CURAÇAO – Bij telecombedrijf UTS wordt op dit moment onderzoek gedaan naar een miljoenenfraude met post paid mobiele telefoons en blackberry’s. De fraude zou ongeveer twee miljoen gulden bedragen, melden bronnen binnen het bedrijf volgens Amigoe.

Bij het bedrijf zouden namelijk post paid mobieltjes en BlackBerry’s worden aangeschaft om vervolgens de simcards naar het buitenland te sturen, voornamelijk naar Colombia. Met de simcards wordt er in het buitenland flink gebeld, totdat UTS het nummer afsluit. Het bedrijf heeft volgens de krant in een eerste reactie besloten om de voorwaarden voor de aanschaf van post paid mobieltjes flink aan te scherpen.

9 reacties op “Grootschalige fraude bij UTS”

 1. Bij dit soort zaken wordt maar weer bewezen dat we op Curacao wel kunnen ondernemen. We zien het gat inde markt en grijpen onze kans! Tegen de tijd dat het overheidsbedrijf wakker is, is er al iemand miljonair geworden. Daar heb je vast geen MBA voor nodig. Mooiste van alles is, dat er niks illegaals is gedaan…

 2. Tja, overheids NV’s weer he.

  Was het niet het hele personeel van Aqualectra, en hun familie en de familie van hun familie, die in Colombia op kosten van de gebruikers borsten en billen lieten vergroten en buiken verkleinen in Colombia?

  Die wilden natuurlijk wel kunnen bellen als ze daar in de klinieken lagen.

  En financieel directeur van der Veen van Aqualectra keek de andere kant op of had het te druk met zijn betaalde commisariaten, want van een Aqualectra salaris van 25,000 in de maand kan natuurlijk niemand leven.

 3. Opvallend dat het Colombia is. Komt Monk daar niet vandaan en Schotte.

 4. als ik 2 maanden achter ben word de telefoon afgesloten dan spreek ik over 150 gulden soms minder

 5. Ik vind dit erg triest. Het gebeurd niet alleen bij UTS, maar ook in de regering.
  Altijd laten we alles op een hoop komen dat pas worden wakker geworden.
  Waar blijft de controle, als mij moeder een maand te laat betaald en ik praat van 200 gulden wordt haar tefefoon afgesloten en hier praten we van miljoenen nou nou nou.
  Wat een telecom bedrijf zeg>>

 6. Ik dacht dat je roaming speciaal moest aanvragen.. maarja aan de andere kant je weet welke nummers er zijn gebeld dus je kan makkelijk erachter komen wie wat heeft gedaan. Ik stel voor dat Thierry Hernandez voor 500.000 hier een raport over gaat maken.

 7. Ik wordt doodziek van die Blackberry’s.

  Vanmorgen in de Subway 5 mensen voor me in de rij, allemaal met god weet wie aan het teksten en ze kijken niet eens de kassiere aan om de bestelling te plaatsen, als ze al tijd voor hebben.

  Vanmiddag in de sportschool tig lieden op de loopband of aan de gewichten hangend en intussen tekstend of hardop bellend.

  Blackberrieisten: het nieuwe is intussen echt van de Blackberry af, zelfs de chollers lopen ermee rond. Als je toch belangrijk gevonden wilt worden, gooi je Blackberry in de rooi en maak een statement van ‘ik hoef niet 24/7 bereikbaar te zijn en heb geen hang aan aandacht’.

 8. En daar komen ze nu pas achter, dat kan je misschien 1 tot 100 keer gebeuren, maar laten oplopen tot 2 miljoen?! Spaarlampjes waren waarschijnlijk kapot bij UTS, ging blijkbaar niet ergens eentje branden. De Geus, je maakt het nu wel heel makkelijk voor Wiels.

 9. Het zijn toch niet de SIM-kaarten van de leden van de regering??? Die zitten altijd in het buitenland!!