• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse minister Liesbeth Spies van Koninkrijksrelaties zou graag zien dat in de verhoudingen met het Caribisch deel van Nederland incidenten niet de boventoon gaan voeren. Spies laat vandaag weten dat zij een ‘meer beheersmatige relatie’ met de eilanden voor ogen heeft.

Daar is in haar ogen wel geduld voor nodig. Spies zei niet van plan te zijn meteen met nieuwe regels te komen.

Vermeende corruptie
De laatste maanden vliegen vooral tussen Nederlandse parlementariërs en politici op Curaçao de verwijten over en weer over vermeende corruptie van bestuurders op het eiland. De minister wil daarom een evaluatie over de nieuwe verhoudingen binnen het koninkrijk sinds oktober 2010 ook niet naar voren halen.

Onderzoek
De Tweede Kamer wil dat het kabinet laat uitzoeken wie een verslag uit de rijksministerraad over deze kwestie naar de pers heeft laten lekken. De voorganger van Spies, Piet Hein Donner, voelde daar niets voor en Spies zelf wil daar eerst nog eens over praten in de rijksministerraad voordat ze er iets over zegt.

© ANP, alle rechten voorbehouden

4 reacties op “‘Meer beheersmatige relatie’”

 1. Een ding wil ik je vast zeggen Mvr Spies je gaat net zo als je voorgangers na een reisje Curaçao dit overkomen>Ten eerste word je ingepakt als boter en zuiker hierna krijg je met een onbetrouwbaar zooitje ongeregld te doen met voorop Asjes,Schotte en Wiels maar die moet je met een korreltje zout nemen die weet niet beter.Doe je best dan verpesten zij de rest,sterkte met je nieuwe job

 2. M.a.w. Lisbeth wil meer grip krijgen. Helaas kun je ‘slime’ niet vastpakken. Het glijdt altijd tussen je vingers weg.

 3. een ‘meer beheersmatige relatie’ met de eilanden. Oftewel: opvoeden die hap!
  Geen zakcentjes meer als ze alleen maar kattekwaad uitvoeren. Een harde tik op de vingers en kwajongens als Wiels, Asjes, Jamaloodin, Schotte, Hakim en al dat andere tuig met een schop in de hoek trappen.
  Beheersmatig? Klinkt erg goed!

 4. Liesbeth, je zal toch iets moeten doen om niet steeds achter feiten aan te lopen. Het zijn net kleine kinderen, die de grenzen steeds verder opzoeken zoals uit het IPKO is gebleken.