• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Benzinepomphouders mogen geen korting geven op benzine en diesel met acties zoals ‘Fun Miles’. Dat benadrukte premier Gerrit Schotte gisteren in een antwoord op klachten van de pomphouders nadat ze een waarschuwing hadden gekregen van Bureau Telecommunicatie en Post (BTP).

Volgens een persbericht van de regering heeft het bestuurscollege van Curaçao op 14 april 2010 het besluit genomen dat de marge van pomphouders mocht stijgen onder bepaalde voorwaarden die door de regering werden bepaald. Eén van die voorwaarden is dat een pomphouder zijn klanten geen korting meer mag geven op de verkoop van benzine of diesel, niet direct, noch indirect.

Korting
De huidige regering heeft dit besluit overgenomen en heeft dit weer aan alle pomphouder (Asogas, Copda en Curoil) laten weten op 4 januari 2012. “Het uitgeven van Fun Miles is een vorm van korting en valt direct onder de voorwaarde die de regering heeft benoemd in het besluit van april 2010/januari 2012.” Curoil heeft al aangegeven te stoppen met Fun Miles, maar volgens het Antilliaans Dagblad zegt Asogas door te gaan met de Fun Miles. Het bestuur van Asogas zegt dat Fun Miles vooral een loyaliteits- en marketingprogramma is, niet een kortingsactie.

23 reacties op “Geen Fun Miles meer bij benzinepompen”

 1. Ik zou de Curacao,se definitie wel eens willen weten van de woorden, ” Dictator” en “Corruptie” ?

 2. Bedankt Schotte! Ik heb nog nooit minder dan een ander voor de benzine betaald omdat ik fun miles spaarde, maar omdat jij zo kinderachtig de concurrentie van je ‘eigen’ keten wilt uitschakelen ga ik NOOIT meer bij Vanddis tanken. Zelfs als ik zonder benzine kom te staan! Ik doe mee met de boycot. Bah, wat een kinderachtig gedrag zeg. Ik hoop dat die andere pomstations niet voor deze lariekoek zwichten. Maar ja, ze zullen wel onder de tafel bedreigt worden en moeten dan wel.

 3. Misschien zwicht Asogas net zoals Curoil voor het geuite dreigement ten voordele van de schoonpapa van Schotte.

 4. Asogas… die naam zegt toch al genoeg… Aso Gas 😉

 5. @ domboklad. Zo is het helemaal; regels zijn regels en fun miles vallen niet onder die regels. Als je je rechtenstudie hebt afgerond kan je jezelf wel voor je kop slaan, dat je dit gezegd hebt. Het betalen aan de pomp met een MCB-chipkaart waarvoor je ook fun miles krijgt valt er ook niet onder.

 6. Mas serka di bo, is de slogan van Schotte terwijl hij deze maand alleen al in Nicaragua, Sint Maarten, Nederland en Belgie is. Uiteraard samen met die belachelijke persoonlijke fotograaf die ons jaarlijks honderdduizenden kost voor wat foto’s uit.
  Kan Schotte zelf niet bij La Curacao een cameraatje kopen? Laat Stelle van Rijn die foto’s dan daarmee maar maken, want die volgt Schotte op al die trips nog dichter dan zijn schaduw.

 7. jaja weer een goeie zet van onze mp tis belachelijk dat de par dat toegestemd heeft
  regels zijn regels

 8. De bevolking kan NU zonder problemen! dit kleine stukje coruptie van Schotte cq van der Dijs direct aanpakken om vanaf vandaag niet meer te tanken bij Vanddis Tankstations,en zal Schotte weten en voelen dat hij geen Chávez is.

 9. Het blijkt dus dat de pers ook de kop begint te buigen he? Hoe komt het dat er zo mak over geschreven wordt? Het is gewoon zo, dat de pomphouders die wel funmiles geven drukker zijn. Inderdaad zoals hier reeds geschreven, de concurenten van schoonpappie en dushi. Het is gewoon een smerige zet, want laten we nu eerlijk wezen, straks mag Kooyman dit ook niet meer doen en Albert Heyn ook niet. Want volgens mij is dat precies hetzelfde. Kijk de pomphouders geven echt niks gratis weg. Je spaart en je kunt je miles redeemen waar je ook wilt. Trouwens dat het om smerige raddraaierij gaat blijkt wel, want zit de bemoeienis van Funmiles nu ineens ook in het pakketje van de MP?

 10. Ik tank ook niet meer bij van der Dijs. Denken ze niet aan de armen die met hun gespaarde funmiles tanken???

 11. Ongeloofelijk….

  Trieste vertoning zeg… maar het verbaast me daarentegen helemaal niet.

 12. Ik tank gewoon niet meer bij Van der Dijs. Ik heb sowieso het idee dat de pompen van Van der Dijs minder benzine geven. Het ijkwezen valt ook onder de controle van de regering.

 13. Als grote pomp houder, mag je dan wel een politieke partij steunen (van je schoonzoon).?
  lijkt me ook behoorlijk fout…..

 14. Ok, funmiles mag niet meer.
  Maar als ik nu met me AAdavantage credit card van mcb betaal, krijg ik voor elke $ benzine, 1 miles. Mag dat dan ook niet en hoe willen ze dat gaan stoppen???
  Nogmaals, het is grote onzin en wijst toch in de richting van vriendjespolitiek, lees Van der Dijs.
  Blijven lachen op deze klip.

 15. …and now they have stolen the Miles of Fun we have in going to get gas! 🙁

  FunMiles heeft 3 models geloof ik:
  1. klant kan alleen sparen
  2. klant kan sparen en met funmiles betalen
  3. klant kan alleen betalen met funmiles

  FunMiles alleen sparen is dus “pure loyalty and marketing campaign”. Als je ze ook mag besteden (redeem) is het wel indirect discounting.

  op de site van Funmiles staat dat je wel met Funmiles bij CurOil en AsoGas je FM’s can “besteden” (redeem)…

 16. Heeejjj journalisten, kunnen jullie niet wat giftiger schrijven hierover? Dit is je reinste Chavez praktijken… bepalen dat en concurrent niet aan marketing mag doen of korting of wat dan ook. Ik dacht de BTP de waakhond voor de burger is dat deze niet teveel betaalt… blijkt het schoothondje van de familie Schotte te zijn… Ongelooflijk, de omgekeerde wereld hier. Schande. Mag McDonalds nog wel aan marketing doen? Welke sector volgt na de energie sector? Ik kan hier niet over uit…en ik lees er bijna niets over. Schotte neemt de taak van BTP over?

 17. ach ja, als het je schoonfamilie klanten (lees) geld) gaat kosten moet je samen met je vriendjes toch iets bedenken!

 18. “Since 1998, Fun Miles has been the Caribbean’s biggest and most popular customer loyalty reward program.”
  Bron: http://www.funmiles.net/article,about_fun_miles_cr,15.html
  Dit is een ‘marketing tool’ en geen vorm van korting!
  Schotte probeert zo de enige concurrentie van Curoil/Asogas, dus Vanddis te bevoordelen. Zoals de meesten weten is Cicely van der Dijs ‘Managing Director’ van Vanddis en haar vader Pedro (Papito) van der Dijs aandeelhouder. Cicely is levenspartner van Schotte, terwijl hij naar alle waarschijnlijkheid nog getrouwd is met Nathalie Schotte-Salas! Schandalig vind ik dit allemaal. Dit moet echt niet kunnen. Vanddis zal het wel gevoeld hebben in haar omzet dat de FunMiles klanten liever bij Curoil/Asogas gaan. Alle 60.000+ auto’s van Curaçao zouden van nu af aan gewoon helemaal niet bij Vanddis hun gasoline moeten halen.

 19. van dijs verkoopt dus zijn benzine te duur want anderen kunnen een korting geven.
  hmmm, even kijken, ik begin een een hamburger zaak, ik verkoop de hamburgers goedkoper of ik geef zegel maar dat mag dus niet.

 20. Volgens mij is het geen korting.. De benzine die ik koop is niet goedkoper.

 21. Als een ondernemer meedoet aan een zegelactie is dat promotioneel , dient om extra klanten te trekken en dat kost geld natuurlijk.
  Het afblazen van de funmiles is het zelfde als een verbod op allerlei andere promotionele activiteiten zoals bijvoorbeeld advertenties plaatsen. Pure kolder dus. Het voordeel voor de klant, komt uit de marge van de winkelier / pomphouder. Daar heeft niemand iets mee te maken, tenminste als je niet in China of Noord Korea woont. Maar met een MP aan het stuur, die zich letterlijk overal persoonlijk mee bemoeit , valt het niet mee dit duidelijk te krijgen.

 22. Simpelweg een pastechi voor Schotte’s schoonpapa. Laten ze maar bewijzen, dat het een vorm van korting is.

 23. Mooi te zien hoe deze marionettenregering te werk gaat…Prachtig werk Schotte! Echt.

  Misschien kan je beter iets doen aan het fatsoen en gedrag van deze regering tijdens bijeenkomsten…