CURAÇAO – Een 36-jarige dame zorgde zaterdagavond voor onrust in de ontvangstruimte van het politiebureau Playa op Bonaire. De in Nederland geboren vrouw stormde het bureau binnen en begon in het rond te meppen richting drie personen die in de ruimte zaten. De dame was in bezit van een wapen en is aangehouden.

44 reacties op “Mishandeling op politiebureau Bonaire”

 1. @Bomboklad,

  Zorro komt volgens mij zijn huis niet uit, uit veiligheidsoverwegingen, sportiviteit en “wijsheid”… anders was dat wel degelijk een optie…

  Asjes en consorten zouden voor minder nog weglopen 😉

 2. @BOMBOKLAD
  Waar zijn trouwens je spelfouten en je kromme Nederlands gebleven? Even vergeten in welke rol je zat?

 3. Kunnen Kasuari en Zorro hun discussie niet in de snek voortzetten?

  Bij zo’n discussie zou ik net als Asjes en consorten ook weglopen.

 4. @Zorro,

  Je kan wel blijven reageren, maar bottom line is…. jij durft geen ECHT debat aan te gaan. Dus hoe kan jij dan beweren om in een ECHT debat mij volledig van de vloer te vegen? Is dat weer een zogenaamde feit van je?? En kom niet met veiligheid, sportiviteit etc… want qua veiligheid, volgens mij ben jij jouw enige bedreiging, qua sportiviteit ik denk dat jij nog nooit uberhaubt iets aan sport hebt gedaan, want een winnaarsmentaliteit is ver te zoeken bij je. Je ontloopt graag een echte confrontatie, want dan wordt je getest…. of heb je in het verleden al teveel verloren? Qua wijsheid… tja je kan het foutloos schrijven, maar meer wijsheid dan dat heb jij, gezien je reacties, niet in pacht.
  Gezien het bovenstaande begrijp ik nu wel een beetje waarom jij geen ECHT debat aan durft te gaan (zelfs niet in jouw comfortzone). Dus als tip wil ik je meegeven, je kan beter stoppen met het reageren, want je maakt je nog belachelijker dan dat je al bent!

  Overigens ben jij niet diegene die kan lezen, want ik heb gezegd dat ik zou minderen, niet dat ik zou gaan stoppen. Maar ik heb er weer zin in gekregen, dus zal me weer vaker laten horen. Vooral omdat jij en Simon (met alle andere nicknames) het niveau een beetje verlaagde en dat kan ik een goede website als versgeperst niet aandoen.

  @Shimaruku,

  Ik wil het graag organiseren, maar ik denk dat het een kort debat zal gaan worden, gezien ik het vaak met je eens ben. 🙂
  Diegene met de grote mond (lees: Zorro) op versgeperst zullen namelijk schitteren van afwezigheid door allerlei smoesjes te verzinnen.

 5. @ Kasuari. “In een echt debat veeg ik de vloer met je aan”.

  Goed lezen. Je hebt zelf bewezen, dat een echt debat met jou niet mogelijk is of denk je dat ik “echt” heb toegevoegd voor de lol, en mede uit het oogpunt van wijsheid, veiligheid en sportiviteit heb ik de uitdaging niet aangenomen en dat is toch een belangrijke voorwaarde om de vloer met je aan te vegen. Hopelijk herinner je je belofte om hier niet meer te reageren en kan het boek dicht.

 6. @Kasuari
  Ja, daar heb je een goeie bij de horens: het koloniale gedachtengoed.
  Hoe ver dat postkoloniaal syndroom doorwerkt kom je pas achter als je ook AL je eigen normen en waarden onder ogen ziet en je afvraagt waar het vandaan komt dat je iets als goed of fout waardeert.
  Het koloniale denken is helaas nog altijd prominent aanwezig bij zowel de ex-kolonisatoren als de ex-gekoloniseerden. Het trieste is dat die hele indoctrinatie zich voor het grootste deel op onbewust niveau afspeelt. Juist daardoor schieten mensen zo makkelijk in een kramp zodra het over slavernij gaat of, om maar eens een dwarsstraat te noemen, zwarte piet. Of blanken met heimwee naar de VOC, en helaas, ja, de bountys die vooral Nederlands blijven spreken en nog altijd denken dat kroeshaar ‘slecht haar’ is.

 7. Net de HELE discussie gelezen. Ja, ik wil een uitnodiging voor dat debat!!!!

  Zal overigens wel rustig zijn aan tafel qua aantal personen of Bolivar/Jansen/van Westenbroek/enz. moet voor elk van zijn nicks een stand in inhuren.
  Benieuwd ook hoe de ‘feiten’ onderbouwd worden. Ik lees wel over lawaai en geluidsoverlast, maar dat is voor mij geen feit, maar een subjectief gegeven. Lawaai is pas overlast als je er LAST van hebt en dat weer is bij iedereen verschillend. De een wordt al gestoord van 60 decibel, de ander klopt bij 120 decibel aan bij zijn buren om gezellig mee te feesten.
  Wat is er trouwens mis met onder een boom in je hangmatje luieren? Wat is er zo goed aan 80 uur per week werken? Of laat ik het anders stellen: waarom zou 80 uur in de week werken je een beter mens maken dan 40 uur?
  Bovendien: waarom zou je eigen cultuur/maatschappij waarin je opgroeide beter zijn dan elke andere? Het automatisme van ‘alles wat de boer niet kent vreet-ie niet’ betekent dat je je nooit afvraagt of er misschien voordelen zijn aan een levenswijze anders dan die je gewend bent. Is het zoveel slechter om in het hier en nu te genieten van het leven in plaats van het doorgeslagen calvinistische arbeidethos na te streven en maar af te wachten of de hemel je wil belonen?
  Beter ‘carpe diem’ in het hiernumaals in plaats van het hiernamaals; werken om te leven dus.

 8. @Zorro,

  Je geeft eerst aan dat je de vloer met me aanveegt, en nu ga je niet meer op mijn uitdaging in… ahhahaa… Het is goed met je Zorro, je bent jouw nickname niet waardig, want je bent alles behalve een held, ja een held op sokken 😉
  Slechts een grote mond en lekker anoniem achter de PC…. als je dat doet kom dan met waardige reacties.
  Once again I rest my case…. hahahah

  @ Simon,

  Zonder Nederland zat ik hier nu niet en waren mijn voorouders en mijn familie beter af (geen YDK). 😉 En ik zet me af tegen het kolonialistische gedachtengoed. Jij daarentegen probeert het in leven te houden door elke YDK een minderwaardigheidscomplex aan te praten (en dat als YDK, uncle Tom *****). Enige overeenkomst wat jij en ik hebben is dat we geen fan zijn van de huidige regering, maar dat is ook meer dan voldoende want een voorbeeld kan ik je niet bepaald noemen.

  Beide kom eens met oplossingen ipv een onderdeel van het probleem te zijn, ik weet dat ik droom… helaas vraag ik het aan incapabele personen.

 9. @kasuari, Volgens mij zijn wij beide koloniaal erfgoed. Zonder de Nederlanders had ik nu in Afrika gewoond en jij ook.

 10. Ik ga nooit in op uitdagingen, die uit jaloezie, wanhoop en hoogmoed geboren zijn met een wederpartij, die genoegzaam bewezen heeft alleen maar nonsens te berde te brengen en van wie vaststaat dat hij met flying colours verslagen zal worden. Uit sportief oogpunt is dat geen uitdaging voor mij. Meestal kan zo’n figuur niet tegen zijn verlies en kan dan hele rare dingen gaan doen en met je rare reacties doe je dat voldoende. Hopelijk hervind je je belofte, dat je hier niet meer zal reageren, zodat we metterdaad de vlag kunnen uitsteken.

 11. En toen was het stil…
  I rest my case!

 12. @Zorro,

  Ik was overigens wel vergeten te melden dat inderdaad in NL en in de rest van de wereld de plekken, waar er een borrel gedronken wordt, gekaart, domino etc etc wordt het altijd heel erg rustig is.

  Alleen op Curacao is er dan direct sprake van geluidsoverlast….
  Ik denk dat je 1-0 voorstaat met je sterkte “feiten” ahahhaa..

 13. @Simon…

  Je hoeft niet per se in Nederland geboren te zijn om een koloniaal erfgoed te zijn. Ik denk dat jij daar dus een goed voorbeeld van bent. Los gezien van dat heb je ook nog steeds de zogenaamde uncle Tom ****** …. 😉

 14. Zorro,

  Ik zal je even op weghelpen:
  feit het; o -en 1 daad, handeling 2 gebeurtenis of omstandigheid waarvan de werkelijkheid vaststaat: in ~e feitelijk

  Volgens mij wil jij doen denken dat alles wat uit jouw mond komt en/ of jij typt een feit is. Ik denk dat jij even van je wolk moet afstappen en weer met beide voeten op de grond moet staan. Zodra jij weer terugbent in de realiteit laten we dan verder discussieren ok?
  Jij hebt het over feiten, democratisch etc etc… maar nogmaals dat komt uit jouw mond. Kom dan eens echt met feiten en met een echt democratisch rapport wat jouw beweringen doet blijken.

  Ik stel voor dat wij dan een echt debat aangaan en wellicht georganiseerd door versgeperst. Ik vermoed dat jij niet het lef hebt om onder je eigen naam deel te nemen aan het debat, dus misschien alleen met audio dan? Dan kom ik jou nog tegemoet ook.
  Mocht versgeperst het niet willen, dan ben ik bereid om het te organiseren en om in jouw comfortzone te blijven mag jij wat mij betreft nog een onderwerp kiezen ook.

  Dus bij deze daag ik je nogmaals uit en dan zullen we zien ok?

 15. Het wapen was trouwens een baseball knuppel. volgens mij is dat een sport attribut.

  @Kasuari, jammer voor jou ben ik een geboren en getogen Yu di Korsou!

 16. @ Kasuari. Ik ben benieuwd hoe lang je het gaat volhouden, personen zoals Zorro, die reageren veel, maar zeggen eigenlijk niks anders dan dat alle Antilianen wel aan de drugs zitten, wel drugs verkopen, loverboys zijn etc etc…

  Zoals zo vaak geef je me de tools (citaten) om je nonsens te bewijzen en steeds bleef je weerwoord uit en kreeg ik derhalve gelijk van je. Ook nu vraag ik om bewijzen/feiten, dat ik zoiets gezegd heb. Met welke nonsens en leugens ga je nu weer komen? Heb je ooit iets inhoudelijks gezegd zoals vele andere reaguurders? NEEEEEEEEE.

 17. @ Kasuari. Je hebt hier nog nooit een prijs weggehaald vanwege waarheid, inhoudelijkheid en een goed deba, integendeel. Democratisch gezien sta je ver op punten achter bij andere reaguurders. In een echt debat veeg ik de vloer met je aan, want ik bedien me van feiten en niet van nonsens zoals jij. Rij gewoon even rond ‘ s avonds in het weekend en je zal de luidruchtigheid bij drank en domino ervaren. Dat ik het weet en jij niet zegt genoeg over jou en we waren juist zo blij, dat je geen tijd meer had om te reageren.

 18. MJO,

  Ik ben benieuwd hoe lang je het gaat volhouden, personen zoals Zorro, Ikke, Simon (en alle andere nicknames zoals Ferd, Juul etc) die reageren veel, maar zeggen eigenlijk niks anders dan dat alle Antilianen wel aan de drugs zitten, wel drugs verkopen, loverboys zijn etc etc…

  Ze hebben een pet van het Arische ras op volgens mij, want een Nederlander (of een blanke) daarentegen doet echt nooit wat verkeerd in hun beleving. Of als dat wel het geval is, dan wordt die blanke in een hokje gestopt, zoals “slachtoffer van een loverboy”, lonely wolf, psychopaat etc etc…

 19. @Ikke,

  Ik snakte gisteren naar weekend, omdat ik gezien mijn vele schrijffouten er blijkbaar behoefte aan had. Ik denk dat jij ook weekend nodig hebt, want ondanks de schrijffouten ontgaat jou de hele inhoud…

  Dus in mijn geval was weekend voor een groter belang dan alleen denken aan feesten. Ga anders even met Zorro en Simon om de tafel zitten, misschien komt er dan eens een echte reactie 🙂

 20. @Zorro,

  Begin jij elke reactie met “niet serieus kunnen nemen”.

  Is naar mijn idee ook iets typisch Nederlands of een Kolonialistisch gedachtengoed, iemand proberen te kleineren, want dan lijkt ik (Zorro) beter…

  Vriend ik daag je uit voor een willekeurig debat en je gaat vol schaamte weg van dat debat.

  En valt het je niet op dat overal waar groepen Nederlanders komen het luidruchtig is, waar veelal verkeerd op de maat gedanst wordt etc….. dat is niet omdat zij zich aanpassen om de omgeving, dat is juist een Nederlandse eigenschap. Zelfs als een Belg dat zegt, waarvan er geen sprake was van slavernij… nee die baseren hun mening op ervaringen 😉

  En kom met voorbeelden dat er veel sprake is van “geluidsoverlast” op structurele basis bij zoals jij zegt, veel Curacaoenaars,… niet omdat jij dat denkt is dat ook de realiteit. Als jezelf serieus genomen wilt worden, doe dan iets beter je best, want ik kan me herinneren dat jouw vorige reacties op mij vergelijkbaar waren. En ik heb je toen ook gevraagd om beter je best te doen…. 😉

 21. @Simon,

  Als jij als Nederlander vindt dat er geen Boerkha’s gedragen mogen worden in NL, dan lijkt het me een goed idee als jij die punten die jij hebt opgenoemd, jouw manier van aanpassen gaat worden. Anders meet je namelijk met 2 maten… wat veel van jullie hier doen.

  Kijk alleen wel uit dat je buiten de boot kan vallen bij de meerderheid van Curacao die namelijk die eigenschappen niet bezitten. Alhoewel die mensen maken zich er niet druk om, want zelfs met een gouden tand en wat tattoos is men nog steeds een mens. Misschien is dat eigenlijk wel een manier van aanpassen voor een Nederlander, benader een ieder als een mens ipv het een Nederlander te maken (inclusief de slechte eigenschappen, ow nee zijn er niet he?).

  En Simon, kon ajb niet met dat een YDK (of elk ander nationaliteit) bang is om over iets te klagen direct bij de oorzaker. Je hoeft alleen maar op versgeperst te kijken en ik durf mijn hand in het vuur te houden dat elk uitgelopen “klacht” geen Nederlander (in de vorm van een blanke) was. De Nederlander houdt van klikken, vingertje wijzen, alles stiekem doen en bereid is zijn/ haar moeder te verkopen….. Zoek eens op youtube naar een filmpje waarvan een jongen zijn ex meerdere malen steekt. Kijk eens wie er alleen maar staan te kijken en kijk goed wat voor mensen die gast proberen te stoppen. Zoals MJO zegt niet iedereen is zo, maar ik weet wel zeker dat jij een van die vele Nederlanders bent. Daarom ben jij ook zo actief aan het zeiken op versgeperst… in het echt durf je dat niet… 😉

 22. Er zijn inderdaad nederlanders die zich misdragen maar echt niet alle nederlanders hoor. Maar je hoort alleen de slechte dingen. En zeker de jeugd die naar Spanje gaat op vakantie die maken er inderdaad een potje van maar daar irriteer ik me ook aan. Dus niet álle nederlanders daar de schuld van geven van herrie schoppen of zich misdragen.Vaak wordt er gezegd hier in Nederland over dat eiland met z’n drugs en alles en dan verdedig ik jullie eiland ook want niet iedereen is slecht en zit aan de drugs.

 23. @Kasauri, Ook iets typisch antilliaans is alleen aan feesten en zoals je zelf zegt, het weekend denken… Helaas word het eiland hier slechter door, de mensen geven weinig om hun werk en spenderen al het geld aan feesten en drank in het weekend

 24. @ Kasuari. maar dan praat ik over geluidsoverlast wat door controle geeneens geluidsoverlast is etc etc..

  En laten we eerlijk zijn dat is nou eenmaal een irritante eigenschap van de Nederlander, vooral als ze zich zo gaan gedragen in het buitenland. Maar ja iedereen heeft zich altijd aan moeten passen aan de Nederlander, althans dat willen ze wel.

  Geen enkel weldenkend mens kan je reactie serieus nemen. Nu de werkelijkheid. Het is een publiek geheim, dat vele (niet alle) Curacaoenaars zeker in de weekends in huiselijke kring tot in de kleine uurtjes luidruchtig zijn en het leven van Nederlanders, die in hun buurt wonen, aardig verzuren. Helaas passen sommige vakantie vierende Nederlanders zich daaraan aan, maar dat doen ze ook in Spanje of Turkije of Frankrijk ook, dus dat aanpassen gaat niet bewust.

 25. @Kasuara, ook dus aanpassen.. gouden tanden? je kop kaalscheren en een staartje laten groeien, met 170 op een motor scheuren zonder helm op? Driften op straat? 2 maanden lang vuurwerk afsteken? bysides nemen, niet voor je kinderen zorgen, hele dag bij een toko hangen.

  Trouwens genoeg YDK die ook niet houden van de harde muziek en hardscheurende autos en motors.. alleen zij zijn te bang om er wat van te zeggen en de makamba doet dat wel!

 26. Nou ik vind dat ook niet kunnen, dat bedoel ik er mee. Als er een paar antilianen, of nederlanders iets verkeerd doen wil niet zeggen dat gelijk alle antilianen/nederlands zo zijn, dat bedoel ik er mee te zeggen. Er zijn ook goede antilianen en nederlanders. Waar ik woonde heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad en ik kon het met iedereen vinden.

 27. *Mijn reacties zijn….

  Is het al bijna weekend?

 28. *scheren

 29. mjo,

  Waarom hoor ik je niet als die andere personen alle Antilianen over een kam scheer?
  Niet zo hypocriet doen hoor,….

  Mijn reacties is puur om een spiegel voor te houden…. en je ziet het, uit onverwachte hoek komen dit soort reacties, maar om het op te nemen voor Antilianen die door jouw medelanders worden afgemaakt gebeurd niet….

  Ik weet wel dat niet alle Nederlanders zo zijn (alleen bij Bijna Thuis we ;P), maar nogmaals ff een spiegeltje voorhouden kan geen kwaad. En je ziet het zodra dat gebeurd, is het erg stil geworden…

 30. Ik wil even zeggen dat echt niet alle Nederlanders zo zijn hoor. Ik ben zelf een Nederlanse en toen ik op Curaçao was voor een jaar ben ik gelijk daar naar Papiamentu les gegaan om jullie taal te proberen te leren. Wij hebben ook tussen de lokalen gewoond omdat wij niet tussen de nederlanders wilde wonen maar echt tussen de lokalen. Héérlijke tijd gehad. Dus scheer niet iedereen over een kam a.u.b. Ik denk dat jullie het ook niet leuk vinden als ze zo praten over alle Antilianen in Nederland.

 31. @Ferd ow nee ik bedoel Simon,

  Volgens mij is het woord integreren een typisch Nederlands woord… en daarbij wordt bedoeld dat een ieder zich dient aan te passen aan de Nederlander.

  Vraag voor de gein aan een Belg wat zij van de Nederlanders vinden… Ik help je op weg:
  Ze vinden Nederlander luidruchtige gasten die je van kilometers afstand al aan hoort komen. En dan hebben we het nog niet eens over het groeten over kilometers afstand van mede Nederlanders…

  Simon, ik denk dat de gemiddelde bezoeker van “bijna thuis” geen voorbeeld is van het aanpassen. Die denken namelijk dat ze gewoon in NL zitten, maar daarbij houden ze ervan om net zoals vele anderen dronken naar huis te rijden. Daarnaast als men moeite heeft met tattoos, gouden tanden, donkere mensen etc… dan denk ik niet dat je op je plek zit hiero. En begin ajb al niet te zeiken als er ergens een feestje wordt gehouden tot in de nachtelijke uurtjes.

 32. @Kasauri, met sommige dingen ben ik het met je eens, ik zal ook zeker niet zeggen dat de Nederlander de beste van de wereld is. Maar toch vind ik dit nog geen rede om gelijk ALLE Nederlanders uit te maken als mensen die alleen maar problemen veroorzaken, zoals BOMBOKLAd doet. Er zullen heus wel Nederlanders tussen zitten die problemen veroorzaken, maar dit heb je in elke samenleving. En als wat Marijke zegt waar is, is de Nederlandse wel zeker de fout in gegaan maar dan vind ik dat er bij het politie korps op Bonaire nog een veel grotere fout zit.

 33. @Kasuari, Wat versta je precies onder intergreren? Moeten ze ook de hele dag onder een boom zitten en overal bysides hebben?

 34. Ter info voor iedereen: Het was een dame wiens familie meerdere malen werd bedreigd door iemand op Bonaire -geen Boneriaan trouwens-. Zij vondt het genoeg want deze persoon is meerdere malen aangehouden door de politie maar steeds door ”vriendjes politiek” vrijgelaten.

 35. We kunnen er wel fun van maken, maar het blijkt wel zo te zijn dat de klik lijn overuren draait sinds er meer Nederlanders zijn komen vestigen.
  Dan heb ik het niet over het aangeven van een moord of diefstal, maar dan praat ik over geluidsoverlast wat door controle geeneens geluidsoverlast is etc etc..

  En laten we eerlijk zijn dat is nou eenmaal een irritante eigenschap van de Nederlander, vooral als ze zich zo gaan gedragen in het buitenland. Maar ja iedereen heeft zich altijd aan moeten passen aan de Nederlander, althans dat willen ze wel. Maar zodra er iemand wordt overvallen, dan kijken ze weer de andere kant op…

  Quote Cilly Dartell: ” Weet je wat zo lekker is aan Dubai, ik kan gewoon doen en laten wat ik wil. Kijk ik rij nu gewoon lekker in mijn eigen auto” (zoiets)
  Aanpassen? Nee dat is teveel gevraagd, in NL is een Boerkha een verhit discussie geworden, maar de Nederlanders willen lekker hun gang gaan buiten Nederland.

  Dus ajb mensen doe niet alsof de Nederlander de beste van de wereld is. Er zijn genoeg beperkingen te vinden en tegenstrijdig heden met wat de NL’er eist, maar vervolgens zelf daar geen gehoor aangeeft.

 36. @ Ikke. Domboklad: uuuhhhhhh beredenering? Nooit van gehoord. Moet dat? Ik klets altijd maar wat voor het vaderland weg en dat bevalt me goed.

 37. Misschien een dolle Hollander gestoken door een Denque Muskiet ?

 38. @BOMBOKLAD, en wat is nou de beredenering achter je uitspraak?

 39. @ Ikke: vertaling “E e, kerel, hollanders maken altijd veel problemen op Curacao”
  @ BOMBOKLAD: ta Boneiru…no ta korsow…

 40. Kom maar bij ons in de staten zitten, mevrouw. Je hebt de juiste mentaliteit.

 41. Als het zo duidelijk vermeld staat is die “makamba” met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een kleurgenoot van domboklad, die je in groten getale in de gevangenis ziet.

 42. @BOMBOKLAD, zou je dat is willen vertalen?

 43. E e, sua, makamba semper ta kousa hopi problema na Korsow.

 44. Dus ze was een dame geboren in Nederland met ouders geboren op Bonaire?