• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Staten hebben gisteren een motie aan- genomen die het misbruik van creditcards door de voormalige parlementsvoorzitters in de periode 2002 tot en met 2010 veroordeeld. Het misbruik zou zijn vast- gelegd in een rapport van Stichting Overheids- accountantsbureau (SOAB) op 14 december.

De Staten heeft met de motie, die werd aangenomen met elf stemmen voor en negen stemmen tegen, besloten om het misbruik van de creditcards zoals onthuld in het SOAB rapport in de toekomst te voorkomen. De Staten wil dat minister George Jamaloodin (Financiën) alle informatie die het SOAB niet had of geen duidelijkheid over kon geven, boven water krijgt en doorgeeft aan het parlement.

Verklaring
Het SOAB heeft geconstateerd dat voor een bedrag van meer dan 8.406,79 dollar, dat is meer dan tien procent van het onderzochte bedrag, geen verklaring kon worden gevonden voor de besteding ervan. SOAB heeft geconstateerd dat er tussen 2002 en 2010 is ‘geshopt’ met de creditcard van het parlement. Op 17 september 2004 heeft de toenmalige voorzitter van het parlement zelfs een pak gehuurd voor het bedrag van 333,35 dollar.

Representatie
De ex-voorzitter van het parlement zou volgens het rapport op 24 juli 2010 de creditcard van het parlement hebben gebruikt tijdens een privéreis. “Het is duidelijk geworden dat tussen 2002 en 2010 de creditcard van het parlement diverse malen is gebruikt voor doeleinden die niets te maken hadden met representatie”, staat er in de motie. Statenvoorzitter Ivar Asjes wil dat er snel meer duidelijk komt over de uitgaven van de voormalige parlementsvoorzitters.

Tegenmotie
In de periode van januari 2001 tot oktober 2010 waren Dudley Lucia (PNP), Dwigno Puriel (MAN), Jean Francisca (MAN) en Pedro Atacho (PAR) parlementsvoorzitters. PAR diende een tegen motie in, die pleit om formele regels te introduceren voor het gebruik van creditcards voor parlementsvoorzitters. Volgens de PAR waren die er niet tussen 2002 en 2010. Deze motie is met negen stemmen voor en elf stemmen tegen verworpen.

9 reacties op “Uitgaven parlementsvoorzitters onder de loep”

 1. De Engelsen noemen dit `penny wise and pound foolish`. Als je leest wat de Raad van Advies over de begroting 2012 schrijft, krijg je pijn in je buik. Daar loopt Asjes overheen, en dat gaat om miljoenen. Hij heeft vermoedelijk van Amerikanen geleerd: `if you cannot convince hem, confuse them`. Net als Wilders in NL bepaalt hij het onderwerp en zorgt voor de ontwijking van de echte onderwerpen. Je kunt er van alles van vinden, maar de combi Schotte, Hakim, Wiels en Asjes pakt het handig aan. Goede verdeling van `good cop bad cop` rollenspel. Nederland wordt er tureluurs van en loopt rondjes. Als in de bekende grap `weet je hoe je een Belg gek kunt krijgen? Je laat hem in een ronde kamer en zegt dat er in de hoek een zak frites ligt.` Zo ongeveer.. goed gedaan.. ga zo door, maar met landsbelang of regeren heeft het weinig meer te maken.

 2. -En wederom wordt er weer zand in de ogen van het grootste gros van de kiezers gegooid,
  -En wederom zullen vele hersenloze leeghoofden het geloven.
  -En wederom wordt er weer zand in de ogen van het hersenloze stemvee gegooid
  -En wederom wordt er weer de vinger gewezen naar de “anderen”
  -En wederom worden er weer “dingen” uit het verleden naar voren gehaald om hun eigen incompetentie, zakkenvullerij en vriendjes politiek te verdoezelen of af te dekken

  Wanneer worden mensen nou eens een keer wakker ??, of hebben we hier nu “echt” een eiland vol met hersenloze te stom voor woorden stemvee, waar het IK, de façade, de Kia Sportage, de Black Berry en de Mac Donalds het summum van het leven zijn ????

  Weet het soms allemaal niet meer !?!?

 3. Is het niet JASJES die met creditcards gefraudeerd heeft en voor zijn wanstaltige fguur pakken liet maken!!!!!!!!!!!!!!!!
  En verder moet de media, dus ook VERSGEPERST, alle uitgaven vanaf 10.10.10 tot eind december 2011 opvragen dus van alle paljassen die constant van belastinggeld de wereld over vliegen. Daar hoort van Rijn zeker bij.
  Uiteraard heeft de bevolking daar recht op, en wel op grond van de wet openbaar bestuur.

 4. Voor criminelen een heel bekende taktiek om de aandacht van jezelf af te leiden

 5. Dieven inzetten om dieven te vangen is een heel oud systeem.

 6. Haha tot 2010 dat is niks laten we de huidige uitgaven maar bekijken, luxe tripjes, 30.000 gulden voor vakantie foto’s! hmmm zullen we doorgaan?

 7. Terecht dat dit onderzocht en geregeld wordt, alhoewel het vreemd is dat het initiatief daartoe genomen is door Ivas Jasjes die jarenlang zelf gefeest heeft op de creditcard van het CTB.

  Het gaat hier echter om peanuts vergeleken met wat de iditote eizen van het cocktailtrio Schotte/van Rijn/Soemantie de belastingbetaler kosten. Laat daar eens onderzoek naar doen en die kosten publiceren/

 8. Waarom is het onderzoek maar tot 10-10? De huidige statenvoorzitter heeft namelijk een verleden om met de creditcards veel persoonlijke uitgeven te doen!

 9. Wat is er tegen de tegenmotie van de PAR om duidelijkheid te krijgen? De coalitie zal wel een reden hebben. De getransformeerde moraalridder Jasjes heeft als PLKP-er prive uitgaven in Amerika op de CTB-creditcard gedaan en DAT IS WEL BEWEZEN. Diefjesmaat Cova mazzelde hem door goed te vinden, dat de gedane uitgaven als inkomen moesten worden opgegeven en mogelijk heeft Jasjes dat ook gedaan. Dat is echter heel wat anders dan het gestolen bedrag teruggeven, want nu heeft de belastingbetaler nog steeds het grootste deel van die prive uitgaven betaald