Ko reikte de prijs uit aan oprichters Joes Wanders en Marianne Prins. Volgens QwikZite wordt de site goed bijgehouden en is leuk om te zien.

Volgens QwikZite wordt de site van Pelikino goed bijgehouden en is leuk om te zien. Met dat doel is QwikZite ook ontwikkeld; “organisaties en bedrijven in staat stellen om hun site zoveel mogelijk zelf bij te houden met eventuele ondersteuning van de QwikZite helpdesk.” De QwikZite Award werd voor de zevende keer uitgereikt.

Vreemde taal
Pelikino is een multilinguaal familiariseringsprogramma bestemd voor kinderen van vier tot acht jaar. Familiariseren heeft tot doel kinderen te laten wennen aan een vreemde taal. zogenaamde ‘stille periode’. Het gaat om het luisteren naar en begrijpen van de vreemde taal. Deze methode is gericht op de cultuur van de Nederlandse Antillen en kinderen die van huis uit Papiamentu spreken.

Genomineerden
Behalve Pelikinio waren er vijf andere genomineerden voor de QwikZite Award 2011: Indigo Blue Consult, ‘Journalistes Expérimentés’ van journalist Jean Mentens, Nick Mezas Yachtdesign, Flamingo Park Curacao, en MIXmarketing van Social Media specialist Ria Luitjes. De overeenkomst tussen de websites van alle genomineerden is dat ze actueel en overzichtelijk zijn. Om een impressie te krijgen van Pelikino kun je hen website bezoeken. Voor meer informatie over de award kun je terecht op de website van QwikZite.

Foto’s: Bea Moedt

4 reacties op “Pelikino beste website van 2011”

  1. Het gaat hier dus om de beste website GEMAAKT met QwikZite welteverstaan. Niet geheel onbelangrijk om even te vermelden lijkt me. Verder vind ik het echt onbegrijpelijk dat een website die zomaar, zonder dit eerst te vragen, een bestand op mijn computer download (Pelikino-liedje-intro.mid?!) een dergelijke award wint, maar dat terzijde…

  2. vevolg op “hopelijk”: en hopelijk gaat nu ook eindelijk eens lokaal doordringen hoe geweldig Pelekino voor ons is!

  3. Dag 4 ogig vlindervisje, Hartelijk dank namens het zes ogige maanvisje, Mag ik weten wie je echt bent? Ik heb wel een vermoeden. Leuk commentaar! En erkennig voor mijn teken – en schilderwerk komt ook. Ik leef nog 200 jaar.

  4. Bijzonder leuk voor Joes Wanders en zijn partner, dat dit project zo’n succes is geworden. Hopelijk komt er nu ook meer belangstelling en verdiende waardering voor het teken- en schilderwerk van Joes.