• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Ingezonden brieven zijn bij Versgeperst.com welkom. Vandaag deelt John Baselmans zijn vergelijking tussen Helmin Wiels en Geert Wilders.

We hoeven niet te gekke fratsen uit te halen om te bewijzen dat heer Wiels zijn mentor Heer Wilders blijft kopiëren. Ook niet moeilijk te zien dat hij dezelfde technieken hanteert als een heer Wilders. Hard schreeuwen, ongenuanceerde uitspraken en soms net even over de grens gaan van het toelaatbare om dan weer snel te verschuilen achter andermans ruggen.

De zaken waar heer Wilders zogenaamd voor vecht, is om nationaal en internationaal aandacht te krijgen. Hetzelfde bij een heer Wiels die de meest rare fratsen uithaalt en vele mensen schoffeert maar ondertussen wel zelf midden in de corrupte bende blijft zitten.

Beide heren Wilders en Wiels zijn media manipulators en zowel de Nederlandse als de lokale pers trapt dagelijks met grote schrede in deze spelletjes. Even werd er door iemand aangehaald dat Wilders een kopie van Pim Fortuyn is. Nu, ik moest lachen want noch Wilders noch heer Wiels zijn intellectuelen, maar alleen media geile mensen.

Pim Fortuyn kon met zijn ongekende kennis elke politicus aan in Den Haag en was zo een zeer grote bedreiging voor het aanzicht en politiek van Nederland. Soms denk ik wel, hadden we hier op ons eiland maar eens een Pim Fortuyn dan kon heer Wiels maar hopen dat niemand meer hem zou herkennen.

Het is de media die de heren Wilders en Wiels hun kracht geven en het is de media die dit circus alsmaar te graag mee spelen. Het gaat hen tenslotte om de verkoop en gelezen te worden, niet waar? Daar zijn deze twee politieke piassen toch werkelijk mooi voor te gebruiken, aandacht daar gaat het om.

Wil jij iets delen met de wereld? Mail je ingezonden brief naar: redactie@versgeperst.com

14 reacties op “Ingezonden: De kracht van Wiels en Wilders”

 1. HEBBEN WIELS EN WILDERS “HOUDBARE KRACHT”?
  R.L.Willems 20/01/2012.

  Zedelijke waardering van specifieke menselijke handelingen omvatten; zedenleer, ethiek, burgerlijke-, christelijke-, humanistische- en seksuele moraal. Menselijke gemeenschap heeft zijn eigen natuurlijke wetten, regels en krachten, die zodanig gericht zijn om de mensheid, als deel van het universum in stand te houden.
  Wanneer John Baselmans ‘immorele behendigheid’ beschouwt als “kracht” zoals in de gevallen Wilders en Wiels, dan suggereert hij hiermede een soort “kracht” als duurzaamheid. De geschiedenis heeft meer dan eens het tegenovergestelde bewezen. In de betekenis van ‘politieke staatszaken’ kan deze vaststelling van Baselmans moeilijk beschouwd worden als een schitterende karaktertekening.
  De toepassing van “moraal-zeden-ethiek” ontbreken in alle vormen en dan rijst de vraag of de middelen, die deze “ kracht van Wilders en Wiels” tot stand hebben gebracht, wel geoorloofd zijn!
  Uitspraken als “God en religie” zijn verzinselen en volksbedrog, ook daaruit vloeit voor velen atheïsten een inbeelding van kracht, echter zonder een strakke moraal gebaseerd op algemene goede zeden. Het is zeer twijfelachtig of de gemeenschap voor dat soort kracht vatbaar is en ervoor open staat!
  Moraal en goed fatsoen veronderstellen vaste zedelijke beginselen en een eigen voorstelling van goed en kwaad. In het kader van moraal filosofie, kan men dan zich afvragen, de “ kracht van Wilders en Wiels”, die Baselmans als beeldvorming suggereert, wat voor waarde heeft die kracht op basis van natuurlijke of wetenschappelijke zedenleer of deel van de praktische wijsbegeerte die over de beginselen, normen en wetten van het behoorlijk menselijk handelen. Zijn hier morele waarden en criteria niet duidelijk ondergeschikt aan machtscriteria?
  Welke systematische en politieke theorie zal die “kracht van Wilders en Wiels” kunnen ontwikkelen, of is het niet louter een willekeurige ingeving van Baselmans in de vorm van een losse opmerking over situatie en voorvallen van deze twee heren, wat geen kracht als sterke fysieke vermogen is, maar meer een lauwe behendigheid om aan te tonen hoe noodlottig de verdeeldheid van onze samenleving is.
  Ruime mensenkennis vanuit het cynisme als gevolg van boze driften en eigenbelang, kan geen enkel soort moraal of zeden inhouden. En dit leidt tot politieke corruptie en moreel verval!
  De “kracht van Wilders en Wiels”, waarin Baselmans het Curaçaos volk wil doen geloven, bevat termen van negatieve betekenis. Namelijk puur eigenbelang ingegeven door gewetenloos opportunisme, gekenmerkt politiek handelen, waarbij immoraliteit en a-socialiteit een desastreuse en fatale uitwerking kunnen hebben op de positieve en rechtvaardige gemeenschapsvorming!
  Om te spreken over “kracht” in de zin van gemeenschap, behoorde Jonh Baselmans alle morele overwegingen in acht te nemen, evenals de intellectuele integriteit en consistentie, anders komt zijn visie neer op volksmanipulatie om macht te kunnen verwerven. En dit heeft nu reeds veel verontwaardiging opgewekt om de wenkbrauwen hoog op te trekken! Omdat dergelijke lichtvaardige zienswijze en opvattingen schijnen onstabiliteit, wispelturigheid en wreedheid te bevorderen binnen de maatschappij.
  Mensen, families, broers onderling, verliezen de vanzelfsprekende respect voor elkaar en rekent zonder enige beheersing, te gemakkelijk met geweld tegen elkaar af!!.

 2. Alle twee zijn zakkevullers.

 3. @Jan

  Wat een onzinnige reactie, zeg. Daarbij barst het nog van de taalfouten. Gezien je verdediging vwb Wiels/Wilders geeft zo’n reactie eigenlijk weer aan hoe het met de achterban van deze figuren gesteld is.
  Misschien is de Newsweek verhelderend voor je wat Wilders aangaat althans en ik ga ervan uit dat je Engels OK is natuurlijk. Beide subjecten zijn dom, haatzaaiers en een gevaar voor de democratie.

  http://www.thedailybeast.com/newsweek/2012/01/15/geert-wilders-says-there-s-no-such-thing-as-moderate-islam.html

 4. @jan
  Jij vertegenwoordigt precies de kortzichtige domheid van de kiezers van Wiels, Jasjes en schoothond Schotte. Symboolpolitiek ten top, gericht op binnenhalen van domme kiezers. Waarschijnlijk heeft Wiels zijn schoothond schotte een vriendje van jou bij Kranshi benoemd waardoor je ineens vooraan in de rij mag staan.

 5. Aan Jan,

  Jan zo nu loopt het vlugger bij Kranshi. Dat is het enige wat dit partijtje zakkenvullers hebben gedaan tot nu toe??…….hoe lang zit je hier op het eiland? 3 jaar geleden mijn paspoort kunnen halen binnen een half uur….Dus nu is de PAR weer goed?

  Leg ons uit wat Wiels en Co. in het laatste gedaan hebben?……een school benoemen waar de meerderheid tegen was is niet een punt om optenoemen. Behalve klagen en iedereen de schuld te geven. Waar zijn de beloftes die ze ons gedaan hebben? Verlagen van brandstof prijzen? Verlagen van dagelijkse producten? Verbeterde economie?Bestrijden van corruptie………..pff laat me niet lachen. Niet een!

  Inplaats dat je klakkeloos overneemt wat de spreekbuizen van je held te vertellen hebben….lees ,leer en doe je ogen open.

  Alle cijfers duiden dat deze regering niks doet. Criminaliteit gestegen, Werkloosheid gestegen, kosten gestegen, discriminatie en rascisme gestegen, Wegbehoud waardeloos, (en de rotondes en wegen die nu aangepast worden waren allang in de planning (Je weet wel The Evil PAR))

  Mensen moeten hun ogen open doen. Try to get the bigger picture.

 6. Ze lopen ook allemaal weg bij debatten/ vergaderingen…. 🙂

 7. @John Baselmans – Door het schrijven van dit stuk doe je ook mee aan het media circus 😉

 8. @Jan, idd onder PAR regering is het bij Kranshi een stuk beterder!
  en idd jasjes, Cooper, Schotte en Constancia gebben de afgelopen 16 jaar in de regering gezeten en staan bekend om liegen en corruptie. en ze bestelen nog steeds het volk! en groente fruit en benzine is ook een stuk duurder geworden onder deze regering!

 9. De Wielsen en Wildersen zijn nodig in de maatschappij, Het geeft de gemiddelde mens een kans om via hun wat agressie kwijt te kunnen. Hetgeen Wilders en Wiels ook gemeen hebben met heel veel van dit soort figuren die er al geweest zijn, dat is dat ze ten onder zullen gaan aan hun eigen geblaat aangezien ze nooit wat concreets ergens iets tegenover zetten of structureel iets bereiken. Uiteindelijk blijkt het allemaal slecht onderbouwd dom geblaat wat slechts gevuld is met onduidelijke rancune waar niemand brood mee kan kopen.

 10. @Jan:
  30 minuten klaar? Laat me niet lachen…Zelfde bij de DOW. Laatst nog een auto gekeurd. Nog meer om te lachen. Jij haalt meerdere dingen door elkaar. Efficiency bij de publieke sector is verre weg van acceptabel. Weleens in Nederland gekeken hoe het gaat? Nee niet gelijk in je schulp terug kruipen en zeggen weg met Nederland of “Nos mes por”. Denk eens aan “Huntu nos por miho”. In ieder geval snijdt jou voorbeeld weinig hout mbt bovenstaande vergelijking van dhr. Baselmans.

  On topic, hoe je het ook went of keert, Wiels zaait haat, agressie, en schreeuwt alsmaar zo hard hij kan, wanneer en hoe hij wilt. Helaas zijn er mensen op dit eiland gevoelig daarvoor en luisteren daardoor ook naar wat hij te zeggen heeft. Meestal zijn dit niet hoog opgeleide personen die in het bezit zijn van enige wereld en/of mensen kennis. Laatstgenoemde mensen wilt hij dus ook graag behouden/creëren op dit eiland en dat zien we terug in het beleid van hem/de PS.

  Heb je trouwens in deze 1.5 jaar ooit zoveel ruzie BINNEN een coalitie gezien? Niet eens tussen oppositie en coalitie, nee binnen de coalitie. En het fatsoen tijdens koninkrijk’s aangelegenheden? Ver te bekennen. Hoe kan je het hier mee eens zijn? In wat voor beschaving leef jij?

  Ach ik kan uren doorgaan. Kan niet wachten tot verkiezingen. PS is zeker niet de grootste partij, en ik denk dat er velen op dit eiland niet zitten te wachten op meer jaren PS incl. Wiels….

 11. De stemmers van Wiels en Wilders hebben ook iets gemeen.. zeer lage IQ.. en vaak mislukte mensen

 12. een schede is wel wat anders dan schreden heer Baselmans…

 13. Wiels heeft een briefje aan wie hij dacht zijn grote vriend te zijn gestuurd, maar de PVV (Wilders) wil totaal niets met hem te maken hebben. Wilders zal het dan ook als een belediging zien om met Jerommeke vergeleken te worden.

 14. Dit is echt een schrijven van niks a la Glenn Thomas.
  Een gelijkenis geven gebasserd op niks. Praten alsof Wiels zeer slecht is voor Curacao. Ik kan niet begrijpen dat mensen die tegen Wiels zijn voor Par ! Enniet onder ogen willen zien wat gebeurt is de afgelopen 16 jaar en meer. Want het zijn dezelfde mensie die geld verdienden door het volk te bestelen.
  Een klein voorbeeld: hoelang weten jullie al dat het moeilijk was om zaken de regelen bij Kranshi en Bureau Rijbewijzen. Maar kijk hoe het nu gaat? Is tot door deze regering verbeterd. Vanaf jouw jeugd weet je dat je 3 dagen nodig hebt om wat te regelen bij kranshi, nu ben je in 30 min klaar.
  Heeft PAR het voor je geregeld?