• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Reddingswerkers zijn vandaag tijdelijk gestopt met het zoeken naar de vermisten in het gekapseisde Italiaanse cruiseschip Costa Concordia. Omdat het schip bewoog, kan de veiligheid van de duikers in het wrak in gevaar komen. Dat meldde het Italiaanse persbureau ANSA.

Volgens metingen bewegen onderdelen van het schip in tegenovergestelde richtingen. De boeg is meer dan één meter richting zeebodem gedraaid, het achtersteven 1,07 meter richting open zee. De technici gaan er vooralsnog niet vanuit dat de Costa Concordia aan het afglijden is naar dieper water, waar al dagen voor wordt gevreesd.

Enkele centimeters
De reddingsoperatie werd maandag ook al stilgelegd. Door de wilde zee was het schip toen enkele centimeters verschoven. Na enkele uren werd de zoekactie hervat. Meer dan twintig opvarenden worden nog vermist; elf doden zijn geborgen.

Huisarrest
Kapitein Francesco Schettino heeft vannacht de gevangenis verlaten. Hij is onder huisarrest geplaatst in zijn woning in Meta di Sorrento in de Zuid-Italiaanse regio Campania. Schettino werd onder begeleiding van de politie naar huis gebracht. De rechter had gisteravond besloten dat hij de gevangenis mocht verlaten. De kapitein zat sinds zaterdag vast. Hij wordt beschuldigd van meervoudige doodslag en het verlaten van zijn schip, voordat de evacuatie van de opvarenden was afgerond. Het Openbaar Ministerie wil in hoger beroep tegen het besluit van de rechter-commissaris dat Schettino niet in de cel hoeft te zitten.

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com