• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Hensley Koeiman (Sociale Ontwikkeling) wil werklozen opleiden zodat zij in aanmerking kunnen komen voor een vaste baan. In dit kader start de minister in samenwerking met USONA en producent Mavis Albertina het traject ‘Audiovisuele Producties’.

“Het Bureau Telecommunicatie heeft plannen om over te gaan tot digitalisering van televisie op Curaçao, wat veel nieuwe zendermogelijkheden met zich mee zal brengen en leuke, interessante banen”, laat Koeiman weten. De minister wil inspelen op deze toekomstig plannen en de daaruit voortvloeiende behoefte aan goed opgeleid audiovisueel personeel.

Drie vakgebieden
Het leertraject bestaat uit drie vakgebieden, cameraman/vrouw, editing en geluidstechnicus. Dertig jongeren kunnen deelnemen aan het traject. Producer Mavis Albertina gaat zich buigen over het project. De jongeren worden begeleidt door docenten van Curaçao en Nederland tijdens de zes maanden durende opleiding. De eerste maanden bestaat uit zowel een theoretisch als praktisch gedeelte. In de laatste drie maanden gaan de jongeren op stage.

Deelname
De lessen starten op 27 februari en duren tot eind augustus. Werkloze jongeren die graag willen deelnemen aan de opleiding, kunnen contact opnemen met de wijkkantoren in hun buurt of met Albertina op telefoonnummer 5277008.

4 reacties op “Stilte op de set, de camera draait”

  1. mijn vraag ,allen jongeren……….., wanneer krijgen de ouderen ook een kans, want die behoren ook tot de werkloosheid mr Koeiman foei foeiiiiiii.

  2. alleen jammer dat er eerst ontheffing moet worden aangevraag voor de nederlanders 80-20% regeling

  3. @jessica, en de rest is niet goed bezig

  4. Leuk idee! Als altijd weer goed bezig die minister Koeiman