• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft gisteren een bezoek gebracht aan de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Liesbeth Spies. De premier is momenteel voor een werkbezoek in Nederland en zal vanaf daar doorreizen naar Brussel.

Tijdens de vergadering zijn verschillende onderwerpen besproken zoals de nieuwe belastingwet. Volgens Schotte zal de wet een positief effect hebben op de economie van Curaçao en zijn de resultaten op sommige gebieden al zichtbaar.

Energiebeleid
De premier stond ook stil bij het nieuwe energiebeled waarbij ‘groene’ producten vrij van invoerrechten geïmporteerd kunnen worden. Hij gaf als voorbeeld de airco’s en koelkasten die werken op het ‘inverter’ systeem, zonnepanelen en elektrische auto’s.

Toekomstvisie
Daarnaast was Spies geïnteresseerd in de toekomstvisie voor Raffinaderij Isla. De premier gaf te kennen dat Curaçao binnenkort een Memorandum of Understanding met Venezuela zal tekenen over de veranderingen die moeten plaatsvinden bij de Isla. Één van de belangrijkste veranderingen is het gebruik van schonere en duurzame brandstoffen voor onder andere de centrale van BOO.

Gezonde samenwerking
Zowel Spies als Schotte verwachten een gezonde samenwerking te kunnen hebben met elkaar. In de tweede week van februari zal Spies een bezoek aan Curaçao brengen. De twee bewindslieden zullen dan verder praten over actuele onderwerpen.

Foto: Ramsay Soemanta

9 reacties op “‘Een gezonde samenwerking’”

 1. Kijk ze daar eens zitten, Schotte met zijn lagere schooldiploma en een reeks van fraudes op zijn geweten met naast hem Osepa en van Rijn die hem blinderlings volgen, in alles gelijk geven en alles doen wat hij zegt.

  En ja, ze verdienen er flink aan. Osepa, die nog nooit op een eigen mening te betrappen is geweest, kreeg ondanks zijn beperkte kwaliteiten een topbaan bij het Antillenhuis waarbij hem meteen zijn hele studieschuld werd kwijt gescholden. Van Rijn, als journalist nooit verder gekomen dan een huis aan huis blaadje, kijkt iedere maand als ze haar salarisstrookje ziet of het geen grap is voor verborgen cameras en reist inmiddels businessclass en 5 sterren de wereld rond als troetelpoedel van Schotte. Uiteraard zonder een kritisch woord over Schotte of de MFK, waar iemand met maar een beetje fatsoen zich volledig van zou distantieren.

 2. Een memorandum of understanding met Venezuela (wist niet dat Chavez engels als voertaal had) maar waar slaat dit op ? Volgens mij de zoveelste afleidings manoeuvre, je zou ook kunnen zeggen het zoveelste kluitje, waarmee hij denkt de Koninkrijksregering het riet in te sturen.
  Ben benieuwd of Spies hem ermee weg laat komen, maar heb mijn twijfels.

 3. De stockphoto heeft een naam. En nu de categorie nog en de prijs. Oh die hebben wij al betaald. Categorie? Entertainment!

 4. Tweede zinloze wereldreis dit jaar al van het cocktailtrio Schotte / van Rijn / Soemanti, waarvan de kosten de 100,000 inmiddels te boven gaan.

  En intussen maken de Staten zich druk om 300 dollar op een credit card statement.

  Stemgerechtigden van Curacao, bedankt!

 5. Leuk dat de HOFNAR dit zegt maar weet de rest het ook, anders lopen ze weer weg bij een volgend overleg.
  en weer blijft gerritje liegen een schonere brandstof voor BOO levert iets op maar is niet het hoofdprbleem

  maar toch altijd leuk zo’n reisje betaald door de staat.

 6. “GEZOND” samenwerken kan alleen in een gezonde environment !!!
  Zou Schotte en zijn reisclubje regeerders DAAROM zoveel meetings in het buitenland afleggen. Je kunt onder de rook van de ISLA natuurlijk nooit GEZOND samenwerken !!!!
  HYPOCRIET gezwets van Schotte & Co, @Spies: TRAP er NIET in aub we zijn het station van aftasten en voorliegen en uitstelllen enz/ enz. enz al maanden geleden gepasseerd. Wat nu rest is duidelijke uitvoering van de afspraken en zo niet …….
  REFERENDUM
  (wel/niet doorgaan met deze regering / wel/niet totale onafhankelijkheid) simpel as that.

 7. Hoe kan je gezond samenwerken als de ene partij wegloopt van een vergadering als zij zijn zin niet krijgt?

 8. dat Schotte naar NL gaat, kan nuttig zijn.
  maar dat die hoffotograaf op kosten van de belastingbetaler dan mee moet, vind ik ziek.
  Schotte is wat dat betreft in zijn ijdelheid doorgeschoten.

 9. Osepa heeft toch zeker niet overal bijgezeten?? Anders moeten we binnenkort weer berichten over “lekken” ontzenuwen.