CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft onlangs benadrukt dat benzinepomphouders geen korting mogen geven op benzine en diesel met acties zoals ‘Fun Miles’. Versgeperst.com ging de straat op en vroeg voorbijgangers of zij het terecht vinden dat Fun Miles worden afgeschaft bij tankstations.

Eva (34) vindt het raar dat Fun Miles nu opeens worden afgeschaft. “Ik vind het apart dat Schotte’s schoonvader de eigenaar is van het enige tankstation dat geen Fun Miles heeft. Maar ja, Schotte volgt wel gewoon de wet, dus we kunnen er niets van zeggen. Als het niet mag, mag het niet.”

Systeem
Johny (43) vindt het zeer zeker niet terecht. “Ik vind dat Fun Miles niet onder korting vallen. Fun Miles is ook een bedrijf, het is een heel systeem. Ook zij verdienen hun geld er aan. Ik vind dit niet eerlijk voor hen.” Dayanara (51) is het ook niet eens met Schotte. “Korting geven op benzine mag niet volgens een protocol, dat is waar. Maar dat is dit helemaal niet. Het is een manier waarop je klanten houdt, en ook aantrekt. Ik zou gaan staken, als ik de eigenaar van een tankstation was.”

Zuinig
De 39-jarige Noëlia vindt het juist wel goed. “We moeten zuinig zijn met brandstof! Door punten te geven bij het tanken stimuleer je mensen om te gaan tanken. Nu gaan mensen minder tanken. Dat is natuurlijk een ramp voor alle benzinestations, maar wel goed voor het milieu.” Jared (54) is het daar niet mee eens. “Fun Miles zijn een soort cadeautjes die je hebt gekregen bij een aankoop. Ik zie het eerder als een gift, en niet als korting. Ik vind het oneerlijk en belachelijk dat Fun Miles volgens Schotte onder korting vallen.”

Belachelijk
De 22-jarige Hayley vindt het onrechtvaardig. “Waarom moeten alle tankstations zich opeens aanpassen? Het systeem van Fun Miles werkt heel goed, waarom er aan rommelen? Bovendien gaat alle ‘fun’ van het tanken weg en gaat iedereen minder ‘miles’ rijden!”

22 reacties op “‘Het is een gift, geen korting’”

 1. Wat te denken van ènkel een maximumprijs vast te stellen door de “regering” en elk station de VRIJHEID te geven zelf ZIJN prijs vast te stellen? Vrij “handelsverkeer” dus.

 2. Het is gewoon een ordinaire manier om Gerrit zijn vriendinnetje (en de familie vd deijs) bij Vandis te beschermen.

  Ja ook dat is corruptie !

 3. Heel erg wat er op Curacao gebeurd, People wake up!!!!

 4. Ik rij al hee wat jaartjes een blokje om om niet bij VD te tanken. misschien moeten anderen dat ok doen.

 5. Tja straks mag je ook alleen nog lotjes kopen bij Robbies Lotttery want zij steunen de regering.

 6. Ik denk dat Versgeperst moet ophouden met willkeurige mensen op straat naar hun mening te vragen, tenzij de geinterviewden geselecteerd worden op het wel dragen van een stropdas en het niet dragen van een tattoo.

  De gemiddelde persoon op straat ontbreekt het aan kennis van welke materie dan ook. De gemiddelde persoon op straat heeft ervoor gezorgd dat we nu met Schotte, Constantia, Godett, Jasjes en Wiels in onze maag zitten.

 7. Family & Friends business! Wanneer gaat de bevolking de straat op om tegen deze zinloze regering te protesteren todat zij zelf wegrennen?

 8. @Noella: onzin dat je meer gaat tanken voor punten! Er zijn heel veel mensen die telkens voor maar 10 of 15 gulden tanken, omdat ze alleen maar dat hebben. Gaan echt niet zichzelf in de schulden werken om maar Funmiles te kunnen sparen. Dus zo werkt dat niet. En weer wil Curacao anders: in NL en overal is het heel gewoon om punten te sparen, ook bij het benzine station. Ik, de klant, betaal er niet minder door en het pompstation verdient ook als je met punten voor benzine betaald neem ik aan gewoon zijn geld zonder korting, want die zullen dit wel goed geregeld hebben met FM. Schotte moet eens minder bij Chavez op visite gaan, hij begint er steeds meer op te lijken.

 9. Wie herinnert zich nog, dat Vandis aan Gana Kesh meedeed, waar de deelnemer met een bon van Vandis een geldbedrag kon verdienen? Ja, dat is korting en zal hij wel door Gerritje op zijn vingers zijn getikt.

 10. hier uit begrijp ik dus dat onze Minister President dus ook niet meer met benzine bonnen tankt van de firma Vandis.want ja als dat geen korting is dan weet ik het ook niet.Want giften mag hij niet aannemen toch.
  Net wat hij zegt het staat in de wet, even kijken

  IN DE WET STAAT.

  1. iedereen is gelijk( 80-20 regeling)( belastingschuld)
  2. men mag niet oproepen tot haat.( bodybags)
  3. vrijheid van meningsuiting( ik ben 1 van de 40)

  zo zijn er talloze zaken waar naar moet worden gekeken, maar nee weet men weet wel dat in de wet staat dat je geen korting mag geven op benzine. daar kunnen we ons wel druk over maken.
  de vrijheid van ondernemerschap staat ter discussie, ik heb nog nooit mee gemaakt dat als een ondernemer vrijwillig afziet om minder winst te maken deze word bestraft door een regering.
  maar goed het staat in de wet.

  Als onze Minister President zo betrokken is met de zaak dan haalt hij van de marge op de benzine 1 cent eraf, kijk dan ben je goed bezig.
  maar goed daar is vandis dan niet meee eens.

 11. Without debate, without criticism, no Administration and no country can succeed — and no republic can survive.
  JFK

 12. Wat zal men nu bereiken met het afschaffen van de Fun Miles bij het tanken?

  Meer penningen voor de schoonpapa?

  Mensen massaal niet tanken bij die andere benzine keten, inderdaad lekker puh!

 13. Gewoon het beschermen van het Vandis vriendinnetje van Schotte. Ziek gewoon.

 14. Waar bemoeit die kleine strontkont zig eigenlijk mee,denk hij dat hij het spel kan spelen wat Chávez ook speeld nu we gaan de lekkere kant op,maar ja dat wisten we al

 15. Gewoon een harde afstraffing geven aan deze twee kleuters,zelf hun zakken vullen en de klein jonge mag nog niet eens een extraatje mee pikken, gewoon niet meer tanken bij Vanddis

 16. ach wat jammer ik wou net lid worden !!

 17. @ Noëlia, door punten te geven bij het tanken stimuleer je mensen om te gaan tanken.Dus volgens jou gaan de mensen even een rondje Banda Bou rijden, want dan kunnen ze weer fijn gaan tanken en FUN MILES verdienen. Nou heb ik al heel veel stupide opmerkingen gehoord, but this one beats them all. Nou begrijp ik dat jij je werkelijk een slag om Curaçao rijdt alleen maar voor die FUn Miles krijg je zeker een kick van hè, ja ieder zijn pleziertjes toch.

 18. goede protest actie is gewoon niet bij die blauwe pompstations tanken

  doe ik al jaren niet meer

  stelletje hufters die hele familie

 19. Funmiles zèlf is trouwens ook niet te volgen. Laat winkeliers vrij om hun eigen regels op te dringen aan de klant. Bijvoorbeeld Autocity, die geen funmiles geeft als er korting wordt gegeven op de nieuwe auto. Een dikke sigaar uit eigen doos, dus! En voor zóveel gemiste funmiles moet de klant heel wat keren de wereldbol rondrijden aan benzine!

 20. …mogen ze wel mijn ruit nog gratis wassen? Water en zeep wordt betaald uit de winst van het verkoop van benzine…dus indirekte korting… :-s

  I fear that island legislation has found a way to creep up on the free consumer market of Curacao. New legislation for green production of power and the gesture of electric cars not suffering from import duties only target those who are prepared and can afford such enormous investments (luxuries) – 10% of the total population? who can afford Naf 15,000 for solar panels and a Naf 50,000 electric car?
  Regrettably, if not controlled by the people of Curacao, this may lead to more extreme movements in further limiting freedoms, if you vote pink, yellow, brown, black, or orange.
  While parks will be renovated for millions, hundreds upon hundreds of children got to school without food, pens, paper, or even a regular shower. The educational system is our main pillar, these young-lings are our future, Blackberry buzzing, shot drinking, sexy dancing or not: they will be the ones to support the old one day.

  in 20 years i hope never to have to say: Ach ja! Het begon met die FunMiles bij de pomp!

  I don’t care for politics, nor do i care who voted what. what i care about is that our island/country is managed according to our rights, laws, to social and ethical standards and that people stop pointing fingers at each other (Curacao and the Netherlands).

  “The easiest way to catch a fish by hand is to distract it with a worm”

 21. Wie wil beweren, dat er meer getankt/gereden wordt, omdat er fun miles te halen zijn, is echt niet goed. Gewoon alle benzinepompen fun miles laten geven, als het niet anders kan, maar absoluut niet verbieden om een drogreden.

 22. Het is gewoon weer onrecht wat ons aangedaan wordt, en waarom? Vanwege een vies spelletje wat te maken heeft met de huidige minister (hoe kan het ook anders?)
  Funmiles geven mij geen korting op benzine. Oja, ik kan ze inruilen tegen 5naf bezine, maar ik denk dat geen hond dit doet, 5naf bezine zet echt geen zoden aan de dijk.
  Ik ruil ze liever om voor leuke kado’s, dan zie ik er nog iets van terug.
  Sinds mensenheugenis sparen wij punten en zegeltjes. Dat is een manier om mensen een bepaald produkt te laten kopen (wie kent niet de DE koffiepunten) of de AH zegeltjes.
  Ik tank er niet meer om. Wat die Noëlla dus beweert is gewoon onzin. Die auto rijdt toch wel en die brandstof wordt ook wel verbruikt als ik zou tanken bij die schoonpa van Schotte.
  Denkt hij nu echt dat mensen opeens meer bij Vanddis gaan tanken? Ik denk dat het juist averechts werkt, meneer Schotte. Mij zie je er nu zéker niet meer.
  Al moet ik lópen met m’n jerrycan naar de dichtsbijzijnde Curoil. Lekker puh!