• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een aantal pleinen en parken op Curaçao staan een herinrichting te wachten. Minister Jacinta Constancia (Natuur en Milieu) maakte tijdens een persconferentie bij Fort Amsterdam vandaag bekend dat Wilhelminapark en het Vredenbergplein model staan voor de herinrichting.

De overheid heeft voor het architecten- en ingenieursbureau Management & Independent Consultancy (MIC) ingeschakeld. Het bureau heeft een visie ontwikkeld voor de herinrichting met behulp van een SWOT-analyse.

Interactie
Het is de bedoeling dat de pleinen en parken worden uitgebreid met culturele, recreatieve en commerciële activiteiten en voorzieningen. De publieke pleinen/parken moeten tevens de interactie tussen de lokale bevolking en toeristen stimuleren.

Handboek
Volgens MIC-directeur Paul Spiertz en architect Markwin Margaretha moet het project eerst geïmplementeerd worden: “Voor elk plein en park wordt een handboek geschreven, want elk plein/park wordt uniek. Er zijn twee basismodellen, één voor ruimtes in de stad en één voor ruimtes in de wijken, maar het basismodel wordt aangevuld met de behoeftes in de buurt van het plein/park en het beschikbare budget.”

14 reacties op “Pleinen en parken krijgen ‘facelift’”

 1. Is dit het beste wat ze kunnen doen. Wat ze doen, is heel simpel, een plein in het US copieren en in Curaçao neerzetten. Het plein heeft helemaal geen logica, ik snap het concept helemaal plan niet. Een entree port, hahahhaha, die nergens naar toe leid. Waar is nu de toegevoegde waarde, je herontwikkelt iets pas als je gaat verbeteren. Heel slecht ontwerp en nog steeds heel chaotisch, beter het plein laten zoals het nu is.

 2. Iets functioneels is natuurlijk een bar voor onze nogal dorstige minister en maken we er een jaarlijkse toeristische attractie van met de elfparkenbartocht, die elk jaar doorgaat bij vriezen of dooien.

 3. SWOT analyse hahha is niet veel uitgekomen!
  dure facelift grap met weinig resultaat!!!! het lijkt me verstandiger om de renovatie te combineren met een fuctioneel iets!!! kijk naar je ”Opportunities” combineer dit met bijv. een parker kelder of iets!

 4. Het plan voor het facliften van het Wilhelmina plein is al oud, zijn jaren geleden al eens plannen voor gemaakt. zeer bijzonder dit allemaal

  wat trouwens met de “oude” stads poort van Willemstad die toen met alle geweld tegen de vlakte moest, staat nog steeds niks

 5. Weet iemand wat gaat gebeuren met de oude speel toestellen? worden die verkocht? vernietigd?
  Ik zou graag een glijbaan overkopen..

 6. een face-lift dus? geweldig. wel eerst weer een aantal vriendjes en familie aan het werk zetten zodat die er iets aan verdienen. knap gewoon de pleinen op en blijf ze onderhouden!

 7. Er zijn twee basismodellen, één voor ruimtes in de stad en één voor ruimtes in de wijken, maar het basismodel wordt aangevuld met de behoeftes in de buurt van het plein/park en het beschikbare budget.”

  Dus eigenlijk zijn er meer mogelijkheden als er maar geld is? Iedere wijk van de 207 buurten een park of plein. Maak hier eens een analyse van

 8. Grappig onze hoofdkleuter en nog wat vazallen met hun nieuwe speeltje, lijken wel een paar kleuters die een poppenhuis gekregen hebben, als het niet zo zielig was zou ik misschien erom kunnen lachen.
  En wat ziet dat park er lommerik uit, al die schaduwbomen, pali tamarijn ?

 9. Elk park en / of plein krijgt dus een eigen handboek en een uniek ontwerp (aanpak). Hoeveel parken en pleinen hebben we in totaal op dit eiland? Na hoeveel jaren moet dit projekt afgerond zijn? Dure grap, terwijl er zonodig straten aangelegd moeten worden, verpauperde buurten steeds meer achteruit gaan, meer aandacht besteed moet worden aan de publieke schoolgebouwen, SEHOS binnenkort net als de Toren van Pisa schuin gaat staan en ons gezondheidszorg steeds weer aan de kant geschoven wordt . Zo kunnen we tot morgen doorgaan, maar dat er hieraan daadwerkelijk iets aan gedaan zal worden is maar een pipedream. En sinds wanneer vallen parken en pleinen onder Constantia’s ministerie?

 10. Is daar nog wel het geld voor, na al die gemaakte nutteloze dienstreizen !!

 11. Moet de naam “Wilhelmina Plein” niet worden aangepast dan? Maak er “Helmin Wiels Plein” van. Lijkt er wel een beetje op.

 12. zo zo, een “SWOT-analyse”!
  Punda? wat gaan locals in Punda doen? in de zon, lekker in de park zitten?
  doe iets aan de wegen, die zijn natuur(lijk) onvriendelijk….ook de “candles of Curacao” (isla)

 13. En dat is het belangrijkste wat ze konden verzinnen?!

 14. HE HE! Eindelijk staat dit op de agenda.