• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Staten heeft gisteren een motie aangenomen dat het weglopen van de Curaçaose delegatie tijdens het Interparlementair Koninkrijksoverleg (IPKO) op Sint Maarten goedkeurt. Alleen de grootste oppositie partij PAR stemde met acht stemmen tegen.

In de motie is besloten dat de delegatie het recht had om een uitleg over haar afwijkende mening toe te voegen aan de afsprakenlijst. Het feit dat dit recht is ontzegd aan de delegatie van Curaçao wordt afgekeurd. Daarnaast dringen zij erop aan dat de andere delegaties van IPKO dit recht in de toekomst respecteren. 

Eén lijn
In de motie wordt ook benadrukt dat alle delegatieleden van Curaçao één lijn moeten trekken wanneer er besluiten worden genomen voor het welzijn van Curaçao. Hiermee wordt gewezen op het feit dat PAR-Statenlid Dennis Jackson bleef zitten in de vergaderzaal. Ook de PAR diende gisteren een motie in om de afsprakenlijst van de IPKO conferentie goed te keuren. Deze motie werd met acht stemmen voor en twaalf stemmen tegen verworpen.

24 reacties op “Staten keurt weglopen IPKO goed”

 1. NU deze trend /strategie van de huidige coalitie helder is neergezet weten we zeker hoe we als inwoners van Korsou (NIET dus) kunnen rekenen op onze “volksvertegenwoordigers”.
  Er wordt een vies spelletje gespeeld van provocatie, intimidatie en corruptie zonder weerga met als doel ons als land te isoleren van alle “pottekijers” en controlemechanismen om alle vriendjes/familie op cruciale posities in ONZE maatschappij te positioneren.
  WAKE UP – WAKE UP – WAKE UP Korsou we worden “un pa un” in het korset (of bodybag als je echt durft te protesteren) gezet en zakken af naar een dictatoriale “pestechirepubliek”!
  TO do : IEDEREEN inzetten voor het lobbyen voor een REFERENDUM voor het te laat is en deze regering haar duivelse plannen geheel heeft volbracht!
  NU is het de beurt aan de INWONERS van KORSOU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Basta awor !!!!!!!!

 2. Ook hier keurt de slager zijn eigen vlees.

 3. Het is duidelijk dat de regering geen respect heeft voor het volk. Dit was en is ook het geval in Tunesie, Libie, Syrie, Egypte.. Het volk weet wat ze moeten gaan doen.

 4. Liesbeth Spies start haar reis langs de eilanden op 8 februari en denk maar niet, dat deze tante met zich laat sollen zoals het bij Donner leek. Ze zal de 2 J’s, Jerommeke en Jasjes, wel even uitleggen hoe het precies zit en daarna als kinderen in de hoek zetten zoals ze dat al vaker gewend zijn. Nederland heeft immers totaal niets te vrezen en al helemaal geen onafhankelijkheid.

 5. @ Para Mira. Nederland betaalt wat wel in hun straatje heeft gepast en past zoals nu de schuldsanering en SEI. Rente op de restschuld dankzij Cooper van plus 1 miljard betaalt Curacao zelf. Nog een paar jaar en Nederland betaalt helemaal niets meer ook geen ontwikkelingshulp. Zelfs met een A-team van Curacaose advocaten o.l.v. Bertie Braam met Frank Martinus Arion als tolk zal de schuld alleen maar toenemen zonder dat Nederland ook maar 1 cent zal hoeven te betalen. Tel uit je winst. Als je samen met Domboklad een rechtenstudie gaat volgen, mag je misschien meedoen in deze grap.

 6. @Domboklad. Betalen zullen zij al past het niet in hun straatje.

 7. Zorro,

  Domboklad en het afronden van een rechtenstudie ??????

  Dan hoop ik dat zijn kennis van de Engelse/ Spaanse taal op een hoger niveau staat, dan zijn huidige kennis van de Nederlandse taal. !!

  Anders worden zijn dromen voor de toekomst , een frustrerend gebed zonder einde !!

 8. @ domboklad. Als je je rechtenstudie en specialisaties hebt afgerond, vergeven we je deze domheid.

 9. Dat de Staten het weglopen goedkeurt verrast me echt niet. Zou me hebben verbaasd als dat niet het geval was. Maar goed, ze hebben het al (indirect) meerdere malen gedaan, 16 maanden lang. Screening, SEHOS, Hospital Nobo, Isla, Onderwijs, Rapport Rosemuller, Screening, Monk/FARC, Screening, Rapport Rosemuller, Monk Wet, Screening, enz.

  Van Raak had groot gelijk met wat ie gezegd had en alleen dhr. Jackson wist z’n verstand te gebruiken.

 10. Nederland moet eerst betalen voor de slavernij. Niks verjaring. Als jij steelt van mij en je geeft mijn bezit door aan je zoon en aan zijn zoon dan blijft gestolen. Dus Nederland van nu moet gewoon betalen, met rente.

 11. Grote namen uit de Curacaose politiek als Da Costa Gomez, Isa, Jonckheer en Debroth zouden uit hun graf herrijzen als ze dit onvolwassen gedrag en gestuntel zouden zien van de hedendaagse politici.
  Dames en heren neem een voorbeeld aan deze grote mannen die Curacao en de N.A. destijds tot een welvarende natie hebben gesemeed. Denk nu eens niet aan u zelf en uw partijbelang, maar aan het algemeen belang van uw volk!!!!

 12. Het is tijd geworden dat het volk wegloopt van deze regering….

 13. Jackson for president ! en Jasjes en consorten terug naar de speelschool.

 14. Het bovenstaande zegt al genoeg over de regering die wij nu hebben. Respectloos en zonder manieren. Hopi tristu, si, dat je daarvoor een motie indient en NB aanneemt.

  Petje af voor dhr. Jackson. Ik heb veel respect voor u. Uw handelen zegt veel over uw afkomst.

 15. dan weten we meteen wat we van deze kleuters in de toekomst kunnen verwachten.
  NADA!!!!

 16. Had ook niets anders verwacht ze keuren hun eigen gedrag toch niet af. als ze nu eerts de overleg voorwaarden hadden gelezen maar nee als kleuters weglopen en klagen. alleen overeenkomsten komen in het slotakkoord verschil van mening niet. maar nee curaçao wil dit weer anders. HEB NU DAN LEF EN SCHRIJF EEN REFERENDUM AF OVER ONAFHANKELIJKHEID ze dienen alleen huneigen belang want als de werkgroepen nu gaan beslissen zit curaçao er niet bij.

 17. Het cirkeltje weer rond. Vroeger probeerden ze al weg te lopen en nu doen ze het weer.

 18. Ik heb gistermiddag een groot deel van de Statenvergadering waarbij ik allereerst verrast was door de beperkte belangstelling op de publieke tribune, waar niet meer dan 5 mensen aanwezig waren je toch alleen al aan lieden van de pers daar zou verwachten.

  Nog meer verbaasd was ik echter door het gedrag van de statenleden. Velen zijn tijdens een spreekbeurt van een statenlid ongeneerd de lokale kranten aan het lezen, meer nog zijn aan het pingen met hun Blackberries (waarvan ze er allemaal 2 of 3 hebben!), zelfs de voorzitter (Jasjes) die dit zou moeten verbieden.
  Anthony Godett schaamt zich er niet voor tijdens een spreekbeurt te internetten (ik had hem graag betrapt op het bezoeken van porno sites, maar ik zag hem alleen de Telegraaf online lezen). Een MFK lid was zijn collega statenleden ver vooruit en heeft gedurende de hele vergadering met zijn I Pad zitten te spelen.
  Nog verwerpelijker is het tijdens spreekbeurten ongegeneerd opstaan, weglopen en terugkomen in de vergadering en het toppunt is wel het voortdurend plegen en aannemen van telefoontjes tijdens spreekbeurten. Met name Helmin WIels, die meer dan wie dan ook de mond vol heeft van gebrek aan respect,maakt zich aan deze respectloze handeling schuldig. Om nog maar niet te spreken met de vele onderonsjes die hij met zijn achterbuurvrouw, wederom tijdens spreekbeurten, had.

  Ik weet dat het niveau van de Statenleden al heel lang een onderwerp van discussie is, maar als elementaire vergaderetiquette al volledig genegeerd wordt is alle hoop verloren. En nogmaals, alle partijen maakten zich hier schuldig aan, ook bijvoorbeeld de veel geprezen Emily de Jongh (PAR) die ik alle lokale kranten heb zien lezen tijdens spreekbeurten.

 19. Het had pas echt een leuk kinderfeestje geworden als de kleuters hun eigen kinderachtig gedrag hadden afgekeurd. Je zou dan gezegd kunnen hebben, hé, ze zijn snel volwassen geworden.
  Nee gewoon volharden in je stupide kinderachtig gedrag en ons land de laughing stock van de wereld laten zijn. Ik schaam me kapot, er is echter één goed ding voorlopig, en dat is mijn Nederlands paspoort, dus als ik in het buitenland kom zien ze niet dat ik van Curaçao ben.

 20. Curacao eist hiermee van de andere Koninkrijkspartners, dat ze het ermee eens zijn. Het is dus heel goed mogelijk, dat het IPKO midden dit jaar niet zal doorgaan en een breuk in het Koninkrijk een feit is.

 21. waarom val ik nu weer niet om van verbazing….had iemand iets anders verwacht!?

 22. Het is mooi dat de staten het weglopen goedkeuren. Ook is het begrijpelijk want wat je nu goedkeurt kun je later ook gebruiken bij andere zaken. Weglopen uit het Koninkrijk bijvoorbeeld.
  weglopen voor de belastingdienst, politie, rechtbank etc.
  Als statenleden moet je een voorbeeld geven, hoe kan ons volk nu leren en begrijpen dat als alles niet zo gaat als je wilt je niet kan weglopen.
  Als het nog slechter gaat dan zien we een groep weglopen van ons land naar elders in de wereld. Laten we eerlijk zijn, dat zijn niet de mensen van Wiels , want die hebben daar de middelen niet voor. Dus er is weer een stukje onvermogen van handelen door onze statenleden.

 23. Het is toch van de krankzinnige, dat delegatieleden gedwongen zijn om 1 lijn te trekken. Wat zijn de sancties daarop? Je komt op de hitlijst of op de lijst van verraders of je gaat in een body bag naar Nederland? Dit kan alleen in een dictatuur.

 24. De Staten zijn dus voor het kinderachtige gedrag van de delegatie??? Dat zegt ook genoeg over de Staten