• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een commissie onder leiding van oud-vakbondsleider Randolph Gijsbertha moet binnen vijf dagen alle problemen van het personeel bij Raffinaderij Isla, BOO, Buskabaai en Bullenbaai in kaart brengen. Dat zei minister Hensley Koeiman (Arbeid) gisteren tijdens de persconferentie van de ministerraad.

De commissie moet volgens Koeiman binnen vijf dagen een evaluatie klaar hebben waarin de behoeftes van de arbeiders centraal staan. De commissie bestaat naast Gijsbertha uit twee ambtenaren, een vertegenwoordiger van de Antilliaanse Aannemers Vereniging (AAV) en een vertegenwoordiger van de vakbonden.

Rust
“Het is belangrijk om rust te brengen voor de arbeiders”, aldus Koeiman. Volgens de minister kampen de werknemers al jaren met dezelfde problemen. “Vooral de vacatures die ingevuld worden door buitenlanders is een groot knelpunt. Daarbij komen ook klachten over de secundaire arbeidsvoorwaarden.”

Oplossing
Het is de bedoeling dat de commissie over vijf dagen hun evaluatie overhandigt aan een interministeriële werkgroep. De werkgroep krijgt vervolgens vier weken om met oplossingen te komen voor de problemen die in de evaluatie zijn opgenomen.

De arbeiders in staking afgelopen woensdag

4 reacties op “Evaluatie problemen Isla-personeel”

 1. Alle Venezolanen bij Isla zijn legaal hier. Beter om de illegalen op te zoeken en uit te zetten, komt er veel werk beschikbaar oa in de bouw en horeca. Maar wie gaat dat werk dan doen?

 2. M.a.w de kans dat er werkelijk iets aan gedaan zal worden is nul-komma-niks. Kijk maar naar de portfolio van de deze “regering”. Nada! Behalve voor hun sponsors natuurlijk!

 3. Minister Knoeiman lost het op………..

  We brengen het in kaart…….. heerlijk al die cliche’s
  Het loopt……….
  Het is in behandeling……….
  We zijn ermee bezig………..
  Het ligt op de stapel…….

 4. en dan weer een ander commisie die weer gaat evalueren en dan is er over een jaar nog niets gedaan