• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bezorgde Isla-werknemers verzamelden zich gisteren voor port 5 van het Isla terrein. De werknemers eisten garantie op werk, omdat er veel Venezolaanse arbeidskrachten werden ingezet. De regering besloot gisteren voorlopig een stop te zetten op het verstrekken van vestigingsvergunningen.

De stop geldt voor vestigingsvergunningen voor de raffinaderij Isla, BOO, Buskabaai en Bullenbaai. Arbeidsvergunningen voor niet-lokale werknemers worden voor deze doeleinden ook al niet meer gegeven.

Rust
Premier Gerrit Schotte sprak zijn bezorgdheid over Venezolaanse contractanten in oktober ook al uit. Met de beslissing van gisteren hoopt de regering dat de werknemers meer rust krijgen.

4 reacties op “Stop op vestigingsvergunningen Isla”

 1. Venezolaanse arbeidskrachten zijn niet goedkoper per maand, maar omdat zij WEL werken, en kwaliteit leveren, uitenidelijk wel lonend. Het antwoord is aan de yu di korsou maar dan niet in de vorm van staken.

 2. Ach ja, daarom starte Hakim toch met veel fanafare het traject voor versnelde vergunningverlening? Versneld niet nadenken dus. Leve de coodinatie van deze regering!

 3. Eerst je ziel en zaligheid verkopen aan een Venezulaanse boevenbende voor een habbekrats !!
  En nu die zakkenvullers, door het inzetten van goedkope arbeidskrachten zichzelf op een smerige wijze aan het verrijken zijn, begint men op Curacao allom te piepen!!

  Met speciale dank aan onze “slimme Gerrit en zijn consorten”

  Nu nog even met z,n allen de onnozele hals uithangen, door hondsbrutaal het ( schuld )balletje bij Nederland neer te leggen!!

 4. 80-20 …. 80 venezolaanse -20 curacao … 80% in de zakken van schotte & friends 20% naar de werknemers