• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –De ‘Integriteit van openbaar bestuur’ staat morgenavond centraal in de aula van de UNA. Tijdens het avondseminar, dat georganiseerd wordt door de Faculteit Maatschappij- & Gedragswetenschappen, komen verschillende onderwerpen aan bod die te maken hebben met integriteit.

Er zijn weinig onderwerpen waarover de laatste jaren op Curaçao zoveel is gesproken. Het seminar bespreekt vooral wat wel kan en wat niet kan op het gebied van integriteit. Drs. John Cijntje treedt morgenavond op als voorzitter.

Vragen
De vragen die centraal staan in het avondseminar zijn; hoe staan wij ervoor in vergelijking met de (ei)landen om ons heen? Wat zijn de voorwaarden voor goed bestuur? Wie onderzoeken corruptie, integriteit schendingen, mismanagement? Wat kunnen burgers doen? In hoeverre is de lokale context bepalend?

Sprekers
De ombudsman van Curaçao, Alba Martijn, Anton van der Schans, advocaat-generaal te Curaçao en dhr. Ruben Suriel, financieel deskundige zullen morgen spreken tijdens het seminar. Ook prof.dr. Leo Huberts, hoogleraar bestuurskunde en integriteit van bestuur op de Vrije Universiteit van Amsterdam en dr. Brede Kristensen, socioloog en auteur van het boek ‘Een kwestie van grenzen, Over integriteit in openbaar bestuur’ zijn aanwezig.

Seminar
Het avondseminar is morgen van 19.00 tot 21.00 uur in de aula van de UNA. De voertaal is Nederlands en Papiaments en de toegang is gratis.

7 reacties op “Seminar integriteit van bestuur”

 1. @ Simon Bolivar. Daar snapt hij al helemaal niets van. Wees blij.

 2. Jammer dat onze vriend Kasuari nooit in dit soort topics reageert..

 3. Krijgen de leden van deze regering een vrijkaartje?????
  Zullen wel schitteren door afwezigheid want er is bij verblijf op Curacao geen daggeldvergoeding beschikbaar.

 4. Reserveer maar vast 21 stoeltjes (zonder pluche en bij elke stoel een setje handboeien want deze “gasten” hebben een chronisch wegloopcomplex) !!

 5. Wiels tegen Schotte; Integriteit van bestuur, wa’s dat ? Ja weet ik ook niet antwoord die. What’s new ?

 6. Jammer zullen de personen die hier veel van kunnen leren niet aanwezig zijn.

 7. Onze regeerders zullen dus schitteren door afwezigheid om te kunnen zeggen “wir haben es nicht gewusst”.