• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De motie die door de PAR was ingediend tijdens de vergadering waarin de rapportage van het Interparlementair Koninkrijksoverleg werd behandeld, is door coalitie verworpen. Volgens de PAR is er geen basis voor samenwerking binnen het Koninkrijjk voor het Parlement van Curaçao.

De motie die de PAR had ingediend ging over het goedkeuren van de afsprakenlijst van de IPKO conferentie. Ex-premier Emily de Jongh-Elhage vindt dat de drie partijen die deel uitmaken van de coalitie MFK, PS en MAN, opkomen voor hun eigen belangen en niet voor die van het volk.

Afspraken niet concreet
“De afspraken op het terrein van onderwijs, openbare gezondheidszorg, transport en energie zullen niet concreet kunnen worden voor het volk van Curaçao. Ze willen niet de afspraken bekrachtigen maar wel naar Nederland gaan voor het volgende contact. Hoe leg je dit uit aan het volk!”, aldus De Jongh-Elhage.

Route van conflicten
“Deze coalitie zal doorgaan op de route van conflicten in het Koninkrijk”, is de ex-premier van mening. “De motie die wel is aanvaard door de coaltie is hier bewijs van. Dus interne conflicten met Aruba, conflict met Nederland. Tot slot zal de relatie in het Koninkrijk niets opleveren voor het volk omdat het enige dat deze coalitie wil is problemen veroorzaken tussen landen in het Koninkrijk”, aldus De Jongh-Elhage.

13 reacties op “‘Geen basis voor samenwerking’”

 1. @Omayra Leeflang HAHAHA waarom had Atacho geen richting bij het gebruikt van de creditcard van Curacao?
  @Abram Mossel. Wie heeft Curacao in zulke problemen gebracht? is het toch PAR? weet je wat de staatsschuld was voor en na PAR?
  @Omayra Leeflang. oja Oh my Rah hoe zit het met jouw schip van 13 mijoen?
  @John Verberne: PAR integer? Hoe dan? omdat ze de pers in hun macht hebben

 2. NU deze trend /strategie van de huidige coalitie helder is neergezet weten we zeker hoe we als inwoners van Korsou (NIET dus) kunnen rekenen op onze “volksvertegenwoordigers”.
  Er wordt een vies spelletje gespeeld van provocatie, intimidatie en corruptie zonder weerga met als doel ons als land te isoleren van alle “pottekijers” en controlemechanismen om alle vriendjes/familie op cruciale posities in ONZE maatschappij te positioneren.
  WAKE UP – WAKE UP – WAKE UP Korsou we worden “un pa un” in het korset (of bodybag als je echt durft te protesteren) gezet en zakken af naar een dictatoriale “pestechirepubliek”!
  TO do : IEDEREEN inzetten voor het lobbyen voor een REFERENDUM voor het te laat is en deze regering haar duivelse plannen geheel heeft volbracht!
  NU is het de beurt aan de INWONERS van KORSOU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Basta awor !!!!!!!!

 3. Gelukkig heeft Schotte wel een samenwerkingsovereenkomst getekend in december. Toch?

 4. Jammer, dat de waarde van een partijleider op de achtergrond zo onderschat wordt en dat het optreden van een partijleider per definitie het beste zou zijn, terwijl de PAR in luxe baadt om kwalitatief geen mindere personen het woord te laten voeren in de geest van de partij. Ik vind, dat Dennis Jackson het meer dan voortreffelijk gedaan heeft. Het belang van het IPKO moet niet overdreven worden, want de goede verstaander wist al van tevoren uit welke hoek de dictatoriale wind van Curacao zou gaan waaien en dat helemaal niemand in staat zou zijn dit te keren en wellicht is het het verstandigste geweest om deze regering zich van alle koninkrijkspartijen te vervreemden met als klapstuk de dictatoriale motie, dat alle partijen als 1 blok naar voren dienen te komen. Tot slot zou het spelen met kranten en blackberry een onbelangrijk detail genoemjd moeten worden, want dat is nogal gebruikelijk ook in Nederland. Zeker bij vergaderingen van vele uren is het beter om de aandacht te richten op toespraken en zaken, die er echt toe doen en dan niet het ene oor ingaan en het andere oor uit met of zonder krant en blackberry. Door daaraan aandacht te schenken wordt het wezenlijke ondergesneeuwd.

 5. @John, Die bestaan wel maar onze clowns Jasjes en Thode dienen dit in de gaten te houden maarja..

 6. @Omayra Het getuigd niet van leiderschap wanneer je bij zulk belangrijk overleg niet aanwezig bent.

 7. Ik heb respect voor mevrouw Elhage, vooral wat betreft haar integriteit een verademing vergeleken met PS, MFK en FOL politici.

  Daarom is het zo jammer dat ik haar tijdens de spreekbeurten van statenleden gisteren uitgebreid met haar Blackberry bezig zag en diverse lokale kranten zag lezen. Bij een werkvergadering in de eerste beste de toko wordt je bij zo’n gedrag naar buiten gestuurd, maar bij de staten zegt niemand er wat van.

  Maar wat wil je ook met een statenvoorzitter, Jasjes, die zelf tijdens spreekbeurten van statenleden uitgebreid in gesprek gaat met andere statenleden.

  Bestaat er geen reglement van orde in de staten?

 8. Ja het weglopen zal wel een burgelijke ongehoorzaamheid actie van Wiels zijn geweest en nu juichen ze dit toe

  maar zometeen liegen ze iedereen wer voor dat ze nergens bij betrokken worden en NL en aruba samenspannen tegen curacao.

  Als je wegloopt, en dit goedkeurt, verlies je je recht van spreken en moet je maarafwachten of je stem word gehoord.

  OH ja Afwas kan altijd nog naar parletino gaan klagen over dat nare NL

  PAR neem ook eens wat meer actie ga eens wat actiever opositie voeren en mak alles nu eens duidelijk wat er nu echt gebeurt op curacao. verkapte stats greep na de verkiezingen en nu samen de saneing verpesten en grote schulden opbouwen.

  waar is nu de visie????????????

 9. Als ik bij een bank geld leen tegen 7% en ik heb het geld in de zak,kan ik ook een paar maanden later niet zeggen nee jongens ik wil 1% rente betalan,ik wil inspraak ik doe niet meer mee bla bla bla met in mijn achter hoofd dat de centjes al op zijn en ze kunnen er toch niks aan doen,het grote verschil is en dat weten ze donders goed dat er nog zo’n kleine?? 900 miljoen door Nederland tot 2015 betaald moet gaan worden maar dat wel onder de noemer van goed bestuur en dat kunnen deze zakkenvullers wel vergeten en ook dat weten zij, maar daar hoor je deze graaiers niet over daar komt de bevolking vanzelf wel achter als deze graaiers net zoals de kaptein van het rampschip bij de kust van Italia zich in een redings jacht uit de voeten maken.Pas op bevolking het is 2 minuten voor twaalf word wakker.En laat de PAR maar schuiven die gaan straks naar 10 zetels toe en PAIS naar minimaal 3 zetels dus een mooie combinatie 13 tegen 9 hiep hiep hoera.

 10. @ Simon Bolivar. Dat is snel geroepen Simon. Put your money where your mouth is en ga jij de straat maar eens op om het Curacaose volk te vertellen dat totale zelfstandigheid beter is . 95% Denkt daar anders over. Maar je weet het nooit, dus flink zijn en proberen maar een referendum te organiseren waarbij een meerderheid zelfstandig wil worden. Want alleen het volk van Curacao mag het zeggen. Dat Curacaose volk is niet te verwarren met Mijn Volk van Wiels. Die roept ook in naam van God helemaal zelfstandig de onafhankelijkheid uit. Je moet maar durven om zo voor schut te staan. Met deze Staten heeft Curacao al zijn jokers ingezet om in goktenten te blijven.

 11. De mening van de PAR fractie kan door elk van de 8 statenleden van de PAR worden vertegenwoordigd. Emily de Jongh-Elhage hoeft er niet persoonlijk te zijn, Zij geeft richting en leiding aan de gehele partij.

 12. Waarom was Mevr. De jongh – Elhage zelf niet in st.Maarten ?? om haar mening daar te uiten ?

 13. Snel onafhankelijk worden dus