• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Werknemers van de Raffinaderij Isla hebben zich vanochtend verzameld bij Fort Amsterdam omdat zij garantie willen hebben op werk. Ze kunnen waarschijnlijk weinig weerstand verwachten: premier Gerrit Schotte zei in oktober al dat lokale werknemers voorrang moeten krijgen bij de raffinaderij.

SGTK-vakbond leider Alcides Cova overhandigde een eisenpakket aan de Raad van Ministers en de Staten. De werknemers willen garantie op werk, aangezien het aantal Venezolaanse contractanten op het terrein van Isla de laatste tijd is gestegen. Vanmiddag worden de eisen van de werknemers besproken in de Staten.

Garantie
Schotte uitte in oktober vorig jaar al zijn bezorgdheid over de Venezolaanse contractanten tegenover de vicepresident van PDVSA, Asdrúbal Chávez. De premier zei toen de werkgelegenheid voor lokale arbeiders op Curaçao te willen garanderen. Chávez heeft destijds toegezegd dat lokale contractanten voorrang voor werk moeten krijgen op het terrein van Isla.

8 reacties op “Isla-werknemers nog steeds bezorgd”

 1. @Zorro, heb jij inside information ?

 2. Absoluut niet, Totekki.

 3. Is dit een aanloop naar een replay van 30 Mei 1969, maar nu gedirigeerd door onze regering met uiteindelijk doel een revolutie, afscheiding van het Koningkrijk en het uitroepen van onze onafhankelijkheid en de proclamatie van Wiels tot president ?

 4. @ domboklad. De mensen hebben al een jaar gewacht en volgens Koeiman, een minister in het land der blinden, duurt het nog 4 maanden. De MP kan niet anders, want anders zullen er zeer onplezierige dingen gebeuren.

 5. Van wat die volstrekt zinloze reisjes van het Cocktail Trio Schotte, van Rijn en Soemantie ons kosten kan het personeel van de Isla ver tegemoet worden gekomen.

 6. geduld geduld mp regelt het wel ffjes

 7. Is een simpel gevolg van inzet en kwaliteit van het werk.

 8. Leuk hoor maar er is niets gebeurd