Curacao Nieuws - InternetCURAÇAO – De Ombudsman Alba Martijn krijgt dit jaar een eigen interacieve website. Martijn, premier Gerrit Schotte en Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen (Sona)-directeur Reginaldo Doran tekende vandaag het contract voor het project van 162.000 gulden.

Op de website staan burgers in contact met de Ombudsman en kunnen hun vragen en klachten kwijt op de site. Op deze manieren moeten de diensten van de Ombudsman toegankelijker worden voor het volk.

Nederlandse versie
Ook de website van de overheid( www.gobiernu.an ) ondergaat momenteel enkele veranderingen. Zo zal het vanaf vrijdag mogelijk zijn om via de website nieuwsberichten op het gebied van onder andere ontwikkeling, beleid en vacatures van de regering te ontvangen. Daarnaast zal er ook een Nederlandse versie van de site beschikbaar zijn.

Lancering
Vrijdag zal de website tevens aangevuld zijn met het Curaçao Huis te Den Haag en wetten van Curaçao. Hiermee is het mogelijk om alle officiële informatie via een website te verkrijgen. Binnenkort zal de overheid de nieuwe website officieel lanceren.

11 reacties op “Ombudsman krijgt interactieve website”

 1. […] worry not children, there will be plenty of outrage today. I came across this post yesterday, where Ombudsman Alba Martijn’s interactive new website was mentioned. Not […]

 2. […] worry not children, there will be plenty of outrage today. I came across this post yesterday, where Ombudsman Alba Martijn's interactive new website was mentioned. Not groundbreaking […]

 3. @ Simon Bolivar , Europees-Nederlanders die niet (meer) op Curaçao wonen zullen dan ook niet mee moeten betalen. Gelukkig moet de neger in ieder geval niet meer oor de vooruitgang van Europa zorgen, dat doet nu niemand.

 4. @(mede) Software Engineer: 162.000 zelfs…

  @Simon Ja er zijn meer kosten dan 1 dude die wat programmeert. Ik heb in Nederland diverse overheidsprojecten gedaan en (zelfs?) daar kwamen de offertes niet in de buurt van dit soort bedragen. En dat was een stuk complexer dan ‘een interactieve website’.

  Echter stellen overheden vaak wel veel kwaliteitseisen die daardoor meer geld kosten dan een gemiddeld ‘normaal’ web project.

 5. @Software engineer, Je vergeet consultancy en ontwerpkosten. Ook heb je te maken met onderhoud en licienties. Ook heb je te maken met overhead kosten

 6. Heel goe ddie website. Ik hoop dat het bedrag wel slaat op de bemanning van de klantenservice die reageert op de website. Als dat bedrag alleen voor de bouw van de website geldt, is het belachelijk hoog

 7. @ Software Engineer, henkie. Er staat echt geschreven 162.000 en niet 126.000, want dat scheelt toch nog een slok op een borrel.

 8. Hoeveel? 126.000 NAF?
  hebben ze niet een 0 te veel geplaatst???

  effe rekenen.. een Software engineer verdient gemiddeld NAF4000, laat het al met al NAF5.000 kosten dan kan hij er 25 maanden aan werken voor dat bedrag.

  een interactive website zou in mijn ogen niet meer dan 1 maand moeten duren voor een service zoals de obmudsman.

 9. aardig bedrag die 126.000 gulden is het bekend welk bedrijf deze opdracht krijgt.
  kijk dit was nu een aardig project voor onze IT -studenten op de UNA

  Is er een openbare aanbesteding geweest,
  komt de ombudsman ook in Nederlands, trouwens regering pas op naast onze landstaal is Nederlands ook een officiële taal

 10. Ben benieuwd!

 11. Wanneer Curacao onafhankelijk is dan betaald Nederland hier niet meer voor.