CURAÇAOHet Eindhovense Catharina Ziekenhuis gaat met het Sint Elisabeth Hospital samenwerken op het gebied van hartchirurgie en cardiologie. Beide partijen hebben dat vandaag bekendgemaakt. Het Sehos gaat dotterbehandelingen uitvoeren, icd’s plaatsen en katheterisaties toepassen.

Patiënten met hartproblemen uit Curaçao worden nu vaak doorgestuurd naar Colombia of de Verenigde Staten. Bij complexe situaties kunnen de artsen van het Sehos via videoconferenties overleggen met de collega’s in Eindhoven. De verwachting is dat de ongeveer honderd hartoperaties die per jaar in het Sint Elisabeth Hospital worden uitgevoerd in de toekomst naar Eindhoven verhuizen.

Hulpproject
Volgens voorzitter Piet Batenburg van de raad van bestuur heeft de samenwerking vooral tot doel de mensen op Curaçao te helpen. “Als we uit de kosten komen, is het goed.” Emeritus professor oncologie Bob Pinedo, geboren op Curaçao, was initiator van het hulpproject. Sam de la Fuente, een cardioloog die werd opgeleid in Eindhoven en nu is verbonden aan het enige ziekenhuis van Curaçao, is een andere initiatiefnemer.

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com