• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – George Jamaloodin, minister van Financiën, heeft onlangs vergaderd met de vertegenwoordigers van de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC). De minister sprak met de vereniging onder andere over een betere communicatie tussen de VBC en de overheid.

De VBC laat zich in hun maandelijkse nieuwsbrief en persberichten vaak kritisch uit over de huidige regering. De vereniging is onder andere niet enthousiast over de financiële aanpak van de overheid.

Schaarste
Tijdens de bijeenkomst kwamen verschillende onderwerpen aan bod, zoals de betalingsbalans van de Centrale Bank en het aspect van schaarste aan muntgeld, met name het tekort aan munten van 1 cent. Daarnaast is gediscussieerd over het ‘weghalen van schakels’ uit de omzetbelasting.

11 reacties op “Jamaloodin om tafel met VBC”

 1. @churandi, niemand komt in opstand….carnaval komt er aan, valentine, pasen….of, misschien na pasen, want daarna is er volgens mij even geen feest in verschiet en hebben we tijd voor wat anders!

 2. Als Carlito nou ff z’n centen bij de bank inwisselt is er weer 1 probleem minder op het eiland:)

 3. ik heb bakken vol met 1 cent munten kan er nog steeds niets mee… ze zien er ook zo zielig uit ! tsss stuiver gewoon de kleinste houden… die ziet er ook al ielerig uit !

 4. ik heb flessen vol met 1 cent munten… kan er geen niks mee !

 5. De kleinste munt moet gewoon de stuiver worden zoals ook destijds met de Nederlandse guldencent. Regeren is vooruitzien, want wat zal die cent nog waard zijn na de onafhankelijkheid en de munt met honderden procenten zal devalueren.

 6. Als Jamaloodin zijn achterstallige belastingen van 1 miljoen betaalt hebben we weer 100,000,000 centen.

  Probleem opgelost.

 7. Er is in de loop der tijden voor miljarden centen aangeschaft bij de Nederlandse Munt. Mensen gooien het gewoon weg. Vanuit Nederland weet ik dat 1 cent destijds 3 cent kost om te maken.

  Waarom hebben we de cent eigenlijk nodig?

  Als iets eidnigd op 1 of 2 cent dan rond je het naar beneden af. Als het eindigd op 3 of 4 cent dan rond je het naar boven af. Gemiddeld genomen leidt je geen verlies.

 8. Jamaloodin loopt ook weg voor de belastingdienst. Wanneer wordt er beslag gelegd op zijn goederen en worden deze bij opbod verkocht????

  Oh nee, dan moet je een simpele burger “uit het volk” zijn.

  Wanneer komt de bevolking van Curacao eindelijk in opstand tegen deze boevenbende???

 9. betere communicatie dus de minister wil dat er geen kritiek meer word geleverd???? of anders………loopt hij weg

 10. Ben ik de enige die van mening is dat het van de gekke is dat een vertegenwoordiger van de hoogste overheid (Jamaloodin) met de VBC moet gaan praten terwijl hij zelf gigantische belastingschulden heeft die hij nooit betaalt?

  Deze man heeft toch totaal geen autoriteit meer?

  Maar bij Circus Schotte is alles mogelijk.

 11. Is Jamaloodin niet weggelopen??