• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De voormalige advocaat van Joran van der Sloot, Máximo Altez, liet gisteren weten dat Van der Sloot zich niet schuldig had moeten verklaren. Volgens Altez is de kans klein dat de klacht wordt toegewezen bij de Interamerikaanse Commissie voor de Mensenrechten, nu hij zich schuldig heeft verklaard.

De rechten van Van der Sloot als verdachte in Peru zouden zijn geschaad. Wel ziet Altez nog mogelijkheden voor de klacht dat de rechten van Van der Sloot als verdachte bij de aanhouding in en uitzetting uit Chili zijn geschonden. “Chili had hem moeten uitleveren en dat duurt vijf of zes maanden. Ze hadden hem niet zo maar de grens over mogen zetten”, aldus Altez.

Misleid
De advocaat meent dat Van der Sloot is misleid, ook door de druk van de media, die hem al hadden veroordeeld. “Hij was bang dat hij 35 jaar of meer kon krijgen als hij zich niet schuldig zou verklaren, omdat ze hem dan misschien zouden veroordelen wegens roofmoord. Maar dat kon helemaal niet. Als daar voldoende bewijzen voor waren geweest, had de officier van justitie dat wel in de aanklacht gezet. Maar die bewijzen waren er niet en daarom was de aanklacht moord gevolgd door diefstal. Meer dan 30 jaar kon hij niet krijgen.”

Hoger beroep
Inmiddels heeft Van der Sloots advocaat José Jiménez verklaard in hoger beroep te gaan bij het Hooggerechtshof. Uitspraak daarover kan zeker tot maart of april duren, aldus Jiménez.

© ANP, alle rechten voorbehouden

2 reacties op “‘Schuldigverklaring Joran onhandig’”

 1. Ziet niemand het patroon? Deze jongen geeft steeds toe en trekt dan na een tijdje zijn verklaring weer in met een of andere achterlijk excuus. overtreden rechten, het was niet duidelijk, ik had geblowd, noem het maar op…..

  Hij is dus duidelijk een heel stuk idioter dan een ezel want zelfs die stoot zich geen 2 keer aan dezelfde steen. Ze moeten hem gewoon aanklagen voor meineed/negatief beinvloeden van de rechtsgan, want hoe vaak heeft hij ondertussen wel niet toegegeven dat hij de schuldige is in beide gevallen waar hij bij betrokken is.

  Dat is ook weer zoiets. Hoe kan je bij TWEE moord/verdwijnings zaken hoofdverdachte zijn en onschuldig zijn. Er is zowiezo iets niet goed rond jouw persoon of er is sprake van een van de grootste conspiracy theories…..

  Mijn stem: Gooi im in de achterste cel en gooi de sleutel weg…. Rot In Peace

 2. De rechten van Nathaly en Stefanie dan?? Daar had Joran ook geen problemen mee.